reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Cześć kochane, jak się czujecie? Ja dziś do dupy. Zgaga znowu wraca. Nogi dwa razy moczyłam i masowałam i nadal wyglądają strasznie.. Rano brzuch bolał jak na okres. Teraz boli kręgosłup i biodro.. Ciekawe kiedy się to skończy... Na szczęście już wszystko na swoim miejscu [emoji4] muszę zamówić jeszcze przewijak i staniki do karmienia, bo u siebie nie mogę dostać..
Spakowałam torbę. Wsazilam do niej dwa ręczniki większy i mniejszy, kosmetyczkę, kubek i sztućce, 3 koszule, majtki, podpaski, podkłady, wkładki laktacyjne, ręcznik papierowy, klapki, pampersy i husteczki.. O czymś zapomniałam.??? Zobacz załącznik 870070Zobacz załącznik 870071Zobacz załącznik 870072Zobacz załącznik 870073Zobacz załącznik 870074
Ale wszystko ładnie poukładane. No bardzo dobrze przygotowana jesteś :-) lux

reklama
Włączam sobie czasami filmiki na YouTube i słucham co tam dziewczyny miały [emoji16] i też ciągle muszę dorzucić gumke do wlosow, kosmetyczkę, ladowarke, kase, wode , staniki do karmienia itd .... niektóre dziewczyny pakują nawet ubranie na zmianę dla faceta... I obuwie zmienne... Ale myślę, że to chyba nie jest niezbędne... A no i mam słuchawki też spakowane żeby móc oglądać coś na telefonie i nikomu nie przeszkadzać[emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Uwierz mi, nie bedzbę czasu na oglądanie czegoś na telu. Może parę minut :-D

U mnie w szpitalu jest niezbędne - buty zmienne dla faceta są elementem obowiązkowym, a ubranie zmienne dla faceta "bardzo sugerowanym" - nie wyobrażam sobie męża na porodówce w koszuli i jeansach jak pomaga mi wejść pod prysznic albo jak np się taka spocona, z mokrymi włosami itd przytulam do niego, a on potem w tych ciuchach idzie na oddział, rozmawia z lekarzem, itd... Zdecydowanie wolałam wrzuci do torby t-shirt i krótkie sportowe spodenki, w których będzie mu wygodniej, a po porodzie założy swoje normalne ubranie, które nie będzie mokre, spocone, brudne, itd [emoji6]
No to muszę kupić mojemu klapki :) nie będzie przy tej końcowej fazie porodu , ale na początku i jak już urodze to tak

f2w39n7303c24ozn.png

Ubranek nie mam, bo w szpitalu są, tylko na wyjście kilka wersji w woreczkach strunowych, plus parę pieluszek tetrowych, jedną kolorowa, jedną dużą flanelową.
Rożka do szpitala nie biorę, chyba, że będzie bardzo zimno, na co raczej nie liczę patrząc na kalendarz ;)
Ja mozliwe, że będę rodziła w innym mieście więc wolę mieć przy sobie :) a ubranka to zależy czy dojadę do szpitala do którego chce czy nie więc muszę być zapakowana na ten szpital, którego nie chce na w razie co :) a tam trzeba mieć

f2w39n7303c24ozn.png

Jeszcze buty rozumiem, ale czemu ciuchy? Przecież i tak muszą założyć to ubranie ochronne

f2w39n7303c24ozn.png
U nas położna mówiła, że jak ma swoje na przebranie, czyste itd, to nie musi nic zakładać dodatkowo... (przy czym ja cały czas mówię o porodzie "wspólnym", gdyby tylko czasowo chciał zajrzeć, to pewnie byłoby inaczej

reklama
Do góry