reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2018

Cześć dziewczynki. Ja jak zwykle z tygodniowym opóźnieniem ;). 120 stron nie nadrobię :(. Mam nadzieje, ze u wszystkich wszystko kula się do przodu?
Ja miałam gorący czas z robotą i do tego syna trzeba było zaspokajać podwójnie z powodu braku taty. Ale na szczęście, szczęśliwie wrócił wczorajszej nocy i wszystko wrócilo do normy. Czytam ze temat cen wizyti usg 4d. Ja płace 200 zł w Poznaniu. Podobno robi na połówkowych 4d i nagrywa w trakcie badania. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Bo nie wiem mówiąc szczerze jak to powinno wyglądać to specjalne usg 4d. Jesli nie będę zadowolona to umówię się jeszcze dodatkowo do jakiegoś speca w okolicy.

@Aguu..la myslami jestem z tobą! Najgorsze tygodnie czekania, ale dasz radę!
@Dagaa11 na którą masz wizytę? My znowu razem wizytujemy [emoji14]
Tez mam wielkie nadzieje, ze dzidzia się ujawni co do płci :)
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Dziewczyny mam jeszcze pytanko. Wyszedł mi jęczmień na powiece nad rzęsami. Dosyć szybko zmniejszył się ale została mi taka kulka wyczuwalna. Chyba zrobiła się gradowka z tego. Tylko to jest od środka. Macie jakieś złote rady? Co z tym dalej począć?
Na gradowke tylko zabieg. Albo ewentualnie okulista Ci ją moze "wycisnąć" jak pryszcza i wtedy antybiotyk do oka.

reklama
Dziewczyny w ciąży można brać jakieś specyfiki w tabletkach na wspomaganie wydalania wody z organizmu? Tak jak np reklamują to hydro coś tam? Pytam bo całe 4kg które dotychczas przybrałam to sama woda która stoi mi w udach, cellulit zrobił mi się przepotężny jak u starej baby. Ewentualnie co innego można zrobić żeby to zniwelować? Jak tak dalej pójdzie to w sierpniu w długich spodniach będę biegać po plaży bo pokazać takie nogi wstyd :|

@PatkaPatka absolutnie... Ostatnio w PnŚ wypowiadał się lekarz i powiedział, że nawet zdrowe osoby nie powinny tego brać.
Wrzucam Ci kilka linków z bloga mojej guru zywieniowej, plŕcam do poczytania. Dziewczyny tu polecały picie soku z pokrzywy.
Link do: Jaką wodę pić podczas upałów? Mineralną czy źródlaną? Czym grozi utrata płynów w ilości 4% masy ciała i jak może do tego dojść? | Qchenne Inspiracje
Link do: Dlaczego puchniemy latem? Jak radzić sobie z obrzękami i zatrzymaniem wody, także w "te dni"? Czym jest dzień czereśniowo - arbuzowy?

@PatkaPatka no dziwne że Ci jeszcze nie puszczał bicia serduszka. Ja na ostatnim usg w szpitalu, to pierwsze co mierzą przeziernosc to lekarka na chwilę puściła aby zmierzyć tętno. Przedtem jak byłam prywatnie u Krawczyka (te w Salusie) to też puścił.

Witajcie
U mnie dziś piękna pogoda, młoda już w przedszkolu, ja po śniadaniu, muszę dziś skoczyć do spółdzielni aby się dowiedzieć o wymianę kaloryfera bo mam w jednym pokoju mały, i zima ciągle gorący a w pokoju zimno. W drugim pokoju mam duży a jest ciepło, bo się nagrzewa i oddaje ciepło, a ten mały grzeje i grzeje, jednostki na kapilarze biją a w pokoju zimnica. Nie wyobrażam sobie zimy z noworodkiem w tym pokoju. Zeszła zimę zamykałam ten pokój w dzień i siedziałam z córką w drugim. Bez sensu.
Potem skoczyć do sklepu spróbować wymienić na większą koszule do karmienia bo okazała się na teraz na styk, a jak urosne to gdzie ja się zmieszczę. Tylko nie wiem czy babka ma wieksze, ciałem czy mi kasę odda.
Potem coś na obiad wymyślę, planowałam zrobić ala gulasz z piersi indyka, do tego młode ziemniaki i pomidory w jogurcie.
Kupiłam też kilo wiśni i chciałam zrobić ciasto drożdżowe ale jak mi dziś wyjdzie z czasem to nie wiem. Bo szczerze średnio mi się chce heh

Jak są dziś wizyty to trzymam kciuki.
Miłego dzionka [emoji4]

reklama
Cześć dziewczynki. Ja jak zwykle z tygodniowym opóźnieniem ;). 120 stron nie nadrobię :(. Mam nadzieje, ze u wszystkich wszystko kula się do przodu?
Ja miałam gorący czas z robotą i do tego syna trzeba było zaspokajać podwójnie z powodu braku taty. Ale na szczęście, szczęśliwie wrócił wczorajszej nocy i wszystko wrócilo do normy. Czytam ze temat cen wizyti usg 4d. Ja płace 200 zł w Poznaniu. Podobno robi na połówkowych 4d i nagrywa w trakcie badania. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Bo nie wiem mówiąc szczerze jak to powinno wyglądać to specjalne usg 4d. Jesli nie będę zadowolona to umówię się jeszcze dodatkowo do jakiegoś speca w okolicy.

@Aguu..la myslami jestem z tobą! Najgorsze tygodnie czekania, ale dasz radę!
@Dagaa11 na którą masz wizytę? My znowu razem wizytujemy :p
Tez mam wielkie nadzieje, ze dzidzia się ujawni co do płci :)
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Dziewczyny mam jeszcze pytanko. Wyszedł mi jęczmień na powiece nad rzęsami. Dosyć szybko zmniejszył się ale została mi taka kulka wyczuwalna. Chyba zrobiła się gradowka z tego. Tylko to jest od środka. Macie jakieś złote rady? Co z tym dalej począć?

Mi pomagał rumianek na oko, takie okłady.

Do góry