reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Do tej pory miałam tylko luteinę, duphaston i estrofem oraz acard. Przed trzecim transferem miałam histeroskopię oraz przy transferze intralipid i przy tamtym podejściu beta rosła niemrawo. Teraz to był mój czwarty transfer i dodano medrol 2x1/2 tabletki oraz heparynę -clexane 0,4, do tego intralipid przy transferze oraz embryoglue. No i standardowo też luteina, duphaston i estrofem. :)

Dziękuję za odpowiedź:)
A czy ten intralipid miałaś zlecony po badaniach immunologicznych czy tak po prostu można go dodać?

Dziękuję za odpowiedź:)
A czy ten intralipid miałaś zlecony po badaniach immunologicznych czy tak po prostu można go dodać?
U mnie w klinice można podać bez badań immunologicznych ale tylko do transferu. Wydaje mi się, że to jest już w standardzie i można dostać bez zbędnych ceregieli. Nie wiem jak to jest, gdy chce się brać intralipid kilkukrotnie, kilka dni przed transferem, w trakcie transferu i po. Zapewne muszą być co do tego konkretne wskazania.
Dostałam też medrol bez badań immunologicznych.

Gratuluje cudnych bet kochane ❤️❤️❤️ Oby dalej tak pieknie rosly :)

Powolutku czuje mala presje, ze tutaj juz wszystkie zblizaja ku porodowi a ja nadal na etapie oczekiwania :) Az mi sie lezka zakrecila jak przywolalam sobie do pamieci moje kochane 23 dni macierzynstwa :(

U mnie w klinice można podać bez badań immunologicznych ale tylko do transferu. Wydaje mi się, że to jest już w standardzie i można dostać bez zbędnych ceregieli. Nie wiem jak to jest, gdy chce się brać intralipid kilkukrotnie, kilka dni przed transferem, w trakcie transferu i po. Zapewne muszą być co do tego konkretne wskazania.
Dostałam też medrol bez badań immunologicznych.

Dzięki!
W takim razie mam argument w rozmowie z moją lekarz prowadzącą ;) Nie bardzo mam czas na robienie dodatkowych badan... A w której klinice się leczysz?

reklama
@Justin87 tak sie ciesze!! [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Ja po wizycie. Po 1. @dżoasia pytalam o to czy komorki nk badane bez owulacji sa zaklamane, ale chyba nie zrozumial mojego pytania. Moze napisze w tej sprawie do dr Pasnika...
Po 2. Zamiast krotkiego protokolu ktory mialam miec tym razem, dostalam nie dlugi, a ultra dlugi :/ takze dostalam zastrzyk z diphereliny w tylek dzisiaj i mam sie za 3 tyg pokazac. Wtedy wjedzie gonapeptyl, chwile pozniej puregon i jakies cos o czym nie slyszalam, ale mowil ze beda wieksze dawki.
Punkcja i transfer przelom lipca i sierpnia...
I tak sie zastanawiam... w sumie po co mam wyhodowac np 20 komorek jak i tak 6 zaplodnia?

Do góry