reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No to jeszcze zaciskaj nogi ☺ i uważaj na siebie.
A Mały to będzie Leonardo tak? A Leoś będziecie mówić na niego? Mi się Leon podobał ale mój nie chciał słyszeć.☺
Tak Leonardo. Będziemy mówić też Leo. Leon też mi się podobało, ale u nas co drugi chłopczyk to Leon ;).

reklama
Jakbym czytała o sobie 1,5 tygodnia temu [emoji16] taka sama waga małego, szyjka miękka, rozwarcie 1cm [emoji16]

Będzie dobrze, odpoczywaj jak będzie Cię coś bolało :*

Który masz tydzień, bo oczywiście nie pamiętam?
Dzisiaj 34.2. Zaraz się kładę i może uda mi się zasnąć, bo po tej nocy to jestem wykończona. Enno z teściowa i Marta i Marty kuzynka pojechali na basen się trochę ochłodzić to mam ciszę i spokój.

Ostatnia edycja:
Wiecie co, tak mnie naszło... wiem głupia baba ze mniem, jaka stara taka głupia...

Właśnie dotarła do mnie wieść że kuzynka urodziła synka :) i strasznie mnie wkurza jak słyszę, że jakiś maluch się urodził... nosz kurde, przecież on sam się nie rodzi, to matka musi ducha wyzionąć by wykluć to dziecko :D wiem, głupie.... :p :D

Moi pojechali na wycieczkę rowerową nad jezioro a ja sama w domu zostałam, robię obiad na jutro. Wstawiłam pranie, może poodkurzam. Potem pewnie znów na drzemce polegnę ale jakoś muszę zrobić cokolwiek bo nieróbstwo źle na mnie działa :)

Zobaczymy jak się będę czuła po południu. Może pojedzie tylko do żabki i przywiezie lody jakieś do domu
Jadłam śniadanie. Po prostu w kościele zawsze było mi gorzej niż gdziekolwiek indziej nie wiem czemu ale dzisiaj to o włos a wyciągali by mnie z między ławek.
Podejrzewam , że może wyjść ujemny wynik tym razem. W pierwszej ciąży miałam cały czas jakieś infekcje w moczu a teraz całą ciążę nic każde badanie super. No okaże się za tydzień. I za tydzien robię ostatnie już badania z krwi i moczu.
Dużo ludzi, duszno. Może dlatego.
No ja też cała ciszeąbadania super, a jednak wyszła jakaś cholerna bakteria :( mam nadzieję , że u Ciebie będzie inaczej ✊:)

Dzisiaj 34.2. Zaraz się kładę i może uda mi się zasnąć, bo po tej nocy to jestem wykończona. Enno z teściowa i Marta i Marty kuzynka pojechali na basen się trochę ochłodzić to mam ciszę i spokój.
To trochę jeszcze niech maluszek posiedzi u Ciebie :) dacie radę :)

Zobacz załącznik 877747

U nas już wszystko prawie gotowe, ostatni obrazek nad łóżeczkiem, a tam w tej A4 ramce będzie na pewno zdjęcie z sesji tej noworodkowej jakieś slodziachne [emoji7]

Dziś tylko mój zawiesi rolete na okno, jutro podjedziemy kupić firankę i jakieś ładne może motylki czy coś na nią żeby tak pozawieszac delikatne ozdoby i gotowe :)
Super! Juz prawie wszystko gotowe na tip top.

A ja tak na rozluźnienie zapytam : czy rozwazalyscie moze stosowanie pieluszek wielorazowych ? Ja wciaz o tym mysle - idea fajna ,ale czy dałabym radę z 3 dzieci i jeszcze takim praniem non stop pieluszek , to nie wiem :) moze sprobuje i zobaczymy , jak mi pójdzie. Sam opis co trzeba kupic na start i Jak to sie montuje to na razie dla mnie czarna magia

Mój mąż palił, odkąd skończył 16 lat. Wypalał dwie paczki dziennie [emoji4] i zawsze twierdził, że nie da się rzucić... próbował i się nie da! [emoji23] od 6 lat nie pali...w ogóle. Rzucił palenie przy pomocy tabexu... chyba tak się to nazywało. Wymagało to od niego mega dużo cierpliwości i samozaparcia [emoji848] fakt, że ten okres był straszny... był nerwowy[emoji23] musiał mieć coś, jako zapychacze np.paluszki, orzeszki , czy słonecznik. Przytył prawie 8 kg, ale w końcu wygląda jak facet, a nie chuchro[emoji23][emoji16] i przede wszystkim... teraz twierdzi, że to tylko siedzi w głowie. Wcześniej nie rzucił palenia, bo to zwyczajnie lubił [emoji85] A jeszcze przy piwku, to palenie było idealne. Po latach docenia, że ręce, ubrania i włosy nie śmierdzą dymem..
Więc, dziewczyny...da się![emoji16]tylko trzeba chcieć[emoji5] jak z każdym nałogiem.
Kasy i tak potem z tego nie widzisz, bo wydajesz na coś innego. Więc oszczędność żadna[emoji16]
To ja chyba byłam silniejsza w swoich postanowieniach :p nie byłam nerwowa, nie zajadalam głodu nikotynowego. Zapaliłam jednego dziennie , gdzie na ogół szło 5-10, przy imprezie paczka. Po prostu trzeba chcieć i być silnym. U mnie dodatkowo doszła wiadomość o dziecku więc w tym dniu też odstawiłam tabletki których zużyłam bardzo mało :) ważne , że Twojemu tacie się udało. :)
Dzięki dziewczyny za kciuki :*

Mogłam zostać w szpitalu, ale mogę też wrócić do mojego łóżka i właśnie wracamy do domu. Szyjka miękka długość ta sama co była, ale rozwarcie na 1 palec. W razie większych boli, jak pokaże się krew, albo odejdą wody to mam wrócić do szpitala. Skurcze jakieś się pisały, ale nieregularne. Leo waży 2900 g
icon_smile.gif
Duzy synuś już :) leż, odpoczywaj :*
Ja Zaraz dzwonię do swojego ginekologa. Ciekawe czy mi każe przyjść na wizytę i kiedy :)
Bardzo ładne :) jak się czujesz dzisiaj ?:)
Ja nie jestem zwolenniczką palenia na codzień i uzależnienia od papierosów, bo to i śmierdzi i dużo kasy idzie. Ale również wychodzę z założenia, że nie można sobie odmawiać wszystkiego, bo nam to czasami sprawia przyjemność zapalić sobie do piwka :)
Do piwka, czasem. Ale nie co 15/20 minut .. bo to już na prawdę głupota.. mojemu wydzielilam właśnie 4 papierosy bo pojechał zawieść brata do kuzyna, do taty wyostrzyć noże. Nie będzie go z trzy godziny. Więc jestem zdania , że nie trzeba mu więcej. Pewnie i tak wyzebrze od ojca bo jeden na godzinę to za mało [emoji16] w

reklama
To ja chyba byłam silniejsza w swoich postanowieniach :p nie byłam nerwowa, nie zajadalam głodu nikotynowego. Zapaliłam jednego dziennie , gdzie na ogół szło 5-10, przy imprezie paczka. Po prostu trzeba chcieć i być silnym. U mnie dodatkowo doszła wiadomość o dziecku więc w tym dniu też odstawiłam tabletki których zużyłam bardzo mało :) ważne , że Twojemu tacie się udało. :)

Duzy synuś już :) leż, odpoczywaj :*
Ja Zaraz dzwonię do swojego ginekologa. Ciekawe czy mi każe przyjść na wizytę i kiedy :)

Bardzo ładne :) jak się czujesz dzisiaj ?:)

Do piwka, czasem. Ale nie co 15/20 minut .. bo to już na prawdę głupota.. mojemu wydzielilam właśnie 4 papierosy bo pojechał zawieść brata do kuzyna, do taty wyostrzyć noże. Nie będzie go z trzy godziny. Więc jestem zdania , że nie trzeba mu więcej. Pewnie i tak wyzebrze od ojca bo jeden na godzinę to za mało [emoji16] w
Dzieki :*
Jak sie czuje?.. psychicznie srednio,hormony pewnie ;) fizycznie super,chociaz troche mnie bierze na wymioty ;) posprzatalam,wypucowalam wszystko,przegladnelam i ulozylam ciuszki malej..

Do góry