reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja niestety nie mam dobrych wiadomości 15dpt - 274,50
17dpt - 339,40.
Dziewczynki,czy któraś podpowie dlaczego ta beta rośnie? To jest ciąża biochemiczna? Puste jajo?

Dokladnie jestem tego samego zdania jesli im bardzo zalezy to niech ubieranie dziecka zrobial w innym miejscu gdzie nie trzeba sie wspinac na takie wysokosci
Nawiasem mówiąc podziwiam, że ktoś mieszka na 7 piętrze bez windy z małym dzieckiem. Dla mnie to by była masakra. Teraz w te upały to już w ogóle. Ja ledwo się toczę na drugie piętro.

Sorry za off top. [emoji6]

Oo to ma coś do tego waga? To ja mam 80kg i dostałam 40 to może i ja zwiększę ?
Wszystkie leki rozrzedzajace krew ustawia sie pod wage , im wieksza waga tym dawka musi byc tez wieksza.
juz doczytalam,
niestety natura jest bezwzgledna w tym temacie, ja mam takich dyskusji dzisiatki za soba ... co w efekcie koncowym sklonilo mnie do KD. Opcja zajscia w ciaze w przedziale wiekowym 40-45 wynosi mniej niz 10% na swoich komorkach i jakies 40% z blastkami od 25 letniej dawczyni.Stwierdzilam ze nie ma co sie dalej bujac.

Naprawdę trzeba dopłacać 400 zł że przyjdzie na 5-10 minut. Ja myślę że teraz kliniki mają duzo pacjentów bo jeszcze leczą się u nich pacjentki z wyżu demograficznego, myślę że za 5 lat już im nieco ubędzie klientów.
Ja mysle ze jednak nie ubedzie niestety ale ze wzgledu na to jak zyjemy w jakich warunkach zanieczyszczenia wieczny stres w pracy w domu gonitwa szczorow odzywianie to ze wszystko jest napakowane chemia. Niestety nieplodnosc jest juz choroba cywilizacyjna a bedzie jeszcze gorzej

reklama
Hej Kochane,
Jestem po pierwszej wizycie w Novum (dr Taszycka) i mam bardzo mieszane uczucia. Nie ukrywam że liczę na waszą pomoc .
Przypomnę, że mam za sobą dwie pełne procedury. W obu długi protokół. AMH 3,41.
1 procedura: pobrano 12 komórek, zapłodniono 6, uzyskano 2 zarodki , z czego ciąża biochemiczna i z crio poronienie (Artemida Olsztyn)
2 procedura: pobrano 18 komórek, zapładniano wszystkie, dojrzałych było 9, uzyskaliśmy tylko jeden zarodek , beta drgnęła ale nic z tego nie wyszło (Invicta Gdańsk)
Między czasie przeszłam temat immunologii u dr Paśnika, także immuno pod kontrolą.

Novum proponuje przy trzeciej stymulacji krótki protokół. Na moje pytanie dlaczego, usłyszałam, że trzeba spróbować czegoś innego skoro poprzednie procedury kiepsko wypadły :confused: Poza tym zleciła mi histeroskopie i tysiące badań do powtórzenia. Co do zaleceń immuno powiedziała,że przyjmą wszystkie zalecenia od lekarza. Wizyta długa, ale zabrakło analizy przypadku. Na koniec usłyszałam, że ona nas tylko przygotuje a potem będzie prowadził nas szef Novum, bo taki jest u nich system w przypadku pacjentów po 2 nieudanych procedurach. Wróciłam do domu z całkowicie zrytą banią :( Nie wiem co myśleć, na co się zdecydować? Podpowiedzcie co sądzicie o zmianie protokołu z długiego na krótki w moim przypadku?

Może być lepiej, może być gorzej. Nigdy nie byłaś na krótkim, więc nie wiadomo jak zareagujesz. Choć przy długim też ostatnio miałaś tylko 1 zarodek, nie wiadomo czy teraz nie byłoby 0. No chyba że u Was problem z nasieniem. To by tłumaczyło małą ilość zarodków.

Do góry