Witaj,
Wasza sytuacja jest bardzo niepokojąca. Rozumiem, że karmienie piersią jest dla Ciebie priorytetem, dlatego dokarmiaj małą ściągniętym pokarmem.
Wszystkie przez Ciebie opisane tutaj symptomy wskazują na początki odwodnienia. Niemowle (piersiowe) w tym wieku budzi się w nocy co najmniej na dwa karmienia. Nie mówiąc już o fakcie suchej pieluchy...
Dziecko karmione piersią powinno przez pierwsze 3 miesiące przybierać 26-30 gram na dobe i moczyć około 6 pieluch. Twoja córka przybiera mniej więcej 17 gram, a to stanowczono za mało.
Dziecko, które nie przybiera odpowiednio na wadze powinno być jak najczęściej dostawiane do piersi. Jeśli nie ma już siły ssać piersi podawaj butle ze swoim mlekiem. Nie możesz jej pozwolić na to aby spała Ci tyle czasu w nocy budź ją co 2-3h i oferuj pierś.
Szybki wypływ przed karmieniem odciągaj ręcznie w pieluche albo laktatorem.
Moja młoda na początku też mi spała tyle godzin i nie budziła się na jedzenie. Trafiłyśmy z odwodnieniem do szpitala spowodowanym ostrą żółtaczką.
Nie wiem w jakim mieście mieszkasz, ale sugeruje umówienie się z certyfikowanym doradzcą laktacyjnym który pomoże w tej sytuacji. W internecie znajdziesz liste z numerami telefonów.
Pozdrawiam