reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ja to idę otworzyć butelkę zimnego szampana i wypije za Was wszystkie ... te które już tulą swoje cuda ,,, za te co aktualnie niosą jajka ... za te co ciagle szukają drogi wyjscia i walczą. !!! Wasze zdrówko kobietki aby życzenia każdej z Was się spełniło
Ja Kochana też właśnie to robię w trakcie urlopu :):):)

reklama
Nie czaję czegoś czy jak? zawsze mówiłyście,że blaski są najlepsze a teraz ,że te co trzymają do blaski są be- pogubiłam się szczerze.
Ja mialam in vitro w 3 klinikach. W dwoch mialam transfer w 3 dobie a te zarodki ktore zostały trzymali do blastki i ja nie mialam w rej kwesti nic di powiedzena. W gyncentrum mialam 2 procedury i w 1 wszystkie zanrozilam w 3 dobie, nie chcislam nic do blastki trzymac a w drugiej procedurze mialam transfer dwóch zarodkow dwudniowych z czego jeden za 3 tygodnie przyjdzie na swiat u mam zarodki mrozone jeszcze w 3 dobie i blastki. Moj gin ten.ostatni, w tedy jak sie leczylam byl zwolennikiem transferu zarodkow w trzeciej dobie o ile nie bylo problemu z czynnikiem.meskim

Murawka - jak zarodki nie dziela się zbyt dobrze to je trzymają do 5tej doby, coby nam ewentualnie zaoszczędzić niepotrzebnych nadziei. Tak jak np w moim przypadku - sa słabiaki, więc jeśli dadzą radę do czwartku to może i w bazie się im spodoba. Jak padną to przynajmniej od razu będę wiedziec że nic z tego :/
Żeby to wyeliminować to niektóre kliniki wszystkie trzymają do blastek
W moim przypadku było tak, że moje "wariaty" za szybko się rozwijały i embriolodzy 3mali do 5 doby z informacją że nie mają pojęcia co się z nimi stanie, bo takich przypadków jest niewiele.... i odpadł tylko jeden zarodek w 4 dobie. Reszta dotrwała do blastki.
Wiec nie wiem kto i czym się dokładnie sugeruje, ale uważam, że Ci co tam siedzą wiedzą co robią i znają się na robocie i jednak trochę trzeba im zaufać ;)

Też właśnie otworzyłam :D wiadomo tylko lampeczka bo antybiotyk, ależ przecież to wg zaleceń twojego lekarza :D
Jak lekarz zaleca to trzeba się do tego stosować ... ja dzis miałam chęć na bąbelki:) ale tez zacznę pic czerwone winko bo przymierzam się do tego od jakiegoś czasu ale Jakos mi nie po drodze a endometrium cienkie ... trzeba trochę je odżywić

reklama
Ehh słodkie mi nigdy nie przeszkadza, to mam nadzieję, że jakoś bez większych problemów wypiję glukozę i mam właśnie tą cytrynową. Jak mówisz, że kanapkę wzięłaś ze sobą to ja też wezmę:D

Nie wiem czy będziesz miała pobierana krew po godzinie i po dwóch czy tylko raz, ale będziesz głodna :-) i to tylko w sumie przez to może się zrobić słabo. Ja w ciąży jem co 2-3 godziny, bo inaczej aż mi niedobrze heh

Do góry