reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki znow nie moglam dostac sie do forum! Mam wyniki beta 0.2 a amh wzroslo z 0.2 do 0.68. Jak to mozlowe? Czy leki typu prpgesteron heparyna czy encorton moga sfalszpwac wynik?? Szczerze watpie, amh przed.ostatnia silna stymulacja poszlo w gore zamiast w dol?! Zaczynam podejrzewac ze klinika podala.falszywy wynik ten 0.2 kiedys i bylam namawiana na kd!!!! Teraz robilam w labo nie w klinice. Co o tym sadziciem no bo jak to mozna inaczej wyjasnic???

Przykro mi, że się nie udało:(
Co do amh-dziewczyny kiedyś pisały, że robiły w 3 różnych labach i były 3 różne wyniki. Tylko cholera wie który wynik jest wtedy najbliższy prawdzie:confused:

reklama
Podczas tej procedury byłam tak bardzo "wyłączona" (mąż o wszystko pytał), że nawet nie miałam jego numeru :)

Dopiero, gdy było już po wszystkim i zegnalismy się z kliniką - na jakiejś kartce przemycił nam swój numer, heh.

Dziewczyny, nie nadrobię tego, co od wczoraj naprodukowałyście - co z Zylwią?

Mi za chwilę zacznie się 33 tydzień. Dziś mam już dość. W czwartek usg - trzymajcie kciuki.
Mi nie podał ale ja sobie z jego recepty spisałam:tak:ale gdy mieliśmy problem z podaniem leku to M dzwonił bo ja powiedziałam że nikomu d... nie będę zawracała w sobotę o 21 i to jeszcze w Andrzejki :D:D:D
Kochana trzymaj się już niedługo ;)

Dziewczynki znow nie moglam dostac sie do forum! Mam wyniki beta 0.2 a amh wzroslo z 0.2 do 0.68. Jak to mozlowe? Czy leki typu prpgesteron heparyna czy encorton moga sfalszpwac wynik?? Szczerze watpie, amh przed.ostatnia silna stymulacja poszlo w gore zamiast w dol?! Zaczynam podejrzewac ze klinika podala.falszywy wynik ten 0.2 kiedys i bylam namawiana na kd!!!! Teraz robilam w labo nie w klinice. Co o tym sadziciem no bo jak to mozna inaczej wyjasnic???

Zaczynaj stymulację asapem ;)))))

Pytanie czy robiłaś w tym samym labie co wcześniej? Jaką miałaś przerwę od poprzedniego wyniku.
Kochana, a czy ty nie suplementowałaś się od ostatniego wyniku?

Dzisiaj się załamałam [emoji35] mąż oddawał nasienie do zamrożenia już na wszelki wypadek i jest tak mało ,ze czekają na kolejne oddanie [emoji20] mamy odstawić witaminki wszystko co może tylko pogorszyć [emoji35]
Co robic jak poprawić jakość nasienie :realmad:
Może to od temperatury?
Generalnie polecane, Luźne gatki, unikanie gorąca i gorących kąpieli.
Co do witamin, mogą poprawić a może być na odwrót, lub nawet bez zmian. Profertil, Androvit są z tych polecanych przez dr Wol/ski. A co bral twój m? Może a dużo tego było? Własne kompozycje? Kiedy zaczynacie procedurę?

Cześć dziewczyny. Nie jestem tu pierwszy raz, bywam od czasu do czasu. Chciałam podzielić się krótko moją historią i prosić o poradę... Jestem po 3 stymulacjach (2 razy długi protokół, raz krótki - zawsze na gonapeptylu + menopur + ovitrelle). Z każdej stymulacji mam 10 - 8 pęcherzyków z czego zawsze tylko 4 dobre komórki (reszta albo puste albo niedojrzałe albo zdegenerowane). W 2 pierwszych stymulacjach wynik identyczny - zapładniały się 4 komórki, z czego do stadium blastocysty zostawał jeden zarodek. Były mrożone i badane genetycznie. Po tym następowały transfery i każdy skończył się spadającą betą. Ostatnio miałam kolejną 3 stymulację i wynik był tragiczny, pobrano 10 kumulusów i tylko 4 dobre (w tym aż 4 puste). Tylko 2 komórki się zapłodniły i żaden zarodek nie dotrwał do stadium blastocysty. Transfer odwołany. Załamka. Po tygodniu dalej siedzę i myślę co dalej. To była stymulacja, do której przygotowywalismy się z mężem bardzo solidnie. Nie wiem czy jest sens dalej próbować, skoro takie wyniki... Lekarz chyba nie ma już pomysłów, a mi brakuje siły... Dodam tylko, że nie mamy żadnej konkretnej diagnozy. Teoretycznie wszystkie badania wychodzą dobrze. U męża tylko spora fragmentacja - od 20 do 30%. Mam 37 lat. Może ktoś coś doradzi... Pozdrawiam wszystkich.
Moze zmiana kliniki? Polecam novum i wlasciciela. On jest od ciezkich przypadkoem zajela bym sue tez immunologia i tu mamy Pana Pasnika z lodzi

Witam, ja wlasnie jestem po punkcji i sie zalamalam po telefonie z laboratorium. Mialam 23 pecherzyki, z tego 16pobranych komorek, moglismy zaplodnic 6, 2 sie zaplodnily, 2 nie a 2 obserwuja. Wiem ze do 5go dnia przezywa 50proc, wiec jak z tych 23pecherzykow bedzie jeden zarodek do podania to bedzie sukces... A i podchodze dopiero do transferu za miesiac. Komus sie udalo tylko z jedym zarodkiem? Wiem ze szanse sa male. Juz mysle nad zmiana kliniki :/

Szczescie, a macie miec zaplodnienie wykonywane z mrozonego nasienia czy to tylko tak na wszelki wypadek? U nas byla obnizona morfologia i powiedzieli nam, ze mamy w tym wypadku ze swiezego zrobic. Nam zalecili profertil na poprawe nasienia.
No na wszelki wypadek jakby zanikły plemniki ....kiedyś brał
Szczescie, a macie miec zaplodnienie wykonywane z mrozonego nasienia czy to tylko tak na wszelki wypadek? U nas byla obnizona morfologia i powiedzieli nam, ze mamy w tym wypadku ze swiezego zrobic. Nam zalecili profertil na poprawe nasienia.
na wszelki wypadek ...kiedyś zamówiłam mu tez pigułki z Niemiec na poprawę nasienia i mu to pogorszyło i dr kazała zamrozić bo nie jest dobrze i brał tylko przez pare miesięcy witaminki ,a dziś ze niestety mało jest i kolejna wizyta 28

reklama
Do góry