reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

W 15dpt robie bete.Kordzi mnie strasznie zrobic test z moczu ale obiecalam sobie ze nie zrobie zeby nie miec dodatkowych stresow :(
Masz racje, ja wiem, ze bede wariowac jak ostatnio, na niczym sie nie umialam skupic, dobrze,z e w pracy mam dosyc luz wiec jakios to moze przeczekam, ale wiem, ze bedzie mnie kusilo zrobic test. Ale tak jak ostatnio, test niby wyszedl pozytywny, a weryfikacja bety nie byla pomyslna, wiec powtarzam sobie, ze po co sie dodatkowo stresowac test moze wyjsc pozytywny a I tak nic z tego moze nie byc wiec bede sie sama przekonywac zeby czekac do bety.

reklama
Ja po ostatecznej wizycie i wyniku estradiolu.
Pęcherzyków jest jednak 4. Estradiol 300.
Więc bida z nyndzą. Ultradługi chyba nie dla mnie.
Punkcja w sobotę.
W dodatku na biocenozie mi wyszedł jakiś "stan pośredni" - ni to zapalenie, ni to nie zapalenie. Ale dr M popatrzył i powiedział "iii może być"...
Ale nakupiłam probiotyków i jakiegoś Gynoxin Optima bez recepty,który się stosuje 3 dni, żeby wybić wszystko przed punkcją... Bo jak wjedzie progesteron i antybiotyk to zapalenie murowane...
No nic. Staram się nie załamywać, ale wiem jaką tendencję mają moje komórki... Więc skoro z 8 w poprzedniej procedurze ostały mi się 3.. to oby z tych 4 zostało cokolwiek.

Byłam po 2 nieudanych transferach a do 3 nie doszło bo moje komórki się nie zapłodniły. Wtedy jak podjęliśmy decyzję o Kd zdecydowałam z dr że zbadam wszystko by tym razem się udało. Okazało się że mam trombofilię wrodzoną i podwyższone komórki nk. Dlatego konsultacja u Paśnika. Co do histero sama chciałam sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Dr na wszystko się godzi bo wie że to ostatnia szansa. Leczę się w Invicie w Gdańsku. Ja mam 40 lat więc też inaczej dr do tego podchodzi.
U mnie tez mutacja PAI w heterozygocie i polimorfizm C677T genu MTHFR, ale to podobno wiele ludzi ma, jednakze homocysteine mam w normie wiec chyba druga polowka genu rekompensuje.. Jedyne co to heparyne mam miec do konca ciazy jesli sie uda zajsc. Moze jesli teraz sie nie uda transfer to bede prosila o histero bo nigdy nie mialam. Trzymam kciuki za twoje jajeczka i zeby wsyztsko sie ladnie zaplodnilo, dawaj znac :)

Dziekuje.
Wiem ze to moze troche naiwne pytanie, ale czy trzeba miec do niego skierowanie?
Nie kochana ;) zadzwoń do kliniki i umów się... oszczegam,ze terminy są tragiczne... w Warszawie teraz prxymuje jak dobrze doczytałam i wizyta 300 bo w Łodzi jest remont ,ale może załapiesz się po remontach i tam jest 150

Dziewczyny, ktore juz sa w zaawansowanej ciazy lub nawet maja pierwsze porody za soba. Takie pytanie. Jak dlugo rosnie biust w ciazy? Jestem raptem na pocz 7tc a mam juz przeogromne piersi (jak na moje mozliwosci ofkors [emoji6] ). I musze kupic jakis stanik bo w zaden sie juz nie mieszcze. Tylko mysle czy kupic taki ktory bedzie ok na teraz czy moze troche wiekszy?? [emoji3] doradzcie Kochane [emoji9]
Ja tez juz musialam kupic wiekszy ale kupilam taki na teraz bo jednak wiekszy glupio wygladal ;)

Szczerze mowiac nie kupowalabym w ogole, bo nie wychodze prawie wcale z domu, a w domu chodze bez stanika. Tak mi najwygodniej. Ale sie naczytalam, ze jak bede chodzic bez to mi cycki opadna [emoji23] i potem po porodzie co? Jak to mowia, wary po cyce, cyce po wary, wary po kolana [emoji23][emoji23][emoji23][emoji6]
Ja chodze w staniku i tak mam dwie flaki:laugh2:

reklama
Dlatego tez nie pytalam bo juz nie chcialam cie meczyc wiem ze pod koniec ciazy juz ciezko. Zobaczymy sprobojemy a jak nie to mame poprosze :)
Jak znajde czas:laugh2::laugh2::laugh2: to Ci Gosiu rzuce filmiki z ktorych sie uczylam. A ta wloczka jest taka super ze bedziesz robic bez problemu tylko ona nie nadaje sie fo nauki bo sie niszczy jak sie pruje

Do góry