reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Witam się i ja :)
Dziewczyny brała któraś z was w ciąży acard? Mi przepisał lekarz. I teraz się zastanawiam bo baba w aptece zrobiła mi awanti ze w ciąży nie wolno a gin kazał brać.
A szefowa nawet mi nie odpisała na smsa ze zwolnieniem i zaczynam panikować ze zostanę bez kasy ;(

Nie panikuj moze jest zajeta i pozniej odpisze. Glowa do gory

reklama
Wertuje internet i z tego co wyczytałam mimo ze pracowałam tam półtora tygodnia a teraz przeszłam na 30 dniowe zwolnienie do dnia końca zwolnienia nie mogą mnie zwolnić. Natomiast później prawdopodobnie i tak będę miała dalej zwolnienie. Wiec wychodzi na to ze przekroczę 12 tydzień i zacznie się okres ochronny. Z tego co zrozumiałam musza mi w tedy przedłużyć umowę do dnia porodu a następnie roczny macierzyński wypłaca mi ZUS.

Błagam jeżeli któraś coś wie w tym temacie niech mi pomoze bo zwariuje [emoji24][emoji24][emoji24]
ja miała w pierwszej ciązy podobna sytuace z tym ze pracowałam juz trzy miesiące i to była umowa na zastępstwo, od razu poszlam na l4 i zus mi placil macierzyński po skonczonym macierzyńskim wkorzystałam przyslkugujacy urlop i rozwiazali ze mna umowe o prace

Zrobisz jak uwazasz ja Ci nie narzucam co masz robic a co nie. podzielilam sie tylko tym co zasugerowal mi ginekolog a wierz mi ze to bardzo dobry specjalista. takich artykulow jest masa zarowno tych za jak i przeciw. Wiec niech kazda robi wedle wlasnego uznania.
Wedlug ciebie jest to kategorycznie zabronione i jesli sie tego chcesz trzymac to ok rob jak uwazasz [emoji6]
Ja nie mam możliwości zeby odpuscic sobie umycie okien i zmiane firanek[emoji57] nikt tego za mnie nie zrobi [emoji57] zreszta robilam to w pierwszej ciazy w okolo 30tc i nic sie nie dzialo[emoji6]

Wedlug ciebie jest to kategorycznie zabronione i jesli sie tego chcesz trzymac to ok rob jak uwazasz [emoji6]
Ja nie mam możliwości zeby odpuscic sobie umycie okien i zmiane firanek[emoji57] nikt tego za mnie nie zrobi [emoji57] zreszta robilam to w pierwszej ciazy w okolo 30tc i nic sie nie dzialo[emoji6]
Ja tam tez jestem tego zdania, że jesli czujemy się na siłach to czemu by nie robić pewnych rzeczy... Ja nie wyobrażam sobie nie umyć tych okien do czerwca, a później przy malym dziecku też pewnie by to nie wypaliło, i tak ponad rok z brudnymi oknami :D

Ja tam tez jestem tego zdania, że jesli czujemy się na siłach to czemu by nie robić pewnych rzeczy... Ja nie wyobrażam sobie nie umyć tych okien do czerwca, a później przy malym dziecku też pewnie by to nie wypaliło, i tak ponad rok z brudnymi oknami :D
No ja tak samo nie wyobrazam siebie tyle czasu brudne okna mieć[emoji14] do czerwca to bym juz chyba nic przez nie nie widziała [emoji23] a firanki ...? [emoji23] to by dopiero bylo jak u mojego mlodego to raz na 3tyg zmiana bo wiecznie czyms wybrudzi [emoji23]

Również nie mam służących w domu i jak sama okien nie umyje do do przyszłego roku będą brudne :p
Ogólnie to kilka razy już nawet słyszałam że teraz to nie mogę synka nosić bo przecież on ciężki... Nie umiem sobie wyobrazić sytuacji gdzie on płacze i pokazuje na rączki a ja nic :o
W ciąży wszystko z umiarem, oczywiście w nie zagrożonej ciąży, co innego jeśli są jakieś krwawienia, skurcze czy cokolwiek złego :)

Witam się i ja :)
Dziewczyny brała któraś z was w ciąży acard? Mi przepisał lekarz. I teraz się zastanawiam bo baba w aptece zrobiła mi awanti ze w ciąży nie wolno a gin kazał brać.
A szefowa nawet mi nie odpisała na smsa ze zwolnieniem i zaczynam panikować ze zostanę bez kasy ;(
Jak na smsa? Nie bylo by lepiej zadzwonić, trochę to nie poważne

Odbije trochę od tematu, jutro mam imprezę, ubieram wszystko co mam przygotowane na wieczór i stwierdzam że brzuch tak jakoś odstaje :o nie potrafie tego ukryć w żaden sposób :o

reklama
Do góry