reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Bardzo często przecież bliźniaki się rodzą jakoś z wagą niższą niż 2 kg i spokojnie dają radę :)

Tydzień temu tu jedna babeczka urodziła bliźniaki 2 kg i 1,7kg i mają się dobrze, czekają tylko aż mały dobije do 2kg
Na wage blizniakow inaczej sie patrzy.

reklama
@Margana może i tak ale dziecko to dziecko
zapewne ale poza waga waznych jest tez kilka innych czynnikow , napewno najbezpieczniej jak przekrocza 2500 kg i 36 tydzien ale nie raz mniejsze i mlodsze swietnie sobie radza a wieksze i starsze maja problemy .... poznalam w szpitalu dziewczynke 6 letnia z porodu blizniaczego w 6miesiacu , urodzily sie zwaga 900 g ladnych pare lat temu, ta byla w bardzo zlym stanie, lekarze kazali sie przygotowac na najgorsze, caly zestaw problemow miala... druga byla duzoo lepsza i tej dawali szanse.
tej w dobrym stanie peklo jelito i zmarla i od tego momentu stan drugiej zaczal sie poprawiac ... dziewczynka jest zdrowym i madrym dzieckiem ...
nasze juz sa w dobrym punkcie a my je przetrzymamy az beda w idealnym przeciez !

Witam :) u mnie dziś pochmurno, w nocy tak lało że musiałam wstawać okna zamykać. Od jakiegoś czasu chodzi za mną nurtujący problem :D Kiedy i jak zacząć myśleć o zabezpieczeniu przed odejściem wód? Macie jakieś pomysł? Głównie martwi mnie że odejdą, o ile w ogóle odejdą, to w łóżku a ja nie mam żadnych nakładek na materac tylko podkłady.
I wczoraj pojawił się drugi problem w mojej głowie, otóż jak zabezpieczyć się po porodzie żeby przypadkiem nie wpaść. Macie jakieś rady? Czy anty można stosować przy kp?

No następna[emoji16]
A jak! :D tylko ciekawe czy w ogóle mam co liczyć na urodzenie wcześniej skoro u mnie nic się nie dzieje, zero skurczy przepowjadajacych, rozwarcia, skróconej szyjki, ucisku czy napinania brzucha.

A ja się napaliłam na poród [emoji23]
Już chce
Szczerze to ja też :D jakby to była najprzyjemniejsza przygoda mojego życia :D
Ciekawe po jakim czasie pożałuje tej myśli Jana

Ja urodziłam w 42 tyg tez już dziekuje teraz zaczynam dzialac od razu po skończonym 37 tyg
A masz jakieś pomysły żeby urodzić szybciej? Ja jedyne co narazie planuje to picie naparu z liści malin i seks. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Wątpię żeby u mnie pomogło np chodzenie po schodach bo chodzę codziennie po kilka razy, tak samo jakieś mycie okien czy sprzątanie bo na bieżąco się schylam i coś robię.

Hej ;)
Dziś zaczynam 35 tydzien ;)
walczymy dalej ;)
Co do przyspieszenia porodu nie pomogę ,bo u mnie to za szybko urodziłam w pierwszej ciąży o miesiąc ;/
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !
Kto dziś się wybiera ?

Witam [emoji4] u mnie dziś pochmurno, w nocy tak lało że musiałam wstawać okna zamykać. Od jakiegoś czasu chodzi za mną nurtujący problem [emoji1] Kiedy i jak zacząć myśleć o zabezpieczeniu przed odejściem wód? Macie jakieś pomysł? Głównie martwi mnie że odejdą, o ile w ogóle odejdą, to w łóżku a ja nie mam żadnych nakładek na materac tylko podkłady.
I wczoraj pojawił się drugi problem w mojej głowie, otóż jak zabezpieczyć się po porodzie żeby przypadkiem nie wpaść. Macie jakieś rady? Czy anty można stosować przy kp?

A jak! [emoji1] tylko ciekawe czy w ogóle mam co liczyć na urodzenie wcześniej skoro u mnie nic się nie dzieje, zero skurczy przepowjadajacych, rozwarcia, skróconej szyjki, ucisku czy napinania brzucha.

Szczerze to ja też [emoji1] jakby to była najprzyjemniejsza przygoda mojego życia [emoji1]
Ciekawe po jakim czasie pożałuje tej myśli Jana

A masz jakieś pomysły żeby urodzić szybciej? Ja jedyne co narazie planuje to picie naparu z liści malin i seks. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Wątpię żeby u mnie pomogło np chodzenie po schodach bo chodzę codziennie po kilka razy, tak samo jakieś mycie okien czy sprzątanie bo na bieżąco się schylam i coś robię.

Szczerze nie wiem w poprzedniej ciazy robiłam wszystko i nic to noe dało
W szpitalu założyli balonik tez nic
Zastrzyki rozkurczowe tez nic
Masaż szyjki tez nic [emoji58]
Jedyna nadzieja w tej mojej położnej która twierdzi ze 2 poród jest szybciej

Co do wod mi odeszły jak się schyliłam i wyprostowalam wiec poszło najwiecej ma szlafrok ich tez nie było tyle żeby była kałuża

Edit: wszystkie te cuda robili mi po skończonym 41 tyg dlatego teraz czuje taka presję żeby szybciej zacząć

Ostatnia edycja:
reklama
Hej ;)
Dziś zaczynam 35 tydzien ;)
walczymy dalej ;)
Co do przyspieszenia porodu nie pomogę ,bo u mnie to za szybko urodziłam w pierwszej ciąży o miesiąc ;/
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !
Kto dziś się wybiera ?
Super gratuluje 35 tygodnia :* ja dziś jadę na sprawdzenie przepływow także kciuki się przydadzą :*

Do góry