reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Nie jestem na diecie cukrzycowej, ale wydaje mi się, że od pieczywa chrupkiego dużo lepszy chleb żytni na zakwasie...
Aga jem taki na sniadanie i na2 tez. Kupije ten z piekarni putka. A jak nie to z biedry ten 7 zboz. A w rozpisce mialam ten chrupki na 2 kolacje. Jednak musze modyfikowac. 1 tyg mamy na proby i mam dzwonic. Oni doradza co zmienić(zapisuje kazdy posilek co jem) a jezeli to nie pomoze to wizyta i insulina.

Aga a duzo razy ci sie stawia?bralas nospe?
Mi na ktg skurcze sie rysowaly wiec mam nakaz duzo opoczywac. Widocznie za bardzo aktywna sie zrobilas i tak brzuszek reaguje.

Przeszło jak się położyłam, więc tylko magnez wzięłam... W sumie koło 10-12 razy, więc generalnie nie tyle, żeby panikować, ale zwykle napinał mi się tak max 3-5x dziennie, więc zdecydowanie więcej...
Napina się na jakieś 30-45s i puszcza...
We wtorek tak się spiął akurat jak się położyłam do usg, gin od razu poogladał itd, i mówił, że to zupełnie normalne, i tak do 10-12x na tym etapie może być... Ale i tak bezpieczniej się czuję, jak to jest 5 a nie 10...[emoji15]

Dobry...
Olaaa7 duzo szczescia na nowej drodze zycia milosci,wsparcia oraz zrozumienia do konca swiata i dzien dluzej.

Dziewczyny ktore sa na diecie cukrzycowej....co jecie na ost. Kolacje, ja wczoraj zjadlam o 21
30 dwie kromki chrupkiego chleba plater szynki 3 pomidorki koktailowe i 5 rzodkiewiek i nie wiem czy to nie za malo bo cukier rano 103! A mam miec nie wiecej niz 90 [emoji27]
Może za mało ? Ja jak nie zjem właśnie około 22 kolacji to rano cukier wyższy

Ostatnia edycja:
Niestety teraz weszla ta glupia polityka i co nic sie nie poradzi. Takze teraz u mnie 4 cc i zamykam warsztat hahahaha a co do octu mozesz dodawac do salatek. Napewno nie zaszkodzi . i pić wode ,herbate z cytryna! A ty tez na diecie?
ja mam cukier ok , octu uzywam od dawna wlasnie ,maz ma ryzyko cukrzycy a ja staram sie jesc zdrowo do tego mam problemy jelitowe i duuuze sklonnosci do tycia czyli tez na diecie :D
co do zamykania warsztatu to ja tez myslalam,ze zamkniety a tu ... niespodzianka! takze jakby tylko wyszlo , ze potrzebuje cc to poprosze o podwiazanie bo niczemu juz nie ufam :angry:

Przeszło jak się położyłam, więc tylko magnez wzięłam... W sumie koło 10-12 razy, więc generalnie nie tyle, żeby panikować, ale zwykle napinał mi się tak max 3-5x dziennie, więc zdecydowanie więcej...
We wtorek tak się spiął akurat jak się położyłam do usg, gin od razu poogladał itd, i mówił, że to zupełnie normalne, i tak do 10-12x na tym etapie może być... Ale i tak bezpieczniej się czuję, jak to jest 5 a nie 10...[emoji15]
ja mialam takie spinanie i dostalam magnez i mialam uwazac ok ,na kolejnej wizycie rozwarcie czyli mimo iz skurczy mniej, pogorszenie brrr a ja bylam pewna , ze to normalne :frown:

ja mam cukier ok , octu uzywam od dawna wlasnie ,maz ma ryzyko cukrzycy a ja staram sie jesc zdrowo do tego mam problemy jelitowe i duuuze sklonnosci do tycia czyli tez na diecie :D
co do zamykania warsztatu to ja tez myslalam,ze zamkniety a tu ... niespodzianka! takze jakby tylko wyszlo , ze potrzebuje cc to poprosze o podwiazanie bo niczemu juz nie ufam :angry:
Ja mam trojke w wieku 11,10 i we wrzesniu Mati 8. I powiem ci ze teraz to totalna wpadka...... Raz ze prezerwatywa nie zdala egzaminu dwa ze owulacja byla troszke pozniej. Ale bedzie Filipek i sie ciesze. Na poczatku szok itd. Ale 5 sobie nie wyobrazam. Takze trzeba bedzie pomyslec dwa razy zanim sie na amory zbierze hahahaha

Ja mam co 2 tyg zlecenie od ginki . mam wizyte co mc ale mam dwa zlecenia wypisane i jakby cos sie pojawilo to beda dzwonic z przychodni. Ja slyszalam od dziewczyn z grupy z fb ze dobrze dzialaja kiszonki,dzis kupuje ogorki kiszone i jem do ost kolacji ,zobacze jak jutro bedzie wygladal cukier z rana.
Tak ogórek kiszony,kapusta kiszona ,grejpfrut trochę zbijają
Sama po sobie zauważyłam że jak jem surówkę. Kiszonej do obiadu to cukier do 120 a zjadłam kiedyś to samo bez kapusty i cukier prawie 150

reklama
Kochana sama widzisz różnice.....wiec nie szalej. Jeszcze troszke musimy dac rade nie ma wyjscia. Ja bylam przez ost dni w rozsypce. Teraz najgorsze te kontrolowanie....zapisywanie co sie je,mierzenie cukru i cisnienia ,leki. Musze sobie jakas apke sciagnac zeby to pozapisywac, przypomnienia itd.

Do góry