reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Wedlug usg z tego co pamietam to jakoes 4 dni mlodszy od om
U mnie dzieciaki zawsze byly mniejsze z usg
Oliwia miala byc z maja 5 usg a z om 29 kwietnia. U Bartka nie pamietam ale tez jakos tak a Mati byl z usg 4 dni mlodszy. Takze teraz tez sie powtarza ten schemat mimo regularnych miesiaczek. Nie wiem od czego to zalezy.

reklama
Wedlug usg z tego co pamietam to jakoes 4 dni mlodszy od om
Bo mi np z Kacprem to owu była chyba 13 DC wiec jego wiek ciążowy się zgadzał z om, z tym, że ja miałam bardzo regularne cykle 28-30 dni to była gora. Ale np kuzynka moja miała nieregularne miała CC w 38 tc ale wyglądał na wcześniejszego bo jednak owu musiała być pozniej

Ja jestem o tyle dziwna, że mieszkalismy na uboczu - niby miasto, ale były kury, czasem owce, świnie, kaczki, ogródek... Babcia robiła poduszki, po jajka szło się do kurnika a nie sklepu itd. Ale to nie było nasze, i jak szłam do 1 klasy to musieliśmy się przeprowadzić "do miasta", tzn klitki w bloku... Potem mieliśmy działkę, ale jak zmarł dziadek, to sorzexalismy - daleko, drogo, a bez faceta ciężko było coś zrobić (wtedy jeszcze byłam z ex)
Ale zawsze marzyłam, żeby tak mieszkać, ciągnęło mnie do zieleni, na wieś, itd. - może nie aż całkiem na aż takim zadupiu [emoji23], ale tak wyszło [emoji6] O jest ze wsi, mieszkamy teraz na zadupiu, na uboczu z widokiem na las, ale w bloku, i nie możemy się doczekać przeprowadzki do nas :)
Wiadomo ze to calkiem inne powietrze ,zielen itd . a jak mieszka sie w domku jednorodzinym to juz wgl. Ogrod podworko i maly warzywnik. W lato basen na podworku. Mi tak dobrze nie jestvto jakas specjalna wies....ale jade do dziadka 5km i tam 5 domow na krzyz lasy ,grzyby i rzeczka w ktorej sie kapalismy w lato. Tata nam zrobil taka zatoczke pogłębiał co roku i mielismy wlasne kapielisko. Fajna sprawa. Jezeli bym musiala to wiadomo nie ma.sie wyboru ale ciezko byloby mj sie przeniesc do bloku i miasta. Niektorzy sobie chwala...palic w piecu nie trzeba ,kosic trawnika i przycinac drzewek.....ale.ja to lubie i nie wyobrazam sobie zeby mialo to.sie zmienic.

Bo mi np z Kacprem to owu była chyba 13 DC wiec jego wiek ciążowy się zgadzał z om, z tym, że ja miałam bardzo regularne cykle 28-30 dni to była gora. Ale np kuzynka moja miała nieregularne miała CC w 38 tc ale wyglądał na wcześniejszego bo jednak owu musiała być pozniej
To ja mam cykle tak jak ty 28 czasem 30.... Najwazniejsze teraz zeby zdrowe bylo i juz.
Poza tym moje wszystkie male bo ..
.fakt oliwia wczesniej ale chlopaki 2740 i 2800. Mysle ze tak 3kg w terminie by mieli.

No to na pewno tak jest. Ma jeszcze czas. Poza tym Twoj 1kg, a moja 1,6kg. To duza roznica w odczuwaniu ruchow. Spokojnie. 2-3 tyg i bedziesz czula bardziej i czesciej[emoji3]
Dokladnie masz racje.... Ale i maluchy teraz roznie rosna jedne beda miec 4kg w terminie a inne ok 3kg i to calkoem normalne.

U mnie dzieciaki zawsze byly mniejsze z usg
Oliwia miala byc z maja 5 usg a z om 29 kwietnia. U Bartka nie pamietam ale tez jakos tak a Mati byl z usg 4 dni mlodszy. Takze teraz tez sie powtarza ten schemat mimo regularnych miesiaczek. Nie wiem od czego to zalezy.
A teraz masz różnice pomiędzy terminem z pierwszego usg a om?

To ja mam cykle tak jak ty 28 czasem 30.... Najwazniejsze teraz zeby zdrowe bylo i juz.
Poza tym moje wszystkie male bo ..
.fakt oliwia wczesniej ale chlopaki 2740 i 2800. Mysle ze tak 3kg w terminie by mieli.
Pewnie, że to najważniejsze tylko tak mnie zastanowiło bo wydawało mi się, że po 37 tc to już bezpiecznie z oddychaniem. Ale każdy dzieciaczek inaczej dojrzewa

Pewnie, że to najważniejsze tylko tak mnie zastanowiło bo wydawało mi się, że po 37 tc to już bezpiecznie z oddychaniem. Ale każdy dzieciaczek inaczej dojrzewa
wazna jest tez sytuacja matki , przy komplikacjach moga byc klopoty ...no i sam porod ... poki nie urodzisz, nie zobaczysz, nie zbadaja to nigdy pewnosci nie ma niestety . Ile razy wczesniaki maja super wage i swietnie reaguja a donoszone przez komplikacje z problemami ... ale wlasnie dlatego uwazamy, staramy sie i smigamy do tych lekarzy :Dma byc ok !

reklama
Do góry