Ewunka
Fanka BB :)
Moja urodzila sie w grudniu w sypialni 19-21 st spała body dł rekaw i pajac na to kołderkaaaa i jeszcze pytanie. moj sie rodzi pod koniec wrzesnia wiec do spania zakłada się pajaca a pod niego body na krótki rękaw na początku?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moja urodzila sie w grudniu w sypialni 19-21 st spała body dł rekaw i pajac na to kołderkaaaa i jeszcze pytanie. moj sie rodzi pod koniec wrzesnia wiec do spania zakłada się pajaca a pod niego body na krótki rękaw na początku?
u mnie polozna która przyniosła małego , scisnelam mi piers i poleciała kropla, przystawila małego i tak sobie lezal około 40 min, to było zaraz po cc, potem na noc go zabrali dawali mm, 2 dni karmiłam kp ale tracil na wadze i chodzilam zby go dokarmialy, mleka sztucznego swojego nie miałam. teraz jest tylo na kp czasem jak gdzies wychodze to dostaje wtedy mm jak nie zdarze odciagnac swojegoPonawiam pytanie ...
Ja miałam od 1 dni życia wodę morskaA ta sol to w tych ampulkach tak ? a jak tym nosek czyścić? wlać jak kropelki do noska czy jak ? bo w spreju woda morska jak czytalam to od 6 miesiąca czy jest taka od 1 dz ?
Ewunka nie obraz sie ale jezeli tormentile to to samo co tormentiol w polsce to prosze nie polecaj go innym bo on jest bardzo szkodliwy i w wielu krajach zakazany.Ja uzywam mgiełke wody morskiej w sprayu od urodzenia 1 dziennie ( strasznie jej nie lubiła )
Do pepka nic nie uzywałam miałam oktsnisept ale nie był konieczyny myłam suszyłam i juz ( po 7 -10 dniach odpadł nie pamiętam dokładnie )
Miałam cc i mała do cycka miałam przystawiona odrazu jak kangurowałam ( podpieta pod te wszystkie kable jeszcze ) potem przyszła pigoła i pokazała jak recznie stymulowac piers i zbierać pokarm strzykawka ( maz lub ja zbierslismy wcszczykawke i mała jadła ) potem cyc cyc cyc cyc ale cukier jej spadał strasznie i dali 10 ml mm+ cyc potem 20 mm + cyc ciagle .
Potem dołaczyłam laktator bo mała zasypiała spadał jej cukier do 36 nie była wstanie oczu otworzyc a co dopieto ssac ......
Dostawała moje strzykawka + mm .
Paracetamol w syropie mialam czopkow nie uzywałam nigdy bo osobiscie nienawidze ....
Plyn do kapieli krem do pupy i balsam ( balsam uzywałam co 2 dni podczas masazu ) na czerwona pupe później kupiłam t.o.r.m.e.n.t.i.l.e - rewelacjia
Odkurzacz do nosa mam ten zwykły z rureczka co mamusia ciagnie glutyprzy silniejszym katarze tylko tatus dawał radę
Inhalator kupiłam pozniej w 100% polecam
Nie obrazam sie mowie moje zdanie .Ewunka nie obraz sie ale jezeli tormentile to to samo co tormentiol w polsce to prosze nie polecaj go innym bo on jest bardzo szkodliwy i w wielu krajach zakazany.
Tak też słyszałam o sudokrem że u dziewczynek bardzo trzeba uważać smarujac obok pipulki.Zreszta co teraz nie szkodziNie obrazam sie mowie moje zdanie .
Moje dziecko dostalo takich odparzen pupy po masci weleda ze jak zdjełam jej pieluche to zaczełam płakać i pojechałam z nia na szpital. Tam dostała sterydy w masci do stosowania 2x1 przez 7 dni ( pomogly tylko trochę .
Potem zastosowałam ta masc dzień i pupa prawie jak nowa . Polecam sprawdziłam .Moj lekarz mowi ze Marcelina mysiałaby zjeść pół tubki by jej zaszkodziła a napewno nie od smarowania 2x na dobe przez 1-3 dni .
Myślę ze każda matka zrobi co uważa ja ze swojego doświadczenia polecam .
Sudocrem tez kupiłam jeszcze nie stosowałam tez ponoć Bardzo szkodliwy.
Ale jak we wsztstkim zdania sa podzielone .
Idz chodzic po schodach, albo walnij sobie jakis mega dlugi spacer. Moze rozruszasz sprawe [emoji4][emoji110]U mnie dalej cisza jakieś lekkie skurcze są i to by było na tyle.
Byla tu dyskusja na temat sudocremu i tormentiolu calkiem niedawno. Ja odwrotnie jak Ewa - w krytycznych sytuacjach uzywalam sudocremu, a tormentiolu nie mam i miec nie bede.Nie obrazam sie mowie moje zdanie .
Moje dziecko dostalo takich odparzen pupy po masci weleda ze jak zdjełam jej pieluche to zaczełam płakać i pojechałam z nia na szpital. Tam dostała sterydy w masci do stosowania 2x1 przez 7 dni ( pomogly tylko trochę .
Potem zastosowałam ta masc dzień i pupa prawie jak nowa . Polecam sprawdziłam .Moj lekarz mowi ze Marcelina mysiałaby zjeść pół tubki by jej zaszkodziła a napewno nie od smarowania 2x na dobe przez 1-3 dni .
Myślę ze każda matka zrobi co uważa ja ze swojego doświadczenia polecam .
Sudocrem tez kupiłam jeszcze nie stosowałam tez ponoć Bardzo szkodliwy.
Ale jak we wsztstkim zdania sa podzielone .
Uwierz że Cię rozumie... urodziłam 11dni po terminie i żadne domowe sposoby nie pomogły. A kiedy masz iść do szpitala?U mnie dalej cisza jakieś lekkie skurcze są i to by było na tyle.