reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Ja dokanczam opakowanie femibion 0 i przechodze na prenatal uno. niby lagodzic ma nudnosci w ciazy. uzywa ich ktoras? pomagaja czy to jak ze wszystkim tylko napis na pudelku?
mimo wszystko sa lepsze skladem niz femibion wiec glownie z tego powodu przeszlam na prenatal.

Moje testy już ciemnieją. nie sa jeszcze takie jak kontrolna ale wiele im nie brakuje. jestem dzis 3 dni po terminie @.

Super, ze udalo Ci sie sn rodzic! A dlugo bylas z maluszkami w szpitalu?
Ja wyszłam po 2 dniach a laski po 2 tygodniach. Miałam w miarę blisko do szpitala i duże braki w wyprawce dla dzieci więc chciałam to ogarnąć przed zebraniem dzieci że szpitala. Trafiłam.do szpitala w środku nocy nie miałam nawet kapci że sobą tak to trochę z zaskoczenia nas wzięło ale małż szybko ogarna potrzebne rzeczy dla mnie i praktycznie rano miałam co trzeba. A dla dzieci na początek były tylko potrzebne pieluchy tetrowe i akurat te miałam już kupione poprane i poprasowane... Było trochę stresu prze pierwsze 6 miesięcy życia dziewczyn ale na szczęście są zdrowe i nie mają oznak wcześniactwa.

Ja wczoraj chciałam kupić jakieś witaminy Ale w składzie to większość ma tylko kaws foliowy i żelazo plus witaminy B trochę mało tego... więc kupiłam sobie multuwitamie i kwas foliowy mam to na razie mi wystarczy

Chcialam sie przywitać Czesc Wszystkim obecnym i przyszlym mamą
Mam 36 lat, dwoje dzieci 14 lat i 6 lat. Teraz jestem w 6 tygodniu ciąży. W Poniedziałek bede dzwonic do lekarza umawiac sie na wizyte. Jestem po 2 cesarskich cięciach.. Czy któraś z Was tez?
Witaj, gratulacje! Twoje starszaki beda pewnie zachwycone nowym czlonkiem rodziny.

Dzień dobry [emoji3] a mnie znowu obudziły poranne mdłości blee i zaczyna mi się to co w poprzedniej ciąży czyli bezsenność [emoji21] zasnę na godzinę później się budzę i już o spaniu. Kurczę ciekawa jestem ile faktycznie będzie par bliźniąt skoro tak sobie krakacie [emoji23]
Tez mam problemy ze snem. Ostatnio sie obudzilam o 4 i nie moglam dlugo zasnac. Wieczorami juz mi sie nie chce az tak spac jak tydzien temu. To znaczy chce, ale nie moge zasnac. Mam tez male zaparcia. W pierwszej ciazy mialam, w drugiej nie. Wiec sie zaczyna, a to dopiero poczatek...
Mdlosci tez mam, ale z roznym nasileniem. Wyczytalam, zeby cos przegryzc zanim wstane z lozka, krakersa lub herbatnika, niektorym to pomagalo. Ale nie wiem czy pomaga mi. Testuje dopiero te cudowana metode przeciw mdlosciom ;).
Natalia do kiedy zamierzasz pracowac?

Maliina a co maja w skladzie?
ta cholina skusila mnie z prenatalem. bo kwas foliowy oba maja w formie metylowanej.
IMG_20180819_102341_1.jpg IMG_20180819_102313_1.jpg

Załączniki

• IMG_20180819_102313_1.jpg
    IMG_20180819_102313_1.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 74
  • IMG_20180819_102341_1.jpg
    IMG_20180819_102341_1.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 78
Witaj, gratulacje! Twoje starszaki beda pewnie zachwycone nowym czlonkiem rodziny.

Tez mam problemy ze snem. Ostatnio sie obudzilam o 4 i nie moglam dlugo zasnac. Wieczorami juz mi sie nie chce az tak spac jak tydzien temu. To znaczy chce, ale nie moge zasnac. Mam tez male zaparcia. W pierwszej ciazy mialam, w drugiej nie. Wiec sie zaczyna, a to dopiero poczatek...
Mdlosci tez mam, ale z roznym nasileniem. Wyczytalam, zeby cos przegryzc zanim wstane z lozka, krakersa lub herbatnika, niektorym to pomagalo. Ale nie wiem czy pomaga mi. Testuje dopiero te cudowana metode przeciw mdlosciom ;).
Natalia do kiedy zamierzasz pracowac?

W moim przypadku bardzo pomaga troche mleka, ale moze to miec odwrotne dzialanie :D woda niegazowana, krakersy super i slodkie rogale po troche zeby nie czuc glodu. Ja juz 2 tygodnie testuje na to metody. Ale widze, ze to samo sie nasila albo przechodzi.

Dziewczyny, a czy z bólem piersi jest tak jak z mdlosciami? Ze raz jest większy raz mniejszy? Bo mnie dzisiaj coś mniej bolą i już się denerwuje, ze coś jest nie tak :(

reklama
Ja się jakoś boję mutliwitamin. Łykam tylko wit d, dobrej jakości, bo te aptekowe to jak zwykle syf.

Co do płci to czasem mi było przykro jak słuchałam, że kobiety mają depresję, bo inna płeć niż chciały. Mnie zawsze było wszystko jedno. Nie chciałam znać płci i teraz też nie chcę.

A z mdłościami już sobie nie radzę.

Do góry