reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja wymuszalam w szpitalach usg na początku. Także miałam 4 w ciągu 6 tygodni. Inaczej byłoby tylko jedno.
Obecnie już nie czuje aż takiego parcia bo młody jest aktywny i czuję go plus mam detektor I nie mam żadnych ginekologiczny h problemów typu krew, silne skurcze itp także jestem dość spokojna i pogodzona z sytuacją.

No teraz tak teraz już inaczej :) dlatego tez teraz będe mieć co ok 3 /4 tyg usg i też oprócz tego , że chcę zobaczyć na ekranie to jestem spokojna :) tyle ze u mnie troszkę jest nacisk , bo zeby mieć pod kontrolą rozwój maluszka po tych wszystkich lekach , mam nadzieje , że w trakcie jak i po będzie dobrze

reklama
Mój lekarz nie wykonuje takich badań, bo nie ma certyfikatu. Na prenatalnych byłam u specjalisty, a teraz idę do innego, bo tamten ma urlop :) płacę i w tym mam 3d/4d :)

Będę dzisiaj na wizycie to spytam gina jak wygląda badanie echo serca. Powinnam zrobić, bo mam anty przeciwciała, które przechodzą przez łożysko i mogą powodować choroby serca u noworodka. Chociaż moja immunolog powiedziała, że nie są na tyle wysokie, żeby miało to jakiś wpływ, ale wolałabym to zrobić.

Echo serca z tego co poczytałam chyba jest dodatkowo płatne , sama się zastanawiam jak to wzytsko wygląda tam gdzie chodzę .
Jutro mam wizytę siedze z kartką i tylko dopisuję co mam się pytać pani doktor bo znowu pozapominam pół

Ja o tym wiem , bo tez się pisałam na specjalne , tyle , że swojego czasu byłam hejtowana za takie stwierdzenie , że tak jest i się nie wypowiadam już ;p i temu pytam jak jest w przypadku połówkowych , bo to jeszcze bardziej szczegółowe badanie i czy idą dziewczyny dalej do swoich lekarzy czy się piszą do tego z certyfikatem :)

A co to znaczy ze to bardziej szczegolowe badanie? :)

A co to znaczy ze to bardziej szczegolowe badanie? :)

No w sensie , że sprawdzają wszystko dokładnie bardziej niz na prenatalnych bo narządy są wykształcone :) nerki jelita brzuszek pęcherz kosci mózg serduszko , żebra płucka , twarzyczkę < tutaj chodzi o rozszczepy > , ilośc płynu owodniowego i cała reszte . Pytam bo nie wiem jak to jest w normalnych gabinetach , czy lekarz jest w stanie ocenić wszystko , czy ma odpowiedni sprzet i czy się zna tak dobrze na ewentualnych wadach , czy odsyła na takie badanie właśnie . Bo jak wczesniej tak i teraz lekarze mi mówili , że się nie podejmują takich badań , bo od tego jest lekarz z kwalifikacjami i specjalnym usg :) tak z ciekawości pytam , nie chcę jakoś tutaj nikomu nic tam ten :)

Jestem juz po wizycie. Moja księżniczka fikala koziolki, cudo moje!
Polowkowe mam późno, bo 22t 5 d będę akurat po urlopie, nie muszę wczrsniej wracać.
Mój gin wykonuje tylko podglądanie dzieciaczków. Na usg wysyła do specjalistów.

Dostałam dziś smsa ze smyka. Do 7 lipca z karta smyk jest dodatkowe 20% zniżki. Niestety tylko w sklepach stacjonarnych. Zaeaz się zobaczę z M, ciekawe czy mnie powstrzyma :D

@Kruszka super rośnijcie zdrowo :)

Czyli widzę jak na razie , do specjalistów wysyłają . Jutro musze się popytać o to czy w badaniu zawarte jest to 3D czy tam 4 ;p bo mnie to ciekawi

reklama
Do góry