reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

U nas np. zostawiali do 5 doby,bo mamy czynnik męski,który się uaktywnia od 3 doby dopiero. Dwa zarodki się gorzej rozwijały,więc je też trzymali do piątej doby,żeby zobaczyć czy ruszą.
A co do krio,to u mnie to wyglądało tak,że od 2 dnia cyklu brałam estrofem,a od chyba 5 estrofem plus encorton. 10dc byłam na podglądzie endometrium,lekarz zdecydował,że jest ok grubość i włączył dodatkowo lutinusa na 3 dni przed transferem i neoparin.

Czyli dużo mniej chemii niż w przypadku stymulacji. ;)

reklama
Ja chodziłam na spacery z audiobookami. [emoji4]
Może to dziwnie zabrzmi ale ja kocham zapach nowych książek :o ale główną rolę odgrywa oczywiście jej treść,.żeby nie było. Jak tam kochana sobie radzisz w te upały. Bo ja już nie ogarniam, jutro w końcu jadę na badanie krzywej cukrowej. Strach się bać. Chodzą plotki, że omdlenia się zdarzały po wypiciu glukozy o_O:o

@Maryanka niezły skład :-D ja mam całą szafę książek z młodości, trochę od męża i parę kupiłam w przeciągu kilku lat, jednak odkąd wyszłam za mąż i odkryłam ile tutaj jest nowości i świetnych dzieł w bibliotekach to już tylko wypożyczam :-) szczególnie że trzy dni i książki nie ma, a byłoby z 30-50zł mniej w portfelu heh

A jak wogole sie mama czuje? Duzo jej jeszcze tej chemi zostało?
Właśnie odebrałam jej wyniki krwi i są bardzo kiepskie nie wiadomo czy ja dopuszcza do 3 chemioterapii. Dzisiaj w nocy jedziemy do Bydgoszczy na konsultacje bo ponoć maja najlepsza onkologie w kraju i nowatorskie techniki zobaczymy co nam powiedzą, co nowego zaproponują... do tego mamie psychika całkiem wysiadła. Cały czas płacze...

Może to dziwnie zabrzmi ale ja kocham zapach nowych książek :o ale główną rolę odgrywa oczywiście jej treść,.żeby nie było. Jak tam kochana sobie radzisz w te upały. Bo ja już nie ogarniam, jutro w końcu jadę na badanie krzywej cukrowej. Strach się bać. Chodzą plotki, że omdlenia się zdarzały po wypiciu glukozy o_O:o
Mam to samo jeśli chodzi o książki ale jak Ala była noworodkiem, to nie było opcji czytać, więc były audiobooki. [emoji4]
Co do krzywej cukrowej, to mało przyjemne jest to badanie. Zapewne przy tych upałach może być cięższe do zniesienia, ale dasz radę. [emoji8]
Ja ledwo żyję, teraz mam w mieszkaniu 29 stopni, a wiatrak niby chodzi.

Właśnie odebrałam jej wyniki krwi i są bardzo kiepskie nie wiadomo czy ja dopuszcza do 3 chemioterapii. Dzisiaj w nocy jedziemy do Bydgoszczy na konsultacje bo ponoć maja najlepsza onkologie w kraju i nowatorskie techniki zobaczymy co nam powiedzą, co nowego zaproponują... do tego mamie psychika całkiem wysiadła. Cały czas płacze...

O rany....
Ściskam Cię - bądź silna dla Mamusi!

Witajcie nie mam siły Was przeczytać. Mam nadzieje ze macie dla mnie same dobre wiadomości - super jaja u aski, ciaza u pierzastej kurki i inne[emoji274]Melduje się, że żyję, ale w szpitaliku. Wyciagaja mnie z hiperki, już jedną kobietę obok wyciągnęli, podobno często maja takie przypadki.
Zarodki zamrożone. ;)

Hej - się zastanawiałam co tak znikłaś...dużo zdrówka Biedroneczko Kochana!!!

reklama
Do góry