Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Moja też nie lubi, przejdzie im. Tak mówi google [emoji2]Dziewczyny moja córcia trzy i pół miesiąca Nie chce wogole leżeć na brzuszku. Strasznie płacze wtedy .
Na mnie leży oparta i ładnie podnosi głowę i się rozgląda ale jak położę na łóżko czy gdziekolwiek to odrazu płacz na plecach nie płacze . I kolejny problem to dalej mocno zaciska piastki . Kiedy u waszych dzieci przeszło takie mocne zaciskanie ?
Dziękuję za odpowiedzasymetria to gdy dziecko preferuje jedną stronę, odgina się tylko na nią, układa się w literkę C. może brać się z fizjologicznych powodów, historii okołoporodowej, niewłaściwej pielegnacji
Być może, moja Zosia akurat potrzebuje, bo jest do tyłuTeż oglądałam filmiki Zawitkowskiego i byłam na jego wykładzie. Dzieci na tych filmikach nigdy nie płaczą i są bardzo spokojneZawitkowski mówił, że chyba tylko 10 % dzieci w Polsce wymaga fizjoterapii i że większość niemowlaków, które są na nią kierowane, jej nie potrzebuje.
Jest tylko jedna metoda. Kłaść, kłaść i kłaść. Kładziesz często a krótko. Jak zaczyna się mocno denerwować zmieniasz pozycjęDzięki dziewczyny za odpowiedzi. Też mojej małej rączki staram się luzowac jak zaciska . To też nie jest tak ze cały czas głównie jak się zdenerwuje i płacze .
A czy fizjoterapeuta zaradzi coś na leżenie na brzuszku ?
Yyyy tak zaradzi powie żebyś ja kładła hi hi hiDzięki dziewczyny za odpowiedzi. Też mojej małej rączki staram się luzowac jak zaciska . To też nie jest tak ze cały czas głównie jak się zdenerwuje i płacze .
A czy fizjoterapeuta zaradzi coś na leżenie na brzuszku ?
Dokładnie dzieci maja swoje widełki i puki sie w nich mieszcza to ok .Było jeszcze kilka lajtowych ćwiczeń.
Nam pediatra odmówiła wypisania skierowania do neurologa i fizjoterapeuty w 11 tygodniu życia, bo stwierdziła, ze Zosia ma czas do 16 tygodnia życia na podnoszenie główki i do tego czasu mamy czekać. Pediatra kazała mi robić kolec biodrowy przez 2 tygodnie i na ściśnięte rączki jak mała leżała na pleckach to sowimi rozłożonymi dłońmi miałam dotykać jej dłoni żeby je otwierała (nie wiem jak to opisać).
Myślę, że warto skonsultować się z fizjoterapeutą żeby zweryfikował czy dziecko rozwija się prawidłowo, w tym czy prawidłowo się je pielęgnuje, nosi itd.
Z drugiej strony Twoja Mała jest jeszcze w widełkach, gdzie ma czas na podniesienie główki.
Dobrze ze dostałas kroplowke a nie zalecili Ci magicznej nospy.My lezymy pod kroplowka ale tak wolno leci ze w takim tempie to zejdzie ze 3dni :-) dali zastrzyk w dooopsko na plucka dla malej i tak sobie lezymy same na sali bez telewizora takze wyciszenia na maksa :-)
Nogi w goreA my byłyśmy dziś na wizycie. Szyjka się skraca 2.3 cm ale twarda. Lekarz kazał więcej leżeć:-) poza tym wszystko u nas ok, ale byłam świadkiem okropne sytuacji i nie bardzo mogę dojść do siebie... :-/
Dziewczyna przyszła na wizytę do położnej i okazało się że Maleństwo nie ma tętna :-(