reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
uuuuu pychotka! a my z mloda jutro juz wylatujemy na urlop i nie chcemy naczyn brudzic bo ledwo cala zmywarke wypralam... zamowilysmy pizze i kebaba;p raz swieto moze byc.
trzymajcie za nas kciuki.
to nasz dziewiczy lot samolotem. obym sie odnalazla na lotnisku i wylądowała szczesliwie.
ale wole samolot niz 10godz jazdy autem.

Udanego urlopu!

Ja uwielbiam latać samolotem - mogłabym latać ciągle ;)
A w piątek na noc czeka mnie ok. 11 godzin w samochodzie, czego nie znoszę ;p ale postanowiliśmy skoczyć na Chorwację na kilka dni korzystając z tego, źe mam jeszcze 9 dni starego urlopu, który muszę teraz wybrać ;p

reklama
Udanego urlopu!

Ja uwielbiam latać samolotem - mogłabym latać ciągle ;)
A w piątek na noc czeka mnie ok. 11 godzin w samochodzie, czego nie znoszę ;p ale postanowiliśmy skoczyć na Chorwację na kilka dni korzystając z tego, źe mam jeszcze 9 dni starego urlopu, który muszę teraz wybrać ;p
Bawcie się równie dobrze :)

lekarz mi powiedzial ze on dobry jest do profilakyki, ze ma wplyw na sluz szyjkowy no i ogolnie moze ulatwic starania ale nie wiem w jaki sposob?
i jakie polecilabys witaminy planujace ciaze? ja biorę femibion 0 ale sama z siebie bez zadnej konsultacji.. ale chyba po nich czesto mi sie jakos w glowie kreci i w uszach piszczy.. jestes w stanie cos polecic dobrego?

farmaceuta czesto lepszy od lekarza. ja lubie isc do apteki i zdac sie na farmaceute z moja dolegliwoscia.
Co do wplywu acardu ba śluz sie nie wypowiem-bo nie mam pojecia w jaki sposob moze tak działać. Wiem natomiast, ze kwas acetylosalicylowy w takiej profilaktycznej dawce 75mg zmniejsza prawdopodobienstwo wystąpienia mikrozakrzeoów, co czesto utrudnia imolantacje zarodka. Korzystnie wplywa tez na ukrwienie macicy :) czesto jest przepisywany profilaktycznie po poronienuy (tak jak u mnie). W takiej zawce nie zaszkodzi, a moze akurat pomoże :) tylko trzeba uwazac, bo u mnie np powodowal lekkie plamienia, ake to juz bedac w ciazy.

Ja starając sie brałam Femibion 1. Hmm patrzac na skład nie wiem co mogloby powodować piszczenie w uszach po Femibionie, mysle ze to nie przez stosowanie tego suolementu. Femibiob jest to tyle fajny, ze ma metylowaną forme kwasu foliowego- łatwiej przyswajalną :)

Dziekuje za odpowiedz. wszystko rozszyfrowalam bez problemu. po powrocie z urlopu kupie sobie i zaczne zazywac. mam nadzieje ze 2 kreski beda w tym cyklu bo podlamie sie.

Hej kochane. Jutro mam mieć wykonany rezonans magnetyczny z kontrastem. Cholernie się boję, że być może jestem uczulona na któryś związek z kontrastu. Któraś z Was miała kiedykolwiek podawany kontrast dożylnie? Jak się po tym czułyście?
Mój kolega dostał uczulenia, bardzo źle się nagle poczuł, ale kazali mu natychmiast dużo pić - w 2h przelał przez siebie 6l wody żeby wysikać kontrast, trochę go głowa bolała i to w zasadzie tyle :)

Mój kolega dostał uczulenia, bardzo źle się nagle poczuł, ale kazali mu natychmiast dużo pić - w 2h przelał przez siebie 6l wody żeby wysikać kontrast, trochę go głowa bolała i to w zasadzie tyle :)
A ja właśnie doczytałam skierowanie i mam mieć angiografię z zastosowaniem rezonansu magnetycznego z kontrastem...

Co do wplywu acardu ba śluz sie nie wypowiem-bo nie mam pojecia w jaki sposob moze tak działać. Wiem natomiast, ze kwas acetylosalicylowy w takiej profilaktycznej dawce 75mg zmniejsza prawdopodobienstwo wystąpienia mikrozakrzeoów, co czesto utrudnia imolantacje zarodka. Korzystnie wplywa tez na ukrwienie macicy :) czesto jest przepisywany profilaktycznie po poronienuy (tak jak u mnie). W takiej zawce nie zaszkodzi, a moze akurat pomoże :) tylko trzeba uwazac, bo u mnie np powodowal lekkie plamienia, ake to juz bedac w ciazy.

Ja starając sie brałam Femibion 1. Hmm patrzac na skład nie wiem co mogloby powodować piszczenie w uszach po Femibionie, mysle ze to nie przez stosowanie tego suolementu. Femibiob jest to tyle fajny, ze ma metylowaną forme kwasu foliowego- łatwiej przyswajalną :)
A lepszy femibion czy prenatal ? :) nie brałam żadnego z nich, ale ze względu na to, ze ma metylowana formę bardziej mnie to przekonuje niż zwykły kwas :)

reklama
Do góry