• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
To ja dziś byłam u lekarza i młoda mi orła wywinęła. Całą ciąże ułożenie glowkowe, a tu nagle pośladkowe. Tzn mi to tam różnicy nie robi bo i tak będzie cc ale jestem w szoku ze w 35tc się obróciła. No i okazuje się że będzie malutka. A nastawialam się na dziecko wielkośći syna ponad 3,5kg.
Także wysyłamy Wam z Majeczką Jeszcze ciążowe fluidki :* cały czas trzymamy kciuki żebyście szybko zobaczymy dwie kreseczki na testach ciążowych i kochane serduszka na usg [emoji173]️
Maja o ile dobrze kojarzę będzie pierwszym dzieciątkiem z tego forum i mam nadzieję że teraz będą się sypać u Was pozytywne testy jeden za drugim [emoji173]️[emoji173]️

No pięknie, super, że wszystko dobrze :)! A co do przekręcania się, to takie rzeczy się zdarzają. Moja córcia myknęła na główkę w 38tc. Nawet mój gin mi nie wierzył, jak zakomunikowałam mu, że na bank mi się dziecię przekręciło, bo zupełnie inaczej ją czuję. Miałam mieć planowe cc, a tu niespodzianka. Byłam zachwycona, bo chciałam SN rodzić, ale życie miało dla mnie jednak inny scenariusz i jak na razie nie było mi dane samej urodzić Bąbla. Dwa cc. Może za 3 razem, na starość się uda ;).

@Migdalove, współczuję :(. Mam nadzieję, że to przejściowy kryzys.

@Maliina, ja uważam, że nie warto poświęcać się pracy, z której nie ma się frajdy. Pracować można, ok, jak trzeba, ale nie ponad siły. Nie warte to Twojego zdrowia. Szukaj, na pewno coś się w końcu trafi lepszego :).

Żeby się zrelaksować musiałabym nie chodzić do pracy, musielibyśmy mieszkać sami no i jeszcze ten slub...
Ja nie chodzę do pracy od połowy maja, a nową pracę zaczynam od 1 września, mam 3 miesięczny okres wypowiedzenia, ale bez obowiązku wykonywania pracy, poszli mi na rękę ze względu na zmianę zamieszkania i szczerze wiele bym oddała, żeby móc już pracować nie mogę się doczekać kiedy zacznę nową pracę w domu można oszaleć, fajnie jest pierwsze dwa tyg a później ? Już odliczam dni do 1 września, a uwierz, że też nie miałam pracy marzeń i czasami potrafiłam usiąść i ryczeć bo psychicznie już nie dawałam rady (niestety takie życie korporacyjne)...
Tak samo jak zawsze mówiłam, że jak tylko będę w ciąży idę na L4 bo potrzebuje odpocząć i się nie stresować pracą, tak też zrobiłam od 5 tyg ciąży byłam na zwolnieniu i drugi raz tego błędu bym nie popełniła, jeśli uda się z kolejną ciążą,a lekarz nie będzie widział przeciwskazan żebym pracowała to nie zamierzam brać L4 przynajmniej do 6 miesiąca ! [emoji4] Fakt nie ukrywam pracuje przy komputerze więc nie ma mowy o dźwiganiu itp tutaj tylko opisuje aspekt psychiczny [emoji4]

Ja nie chodzę do pracy od połowy maja, a nową pracę zaczynam od 1 września, mam 3 miesięczny okres wypowiedzenia, ale bez obowiązku wykonywania pracy, poszli mi na rękę ze względu na zmianę zamieszkania i szczerze wiele bym oddała, żeby móc już pracować nie mogę się doczekać kiedy zacznę nową pracę w domu można oszaleć, fajnie jest pierwsze dwa tyg a później ? Już odliczam dni do 1 września, a uwierz, że też nie miałam pracy marzeń i czasami potrafiłam usiąść i ryczeć bo psychicznie już nie dawałam rady (niestety takie życie korporacyjne)...
Tak samo jak zawsze mówiłam, że jak tylko będę w ciąży idę na L4 bo potrzebuje odpocząć i się nie stresować pracą, tak też zrobiłam od 5 tyg ciąży byłam na zwolnieniu i drugi raz tego błędu bym nie popełniła, jeśli uda się z kolejną ciążą,a lekarz nie będzie widział przeciwskazan żebym pracowała to nie zamierzam brać L4 przynajmniej do 6 miesiąca ! [emoji4] Fakt nie ukrywam pracuje przy komputerze więc nie ma mowy o dźwiganiu itp tutaj tylko opisuje aspekt psychiczny [emoji4]
Ja pracuję w Mrówce i ciągle coś dźwigam, klienci nie są mili itp. Ja jak tylko zajdę w ciąże to od razu na l4, najchętniej to w ogóle bym się zwolniła ale teraz przed ślubem nie mogę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry