reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Mam to samo!!!! Ale czytałam ze to normalne! Miałam bardzo wrażliwe zwłaszcza w nocy, jak wstawałam do toalety to bolały tak okropnie jakbym dwa kamienie miała a wczoraj wstaje i nic! Zero bólu! Już się zaniepokoiłam, od 3 do 5 spac nie mogłam! Neta przewertowałam i doczytałam ze tak się zdaza i troche mnie to uspokoiło. Ciekawe co będzie dziś w nocy... a no i zrobiły mi się ciemniejsze obwódki brodawek.

No wlasnie ja tez glownie w nocy mam wrazliwe albo tez troche jak sa w staniku tak jak @Motylek pisze, jak ‘luzem’ to rzadziej. Kurcze widze, ze nie tylko ja mam akcje z wertowaniem neta w godzinach nocnych ;), ale to dobrze, ze pisza, ze to normalne. Kurcze zeby do tego usg jakos wytrzymac bo albo chodze i macam piersi, albo do toalety po sto razy studiuje bielizne zeby sprawdzic czy nie plamie...paranoja na calego [emoji38]

reklama
U nas jest wszystko dobrze serduszko bije 7tydzien 1 dzień według okresu a według usg 7tydzien 3 dzień jest mały krwiaczek ale mam się nim nie martwić może się wchłonąć albo pęknąć i może być plamienie albo brudzenie aby się nie martwić a termin na 6 albo 8 kwietnia i założył już mi kartę ciąży i dał na badania muszę zrobić badania mocz morfologię glukozę i następna wizyta 19 września ;)
Super wieści mamusiu.

Dziewczyny, jest dobrze [emoji4] maluch ma teraz 5,5cm [emoji173] serduszko ladnie bije 159bpm, pepowina trojnaczyniowa [emoji7]
Ryzyka skorygowane wyszly niskie[emoji173]:
Tr. 21. 1:7213
Tr. 18. 1:6995
Tr. 13. <1:20000
Kosc nosowa obecna [emoji7]
Ocena wczesnej anatomii - budowa, przeplywy, wszystko ok, nie bede Was zameczac szczegolami [emoji4]
Rozmawialismy z Pania Dr i sama stwierdzila, ze pomimo bardzo dobrych wynikow z dzisiejszych badan, to jesli mozemy, glownie biorac pod uwage in vitro, zalecalaby jednak zrobic wolne dna plodowe. I tak bylismy zdecydowani na Nifty, wiec umowilam sie na pobranie krwi na przyszly tydz. Nastepna wizyte w tej miejscowce u docenta mam 12.09, wtedy juz powinny byc wyniki z dna plodowego, wiec wszystko bedzie wiadomo napewno.
Aaa co do plci na podstawie wyrostka wydaje sie ze to dziewczynka [emoji7] ale Pani Dr mowi ze ten wyrostek taki nie calkiem lezacy, wiec dzidzius moze nas jeszcze zaskoczyc i w ktoryms momencie sie pojawic siusiaczek [emoji4]
Zobacz załącznik 890351Zobacz załącznik 890352Zobacz załącznik 890353
Cudownie. Tak się cieszę. [emoji8]

No ja wlasnie w pierwszej ciazy nie mialam mdlosci w ogole, nie mowie, ze marze o tym, zeby siedziec przyklejona do toalety ;) , ale od czasu do czasu moglyby jakies objawy o sobie dac znac, o ten brak czegokolwiek mnie nie uspokaja. Wiem, ze na samym poczatku mialam w pierwszej ciazy starszne bole okresowe czego nie skojarzylam z ciaza. Ale nie pamietam jak z piersiami bylo bo nie wiedzialam, ze jetem w ciazy do 7/8tyg wiec nie zwracalam na to uwagi, a fajnie byloby miec porownanie gdybym wtedy wiedziala. Teraz jak sie polozylam to trocje bardziej czuje piersi, moze to cos zaiazane z krazeniem krwi. Motylku, a ty koncem tygodnia sprawdzasz jeszcze bete tak?
Tak sprawdzam bete. Zobaczymy co to będzie. Lekarz z kliniki mi powiedział że wysokość bety na początku to indywidualna sprawa organizmu, no każdy produkuje ileś tego hormonu i już. To tak jak z progesteronem, każda pomimo suplementacji ma inny poziom. Ja w 9 dpt progesteron miałam 23. Jeszcze powiedział że wiadomo że przyrosty bety musza być prawidłowe. Zobaczymy, jutro leki wykupię, na 7 dni potem zobaczę co się stanie.

Kochane jak mialyscie z wrazliwymi piersiami na poczatku? Bo czasami sa bardziej wrazliwe, np wczoraj wieczorem, a dzis przez dzien prawie zero. Zawsze mnie to martwi jak przestaja byc wrazliwe. Sory, ze wam tu smuce ;) ale moglyby chociaz jakies mdlosci przyjsc, przynajmniej bym sie uspokoila ;) a tu zero jakikolwiek objawow, kedynym wyznacznikiem sa te piersi, a jak przestaja byc tkliwe to panikuje. [emoji31]
Ja w ogóle nie mam jakoś mocno wrażliwych, mnie to nawet przed @ nie bolały. Też chodzę jak oblakana i macham się sprawdzić co i jak. Ale dzisiaj mnie męczą właśnie mdłości prawie cały dzien nie wiem już co jeść [emoji1]

reklama
Kochane jak mialyscie z wrazliwymi piersiami na poczatku? Bo czasami sa bardziej wrazliwe, np wczoraj wieczorem, a dzis przez dzien prawie zero. Zawsze mnie to martwi jak przestaja byc wrazliwe. Sory, ze wam tu smuce ;) ale moglyby chociaz jakies mdlosci przyjsc, przynajmniej bym sie uspokoila ;) a tu zero jakikolwiek objawow, kedynym wyznacznikiem sa te piersi, a jak przestaja byc tkliwe to panikuje. [emoji31]

Bogu dziękuj, że nie masz żadnych objawów :p ja jestem jedną z nielicznych które ominęły wymioty itp dolegliwości oprócz zaparc :-) teraz w trzecim trymestrze mam zgagę, mdłości i jestem ledwo żywa

Do góry