reklama
martaaa515
Fanka BB :)
Dacie radę! Dokładnie, siedź i dzwoń a w razie czego proś tego lekarza o pomoc. Biedna Oliwka, pewnie mocno to przeżywa. Filipki to silne chłopaki. Dzięki Bogu poszłaś na to usg i teraz macie jeszcze dużo czasu na reakcję. A niestety idąc do swojego lekarza i słysząc że mówi że jest ok ufasz mu... a jak się okazuje są lekarze i "lekarze"... brak słów do niego że nie wykrył wcześniej problemu z sercem a nawet jakby miał wątpliwości to powinien Cię gdzieś skierować... teraz najważniejszy jest Filipek i musisz spróbować odłożyć nerwy na bok bo on to czuje razem z Tobą [emoji8][emoji8][emoji8]Ja juz nie spie od godziny.....zasnelam gdzies ok 2. Nie mohe spac. Wiem ze hipotrofia to nie tragedia ale u u mnie pomiary sa dosc rozbierzne. Wiek malego na podstawie pomiarow to 26.6 tyg w porownaniu do 1 prenatalnego powinno byc 29.2 takze duzo. D mnie uspokaja co chwile,dobrze ze mam w nim oparcie bo bym zwariowala. Oliwia wczoraj tak sie przejela ze plakala razem ze mna....i biedna sie obwiniala ze to jej wina bomnie denerwowala i pyskowala w ciazy. Dla nas to teraz trudny okres. Najbardziej ta niewiadoma dobija. Od 8 mam zamiar wisiec na telefonie i dzwonic umawiac sie i na ta karowa powiedziec co i jak niech mi daja ta insuline zasrana. Tak pokochlam tego malego faceta ze naprawde nie wyobrazam sobie zeby mialo nastapic najgorsze. Leze teraz a on raz za razem daje znac ze siedzi w brzuszku.
matyjka13
Zaangażowana w BB
Wiesz co pamiętam że miała około 1kg codziennie w szpitalu robili mi przepływy brałam acard, kazali mi leżeć na lewym boku i jeść dużo Wit c. Na ostatnim usg miała 2200kg a urodziła się 2kg a dziś 25kg. Hipotrofia to nie jest targedia powinnas dostać sterydy na pluca.Dziekuje za slowa otuchy i nadzieje. A powiedz mi przy jakiej wadze stwierdzono hipotrofie? Moj ma nie cale 900 gram. U nas jeszcze problemem.jest serduszko ! Mam nadzieje ze nasza historia skonczy sie tak dobrze jak u ciebie.
olaaa7
To taki welurekA to polar czy coś grubszego?
Polarowy będę szyła...
W dodatku mam dwie grubości polaru.... [emoji848]
Szybko? Toż to środek nocyDzień dobryjuż nie śpię
jakoś ostatnio szybko padam 22:00 i budzę się o 7 rano i koniec spania [emoji14]
Agatka29
Właśnie trzeba myślec o tym żeby był jakiś na zmianne,jaja kup narazie jeden cieńszy bo mam otulacze i kocyki bambusowe,myślę że mi wystarczy tylko może dziś zamówie ten śpiworek taki najmniejszyWizualnie będzie bardzo prosty - jakiś hafcik, pewnie znowu motylki, bo lubię itd [emoji6] albo jakaś aplikacja
Im dłużej myślę... Od środka flanela chyba najlepsza - miękka, delikatna, 100% bawełna itd, tylko jeszcze muszę pomyśleć co z zewnątrz
Może faktycznie bawełna, wtedy byłyby dwie cienkie warstwy flanela+bawełna, i jak będzie ciepło, to powinno być ok, a jak będzie zimniej to mam ten grubszy...
Bo zakładam, że śpiworków nie muszę mieć na zmianęnawet jakby był w nocy zasikany czy coś, to do rana coś wymyślę, choćby kocyk itd, a w dzień pranie ogarnę
Ech... Też mam dzisiaj z rana problemy egzystencjalne [emoji23][emoji23][emoji23]
Ale to dlatego, że powinnam siąść do rozliczania pitów, a mi się tak mega nie chce, że... [emoji23]
Veraska
40stopni, kocyki osobno, segregacja na kolory. A pościel tez prałam.Zastanawiam się czy nie wyprac dziś ciuszkow i całej reszty. Tylko nie wiem w jakiej temperaturze i jak to posegregować żeby nic nie pofarbowało bo nie mam tych chusteczek do prania. Chyba że się przejdę do biedry i kupię bo ktoś mówił, że tam są. A kocyki pierzecie osobno czy z ciuszkami? Nie wiem czy wyprać też pościel. Czy w ogóle jest sens. Nie wiem w czym małego kłaść do spania.
Do spania kładłam córkę w spioszkach , pod spodem body( był październik)teraz coś lżejszego, cieńszego, hm..też nie wiem jeszcze ;-)
Haha padłamTak, na piątek za tydzień umówiłam się do gina, który prowadził moja poprzednią ciaze. Żałuję teraz, że z niego zrezygnowalam, ale wygrało to, że nie pracuje w szpitalu u nas żadnym. Znów będę mdlec przed każdą wizyta [emoji23] Jest skurczybyk tak przystojny. Kiedyś co rusz mi się snil. Nie dość że ladny, to mega sympatyczny, męski[emoji7] Ale to tylko lekarz [emoji23]
Veraska
No to super, nie dość że dobry lekarz to jeszcze przystojnyTak, na piątek za tydzień umówiłam się do gina, który prowadził moja poprzednią ciaze. Żałuję teraz, że z niego zrezygnowalam, ale wygrało to, że nie pracuje w szpitalu u nas żadnym. Znów będę mdlec przed każdą wizyta [emoji23] Jest skurczybyk tak przystojny. Kiedyś co rusz mi się snil. Nie dość że ladny, to mega sympatyczny, męski[emoji7] Ale to tylko lekarz [emoji23]

Veraska
A..śpiworek do spania. Ja mam troszkę inny, z boku rozsuwany lub drugi zapinany na środku jak kocyk. Później wrzucę fotki.Zastanawiam się czy nie wyprac dziś ciuszkow i całej reszty. Tylko nie wiem w jakiej temperaturze i jak to posegregować żeby nic nie pofarbowało bo nie mam tych chusteczek do prania. Chyba że się przejdę do biedry i kupię bo ktoś mówił, że tam są. A kocyki pierzecie osobno czy z ciuszkami? Nie wiem czy wyprać też pościel. Czy w ogóle jest sens. Nie wiem w czym małego kłaść do spania.
Ostatnia edycja:
reklama
Jeden mam, taki odrobinę grubszy, plus jakieś kocyki itd też się w razie czego też się znajdą w razie konieczności "nocnej zmiany" [emoji6]Właśnie trzeba myślec o tym żeby był jakiś na zmianne,jaja kup narazie jeden cieńszy bo mam otulacze i kocyki bambusowe,myślę że mi wystarczy tylko może dziś zamówie ten śpiworek taki najmniejszy
W ogóle mam dylematy raczej nie do rozstrzygnięcia przed lipcem, czy mała będzie raczej ciepłolubna jak większość małych dzieci, czy podobna do nas
Ale chyba nie pozostaje nic innego jak przygotować się na obie wersje [emoji23]
Podziel się: