reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

To moze tym razem sie uda szybciej. Synek sie troche przed czasem urodzil, tak? Pewnie przez to zoltaczka. A wisz jaka szczepionka byl szczepipny po porodzie na zoltaczke?
Tak w skonczonym 36 tygodniu ,ja go w kanale przytrzymałam między tymi kośćmi i zrobił mu się krwiaczek podokostny,mówili że to też ma wpływ że wolniej ta zoltaczka schodzi , kurcze nie wiem jaka miał szczepionkę ,napewno ta jedna w pierwszej dobie ,muszę sprawdzić

reklama
Tak w skonczonym 36 tygodniu ,ja go w kanale przytrzymałam między tymi kośćmi i zrobił mu się krwiaczek podokostny,mówili że to też ma wpływ że wolniej ta zoltaczka schodzi , kurcze nie wiem jaka miał szczepionkę ,napewno ta jedna w pierwszej dobie ,muszę sprawdzić
A...to mozliwe.
Wiesz co, bo w szpitalach zwykle szczepia euvaxem, bo jest tanszy. A engerix jest lepsxy, lepiej oczyszczony i tez zoltaczka rzadziej po nim wystepuje ponoc.
Ja mialam swoja szczepionke i corna nie miala w ogole zoltaczki.

Moje dzieciaki obydwa z zoltaczka, Kacper miał 7 tygodni jak na wcześniaka to i tak długo robiliśmy badania okazało się, że wszystko ok nie miał nasilonej ale bardzo długo schodziła. Marysia ok. 3 tygodnie 40 tydzień też robilismy badania bo też nie nasilona ale ciężko schodzila

A...to mozliwe.
Wiesz co, bo w szpitalach zwykle szczepia euvaxem, bo jest tanszy. A engerix jest lepsxy, lepiej oczyszczony i tez zoltaczka rzadziej po nim wystepuje ponoc.
Ja mialam swoja szczepionke i corna nie miala w ogole zoltaczki.
To można mieć swoją ?
Przecież też bym tak wolała coś lepszego !
Ciekawe czy teraz mała będzie miała żółtaczkę ? Bo to nie ma wpływu że ja miałam (urodzona w 35 tygodniu ) mój synek i mąż też miał ale on klocek ponad 4 kg i przenoszony jeden dzień ;)

Moje dzieciaki obydwa z zoltaczka, Kacper miał 7 tygodni jak na wcześniaka to i tak długo robiliśmy badania okazało się, że wszystko ok nie miał nasilonej ale bardzo długo schodziła. Marysia ok. 3 tygodnie 40 tydzień też robilismy badania bo też nie nasilona ale ciężko schodzila
Ale były naświetlane ? Synek miał 14,2 bilirubinę a od 14 naświetlają,i tak mu się trzymała długo
Łącznie 7 dob był naświetlany

To można mieć swoją ?
Przecież też bym tak wolała coś lepszego !
Ciekawe czy teraz mała będzie miała żółtaczkę ? Bo to nie ma wpływu że ja miałam (urodzona w 35 tygodniu ) mój synek i mąż też miał ale on klocek ponad 4 kg i przenoszony jeden dzień ;)
Jasne, ze mozna. Przeciez to Twoje dziecko. Po porodzie M pojechal po nasza szczepionke do domu i nia zaszczepili. Tylko musialam podpisac oswiadczenie, ze sie nie zgadzam na ich szczepionke i odpowiafam za przechowywanie swojej.
Teraz tez juz recepte mam, tylko musze wykupic.

Ale były naświetlane ? Synek miał 14,2 bilirubinę a od 14 naświetlają,i tak mu się trzymała długo
Łącznie 7 dob był naświetlany
Nie były. Ta zoltaczka była w normie tylko strasznie długo schodziła. Już nie pamiętam ile i jak bo bym musiała spojrzeć w wyniki

Jasne, ze mozna. Przeciez to Twoje dziecko. Po porodzie M pojechal po nasza szczepionke do domu i nia zaszczepili. Tylko musialam podpisac oswiadczenie, ze sie nie zgadzam na ich szczepionke i odpowiafam za przechowywanie swojej.
Teraz tez juz recepte mam, tylko musze wykupic.
Dobrze że mi powiedziałaś ,muszę zapytać o to lekarza na wizycie i też tak zrobię

Moja corka urodzona w 38 tygodniu miala zoltaczke , bilirubina po 2dniach spadla na3 wzrosla znowu wiec wyszlismy 10 dni po jej urodzeniu ...wg lekarza powodem byl niedojrzaly uklad pokarmowy , za ciezkie dla niej mleko mialam :D u nas nie szczepia w szpitalu ...
synek urodzony w 36 tyg i lamp nie potrzebowal :D
roznie to bywa ...

reklama
Do góry