Paulana
Fanka BB :)
Widzialam że Klaudia jest na forum bo polubila czyjś postno ale może nie ma czasu się odezwac
![]()
Oj tam jak będzie miała chwilkę to da znać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Widzialam że Klaudia jest na forum bo polubila czyjś postno ale może nie ma czasu się odezwac
![]()
No wlasnie mi tez sie poci.. moze to odparzenie jest.. nie nosilam wkladek od dluzszego czasu,a zaczelam od szpitala wtedy.. wiec zrezygnowalam.. smaruje clotrimazolum.. :/Ty to sama sprawdź lepiej z lusterkiem bo mąż to wiesz może coś pokręcićja np wkładek nie mogę nosić bo mi odparza się wszystko i poci. Wolę już bieliznę zmieniać sto razy.
No wlasnie mi tez sie poci.. moze to odparzenie jest.. nie nosilam wkladek od dluzszego czasu,a zaczelam od szpitala wtedy.. wiec zrezygnowalam.. smaruje clotrimazolum.. :/
No wlasnie mi tez sie poci.. moze to odparzenie jest.. nie nosilam wkladek od dluzszego czasu,a zaczelam od szpitala wtedy.. wiec zrezygnowalam.. smaruje clotrimazolum.. :/
No jest,ale zawsze mi pomagalo :/ dziekiClotrimazolum nie jest przypadkiem bardziej na grzybicze sprawy? Może weź lepiej sobie nadmanganian potasu kup i przemywaj, tantum rosa albo spryskaj octeniseptem lub posmaruj alantanem ale w kremie nie maści i wietrzna noc majtek nie zakładaj. Przed porodem lepiej żebyś podrażnień nie miała Boni tak przybędą nowe.
No mi tez zawsze pomagaloJa też używam wkładek bo upławy mam cały czas lub czop mi powoli odpada ciężko mi to stwierdzić i od jakiegoś czasu mam podrażnienia i świąd i też wczoraj kupiłam tą maśćfajną ma cenę bo tylko 3,50 zapłaciłam
![]()
Ja też używam wkładek bo upławy mam cały czas lub czop mi powoli odpada ciężko mi to stwierdzić i od jakiegoś czasu mam podrażnienia i świąd i też wczoraj kupiłam tą maśćfajną ma cenę bo tylko 3,50 zapłaciłam
![]()
No i wysuszajaBo te wkładki prawda taka odcinają dopływ powietrza. Poza tym wiadomo że czy czysta jest czy nie, trzeba zmieniać jak dziecku pieluszkę kilka razy dziennie. Ja mimo to używam naprawdę bardzo rzadko. Nie służą mi.
11 sierpniaNa kiedy masz termin?
Jak pięknie [emoji7] mogę u Ciebie zamieszkać ?Zobacz załącznik 878651 Zobacz załącznik 878650 No to większość z nas miała ciężka noc - niezle jaja beda jak wszystkie zaczniemy rodzic tego samego dnia !!!
Moje dzieci jutro wracają - juz tak sie stęskniłam . W międzyczasie okazuje sie , ze moze byc tez w rodzinie pogrzeb , bo babcia mojego męża w stanie ciężkim - był u niej nawet juz ksiądz do spowiedzi .
A my dzis spinka i musimy wszystko dokończyć w domu przed przyjazdem dzieci . Lozka prawie złożone , czekam na materace- tak jak obiecałam pokazuje zdjecia . Łóżeczko Astrid i Gabrysia , laury nie wyglada zbyt dobrze bez materaca , wiec pokaże pózniej .
Pełnia będzie 27.07Chyba nie ma teraz pełni, co?
@Gienio Cudownie się pokoje prezentują.Dzieci powinne być Zachwycone!!!
Fajnie, że już dziś wracają . Ja dopiero zacznę 2 dzień bez mojej gwiazdy.
Był obchód , potem badanie i zaproponowali mi cewnik ..a ja się zgodziłam i już mam :/ może jutro lub piątek będę mieć małą
SuperCześć Dziewczyny
Mnie też w nocy że dwa skurcze obudziły. Poza tym mój młody tak niemiłosiernie się drapie,że ja spać nie mogę. Idę z nim dziś do lekarza.
A ja po wizycie. Pod ktg godzinę byłam. Bo mała jak nigdy sobie spała i Pani położnej się nie podobał zapisale ktg wyszło super.
A u mnie... szyjka krociutenka i rozwarcie na 2 cm... dla mojego Pana dr w piątek am donoszona ciążę i wtedy mogę robić wszystko. Ale to termin z USG. Z OM za tydzień kończę 37 tc. Powiedział że w razie jak urodze w ciągu tygodnia i chce szczepionki za darmo to mam mówić termin z OMja i tak bym wolała dopiero jak skończę 37 tc z OM. Ale zobaczymy
coś czuje,że poród szybko pójdzie...
Malutka waży 2880 g;-)
I jaMusisz mieć pewnie cały dom taki pięknyJak będę mieć kiedyś własny domek, to odezwę się do Ciebie żebyś mi zaprojektowała wnętrza [emoji16][emoji16][emoji16]
Żyje , żyje@klaudiaa975 żyjesz?![]()
Ty będziesz Zaraz przede mną [emoji23]Ani mnie nie straszale wiesz.. tez tak cos czuje ze bede na koncu..
[emoji23]
u mnie wszystko okej. Boli mnie brzuch jak na okres trzeci dzień i kręgosłup , bez przerwy mnie trzyma ale funkcjonuje normalnie więc czekam na 3 sierpniaWłasnie sie dowiedziałam że koleżanka urodziła córeczkę w nocy, Miała termin na za pare dni i malutka urodzona z wagą 3700 i 54cm długa. Boziu, jak ja chce by to już za mną było
@klaudiaa975 ominełam jakiś Twoj wpis czy sie nie odzywasz?? weź daj znać
@Ewka34 tak sobie pomyslałam (tylko mnie nie ubij w myslach)że skoro wy wszyscy urodzeniu w nowiu to może Misia na kolejny nów czeka... (w ogóle nie wiem kiedy to przypada)
Pojadłam śniadanie, powolutku odżywam![]()
Połóż się w te kulki , przy okazji zrobisz sobie masaż plecówOn już hula, a ja sobie siedzę [emoji23] chociaż wolałabym się położyć [emoji23]
Ja wpisałam sobie : fazy księżyca listopad 1997 w google. Wpisz sobie datę urodzenia meza i Ci wyjdzieAle jestes spec astronoma to się gdzies da sprawdzić jaka była faza ksieżyca w datach z przeszłosci?? sprawdziłabym jak u nas, ale raczej dla żartu bo mężu nie wiem jak rodzony (teściowej nie spytam), ja wywołana ze względu na mróz duży (swoją drogą kto dziś słyszał zeby poród wywoływać ze względu na warunki pogodowe
), moja starsza wywołana, jedynie młodsza nadejszła kiedy chciała
![]()
no to cóż, może i dla Klaudii przeszedł ten momentjesli tak @klaudiaa975 to trzymam kciuki
![]()
Ja mam takieJaki tam spec hyhyhy w google zajrzalamLink do: Kalendarz faz księżyca – kalendarz internetowy
Trzymam kciuki za Was :*No siemajestem w szpitalu, czekam na ktg bo przepływy mam słabe, ilość wód płodowych się zmniejszyła a szyjka nagle ma 1 cm. Tak że tak... Lekarka stwierdziła że jak nie w najblizszych dniach to w ciągu 2 tyg raczej urodzę. Nie ukrywam że mnie to zaskoczyło
ps. Termin z om mam za równy miesiac
Fajnie, że wizyta udana i same dobre wiadomościmelduję się po wizycieto tak mały przybrał 700 g w 3 tygodnie, i aktualnie waży 2400g
szyjka zamknięta
za tydzień mam mieć pobierane wszystkie badania przed porodem
i muszę dzwonić do szpitala, żeby umówić się na konsultację z anestezjologiem
![]()
Nie mam pojęcia.. mnie od wczoraj łechtaczka boli, nie mogę się dotknąć. Piersi też w ciągu dwóch dni mi strasznie urosły, napecznialy , nawet mój zauważył jak masowałDziewczyny mam glupie pytanie,ale dosc istotne dla mnie.. powiedzcie mi czy jesli robi sie wieksze rozwarcie,czy lechtaczka tez sie rozciaga i moze dojsc do podraznienia jej?
Bo myslalam ze to od wkladek bo wysuszaja mi jej okolice i mezul wczoraj patrzyl i powiedzial ze wyglada to jakbym miala troszke naderwane tam..to nie jest w srodku tylko zzewnatrz.. w okolicy wejscia..
SzpiegWidzialam że Klaudia jest na forum bo polubila czyjś postno ale może nie ma czasu się odezwac
![]()
Haha no 40 stronMoże chce wzbudzić naszą ciekawość [emoji23][emoji23] albo nie może się doczytać [emoji23]