Margit2018
Fanka BB :)
Nadzieja Jest jesteś młodziutka uszy do góry uda się napewno tylko widocznie nie tym razem. Spokojnie będziesz mamą tylko trzeba jeszcze trochę powalczyć. W kt klinice jesteś?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja przechodzilam przez immunosepresje w czerwcu (wiec taki malo infekcyjny miesiac) i normalnie chodzialam do pracy. Zrezygnowalam z komunikacji publicznej (na szczescie mam w miare blisko do pracy) oraz jakichkolwiek zakupow w galeriach/marketach. Bylam tez umowiona z moim szefem, ze w razie czego moge pracowac z domu.
We wrzesniu roznie bywa, u mnie w pracy dalej nie ma sezonu infekcyjnego, nie wiem jak u ciebie. A masz mozliowsc pracy z domu? To moze byc najlepsza opcja.
Ty tez masz to ryzyko, ze dziecko moze cos przyniesc z przedszkola, wiec musisz sie bardziej chronic przed zarazkami
Hej kochana to super w takim razie mamy w transfer w tym samym dniuJa melduję się po wizycie. Wygląda na to, że owu będzie, wg moich skromnych wyliczeń transfer powinien być w okolicach 21-22.09. A jak będzie, się zobaczy. Teraz szybka kawka na otrzeźwienie i mykam w trasęnso domku. Muzyczka w glośniki i pełen relaks na trasie![]()
tak mysle ze w pierwszym tygodniu zobacze jak praca z domu na 50% zadziala, zwolnienie na 50% to wezme na pewno tylko zastanawialam sie co z druga polowa zrobic!
A moze wstrzymasz sie jeszcze dwa dni? Do powtorzenia bety?U mnie beta nawet nie ruszyladzis 7dpt. To czas odstawic leki?
Ale super [emoji173][emoji173][emoji173] dzidzius zdrowy i jeszcze dziewczynka [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]Już po podglądaniu. Ponoc ale nie do konca do pewne MAŁA ma się świetnie heh tak na 90 procent dziewczynka. ma prawie 9cm i jest bardzo ruchliwa nie dało się żadnej fajnej foci zrobic. Cały czas zgodnie idzie 14+6 .Od kiedy jestem w ciąży przytyłam 0,8 kgWyniki książkowe , troszkę mogę odsapnąc
![]()
Dziękuję za cenną poradę[emoji4]
Moja lekarka wielu rzeczy niestety nie mówi, dzisiaj 2dpt i rano czułam że coś tam mam skurczone i zaciśnięte w środku pomimo próby zluzowania brzucha. Po kontakcie z dr okazało się że tak może być o żeby wziąść nospe. Świetnie tylko szkoda że wcześniej nie uprzedzila...
Zatem mam drogie dziewczyny drugie pytanie: czy nospe bralyscie tylko doraźnie czy tez stale dawki w ciągu dnia zapobiegawczo? Czy może magnez w dawce dziennej 400 mg- Tak jak napisała @gosia321 wystarczy zamiast nospy?
Jestem totalnie zielona a na moja lekarka średnio mogę liczyć więc będę wdzięczna za pomoc [emoji5]