reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Migdalove naciskaj na USG. Krwawisz więc masz prawo do tego badania. A leki masz jakieś podawane?
Domagaj się badań głośno kochanie i nie daj się zbyć, ja też kiedyś kiwalam głową naa to co lekarz powiedział że nie trzeba, że poczekajmy i efekt tej historii znacie :/

Malina a ty leć do lekarza na kontrolę. Zadzwoń do niego i się umów z nim na szybką wizytę bo się niepokoisz przez te wczorajsze skurcze i niech cię zbada. Bierzesz magnez?
No wlasnie nic mi więcej nie zalecal poza luteina a tak szukalam w prenatalu czy jest i nie widzę.

No wlasnie nic mi więcej nie zalecal poza luteina a tak szukalam w prenatalu czy jest i nie widzę.

To kup sobie jeszcze dodatkowo magnez, zaszłam w ciąże pół roku po cc i też bardzo wcześnie łapały mnie skurcze i lekarz przepisał mi magnez, pamętam że brałąm jakoś 2tabl rano i chyba 2 wieczorem. No i lutkę i nospę. Dodatkowo witaminy femibion a potem ten prenatal/

No właśnie, synowie jak się patrzy, fajni i silni, więc chyba to nasza za mocna spina i psychika tu za mocno podziałała.
Możesz (oczywiście po konsultacji z lekarzem) spróbować z castagnus albo inofem (poczytaj sobie), podobno dają super efekty,jak ktoś nie ma większych problemów :) A Twoja cytologia jest już ok? Bo pamiętam,że coś pisałaś o drugiej grupie. Podobno zdrowa para ma rok czasu na starania, więc może faktycznie wystarczy tylko wrzucić na luz :)

Możesz (oczywiście po konsultacji z lekarzem) spróbować z castagnus albo inofem (poczytaj sobie), podobno dają super efekty,jak ktoś nie ma większych problemów :) A Twoja cytologia jest już ok? Bo pamiętam,że coś pisałaś o drugiej grupie. Podobno zdrowa para ma rok czasu na starania, więc może faktycznie wystarczy tylko wrzucić na luz :)

Brałam przeciwzapalny żel, miałam teraz zrobić badanie moczu, ale dostałam @ i chcę zrobić jak tylko skończę i Znów pójdę na wizytę.
Z tym rokiem starań, to doskonale to rozumiem, ale sama wiesz, że tak ciężko się uzbroić w cierpliwość. Każdy cykl obiecuję sobie wrzucić na luz, ale wiecie ;) No kazda chce zajść juz i terAz ;)

Malaga piękny dzidziolek <3 <3 <3

Kamila gratuuuuulacje :* kreseczka jak ta lala :)
Czyli dziewczyny najlepszy morał z tego że musimy przestać obsesyjnie myśleć o ciąży hehe, wiem wiem łatwo się pisze ;)

Jeste złą jak osa bo jutro miałam dostać wypłatę, zaplanowalałam sobie na niedzielę zakupy w Ikeii bo akurat wypada handlowa, a tu zonk, informacja od szefostwa że wypłata dopiero w poniedziałek. A w tyg mijamy się z moim m., i w sumie mamy tylko wieczory dla siebie i to też jak mam ranki.
Szukam jakieś fajnej kanapy, wersalki do pokoju dziennego z funkcją spania (mieszkanko), może znacie jakieś fajne stronki mebli?

Ostatnia edycja:
Brałam przeciwzapalny żel, miałam teraz zrobić badanie moczu, ale dostałam @ i chcę zrobić jak tylko skończę i Znów pójdę na wizytę.
Z tym rokiem starań, to doskonale to rozumiem, ale sama wiesz, że tak ciężko się uzbroić w cierpliwość. Każdy cykl obiecuję sobie wrzucić na luz, ale wiecie ;) No kazda chce zajść juz i terAz ;)
Ojjj wiem! Dlatego cieszę się,że zaczęłaś działać i zrobiłaś badania, bo mnie też stresuje jak ktoś się długo stara, jest zawiedziony i ciągle się załamuje,bo się nie udaje A tak naprawdę nic nie robi w celu diagnostyki tego problemu. Bardzo trudno jest odpuścić, właściwie nie wiem co to znaczy, bo zawsze gdzieś w tyle głowy siedzi ta myśl,że może tym razem się udało. Jedyne co bym dopuściła na Twoim miejscu to te testy owu i to mierzenie temperatury :)

Malaga piękny dzidziolek <3 <3 <3

Kamila gratuuuuulacje :* kreseczka jak ta lala :)
Czyli dziewczyny najlepszy morał z tego że musimy przestać obsesyjnie myśleć o ciąży hehe, wiem wiem łatwo się pisze ;)
Dziękuję kochana [emoji9]
Ja powiem, że w cyklu w którym zaszłam zajęłam głowę czymś innym i bum [emoji23] I nawet nie wiem kiedy to się stało się teraz mam dzidziolka w brzuszku [emoji7]

Jeszcze naszła mnie taką refleksja, że nawet nie starając się o dziecko powinno się robić podstawowe badania tarczycy co rok, a morfologię nawet co pół roku. Przecież takie choroby jak np. Hashimoto powodują mega spadek kondycji, samopoczucia, mają wpływ na nasz nastroj. A jaka jesteśmy partnerką czy mamą mając ciągle doła i chandrę? Dlatego nawet jak damy sobie ten rok na zajście w ciążę, to i tak te podstawy badań z krwi powinnyśmy zrobić dla siebie i dla swojej rodziny. Badamy się dziewczyny :)

reklama
Do góry