• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

ciężaróweczki po in vitro

@Nataliaa93 i jak poszła noc? Nie chciałam wcześniej pisać, ale już któraś to zrobiła. Też znam przypadek, że nagle dziecko super śpiące przestało fajnie spać z dnia na dzień i długo to trwa. Moja na cycu budzi się co 3 godziny a ma zaraz pół roku...Ale to Mała nie jadła wcześniej kaszek w trakcie rozszerzania diety? Jeśli nie to tak jak Ewunka pisała najpierw bezglutenowa i z tego co kojarzę kaszki zwyczajnie z wodą można rozrabiać.

Ja miałam poród wywoływany i też mnie wcześniej straszono, że bardziej bolesny. Jak dla mnie bzdura... Nie rodziłam w innych warunkach, ale jestem bardzo delikatna na ból a dałam radę. Nie ma co się nakręcać nawzajem. Wywoływany miałam po tp i nie miałam wcześniej żadnych skurczy. To, że ktoś się dogadał na lewo to nie znaczy, że wywołują bez powodu porody ;) Ja byłam po terminie a i tak mi łaskę robili, że wywołali.

reklama
aha i jeszcze dopowiem, że moja córka o której by nie poszła spać to wstaje o 5 :P potem szybko robi drzemkę, ale wysiedzieć z Nią do tej drzemki, po nocy kiedy minimum co 3 godziny do Niej wstaję...cóż :D

Pewnie konkurencja pisze [emoji2] Po pierwszym roku w ogóle mm nie jest potrzebne, można dawać zwykłe mleko i inne produkty które my normalnie jemy. Swoją drogą, olej palmowy jest szkodliwy nawet dla dorosłych a dodają go do każdej wysokoprzetworzonej mieszanki na bazie mleka krowiego, nawet do 1 i mało tym się chwalą [emoji52]
Tu chodzi o zawartosc soli mineralnych ktore obciazaja nerki. Wiec konkurencji bym w to nie mieszala. Kazdy robi jak uwaza[emoji6]

A dziękuje że pytasz . Moja Sara to twarda wojowniczka i mimo przeciwności zadziwia Mnie codziennie swoim pozytywnym nastawieniem . Jest wiecznie uśmiechniętym i radosnym dzieckiem choć jak u każdej z nas to właśnie albo zęby albo dieta albo nie przespane noce itp Takie uroki macierzyństwa No ale tego w końcu pragnęłyśmy [emoji23] Zobacz załącznik 872508
Ale cudowna!! I jaka duza juz [emoji4][emoji8]

no ja mam ogólnie jeszcze tydzień do swojego terminu...ale szlak mnie juz trafia i chciałam troszkę wcześniej...
Nikt wcześniej Ci nie wywoła porodu chyba że jest cukrzyca ciążowa lub nadciśnienie. Ogólnie do szpitala tydzień po terminie. Ja szłam 9 dni bo tydzień przypadał na weekend co było bez sensu i urodziłam 11dni po terminie bo najlierw balonik i potem oxy kolejnego dnia. Nie wiem jaka polityka u Ciebie w szpitalu bo wiem że nie wszedzie już się bawią w baloniki.

Ostatnia edycja:
Tylko wywoluja raczej po tp. Nie slyszalam zeby byl porod wywolywany przed terminem

Kuzynka wywoływała 3 tyg przed terminem, bo termin jej przypadał jakoś w dzień komuni starszej córki (a taty nie ma, więc nie chciała żeby była sama). Ale ona się ugadała z położną. Masaż szyjki i za 2-3 dni miała się zacząć akcja, ale urodziła jeszcze tego samego dnia.

Cześć ciocie, my dzisiaj kończymy 2 tygodnie :) Ładnie przybieram na wadze i nie daje mamie spac w nocy :)
20180701_090029.jpg

Załączniki

• 20180701_090037.jpg
    20180701_090037.jpg
    449,6 KB · Wyświetleń: 110
  • 20180701_090029.jpg
    20180701_090029.jpg
    494,4 KB · Wyświetleń: 183
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama