reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

NHS w Uk zaleca szczepienie miedzy 16-32 tygodniem, ale pisza na stronie, ze mozna szczepic sie do samego konca jednak jest mniejsza szansa, ze przeciwciala zostana przekazane dziecku. Podobno najwyzszy poziom przeciwcial osiaga sie 2 tygodnie po szczepieniu i oczywiscie Trzeba doliczyc jescze czas, krory zajmuje proces przekazywania przeciwcial dziecku (nie doczytalam ile to trwa) . Jesli ja sie zdecyduje to jak najpozniej, np 34-36 tydzien.
A tutaj ( doczytalam) 27-36 tydz, najpozniej 4 tyg przed porodem i nie jest to szczepienie obowiazkowe.

reklama
Temat kontrowersyjny więc nie wiem czy chętnie się wypowie "na papierze". W cztery oczy jednak bardziej nieoficjalnie. Ale spróbuje:).
Z tym tyciem to uważaj, bo najwięcej przybywa w 3 trymestrze. Ja w 25tc miałam +6, a w 40 +17:p bez Nutelli ani rusz:D, a przy porodzie nie potrafiłam z wanny wyjść nawet z pomocą M:-D.
Ostatnio jak byłam na kontroli, dr zalecała dietę cukrzycową jak chcę kolejną ciążę, mimo że cukrzycy ciążowej nie miałam, a glukoza na czczo 74.
Zdrówka życzę, niech Igorek spokojnie rośnie:).
No wlasnie ja zaczelam 24tc i mam +5.5kg. Iuz mam problem z wyjsciem z wanny po kapieli [emoji15] No i lekarz sie zdziwil, ze w ciagu ostatniego miesiaca przybylo az 2.5kg. Mowi ze na ten etap to za duzo.
Kazal nawet sciagnac sobie aplikacje Zdrowa Mama (podobno opracowywana przez lekarzy i dietetykow) i sie tam edukowac na temat odzywiania w ciazy..
Niedlugo pojde na krzywa cukrowa to wtedy bedzie wszystko wiadomo, bo glukoze mam caly czas w gornej granicy [emoji52]

Dziewczyny jest wynik!
9 dpt 197
11 dpt 778
!!!!!
Rany Julek, osłabłam.Czy którejś z Was tak szybowało? Mam nadzieje, że żaden bąbel się nie podzielił...
Wydawało mi się, że wzięłaś jednego bąbla a to mi wygląda co najmniej na bliźniaki. Kiedy idziesz na wizytę do gina? Bo już chyba powtarzać nie będziesz?

A tutaj ( doczytalam) 27-36 tydz, najpozniej 4 tyg przed porodem i nie jest to szczepienie obowiazkowe.

Jakbys podjela jakies decyzje albo miala rekomendacje od madrych glow to pisz prosze bo tutaj znowu straszna nagonka na szczepienia na krztusiec, czlowiek sam nie wie co zrobic, zeby bylo dobrze. Najwazniejsze, ze jeszcze jest czas.

KOCHANE moje właśnie wyszłam od lekarza jestem przeszczęśliwa zostały ze mną tylko 2 fasolki mają po 2.84 milimetra niech zostaną ze mną na długie ciążowe miesiące cała latam ze szczęścia życzę każdej z was tego samego przeżycia dziękuję wam za wsparcie i kibicowanie jesteście wspaniałe kocham was forumowe cioteczki mam zdjęcie ale nie umiem wstawić
Gratulacje Mamusiu [emoji173][emoji173] mocne kciuki za ciag dalszy i nudnych kolejnych 8 miesiecy [emoji4] duzo zdrowka dla Was [emoji173]

No wlasnie ja zaczelam 24tc i mam +5.5kg. Iuz mam problem z wyjsciem z wanny po kapieli [emoji15] No i lekarz sie zdziwil, ze w ciagu ostatniego miesiaca przybylo az 2.5kg. Mowi ze na ten etap to za duzo.
Kazal nawet sciagnac sobie aplikacje Zdrowa Mama (podobno opracowywana przez lekarzy i dietetykow) i sie tam edukowac na temat odzywiania w ciazy..
Niedlugo pojde na krzywa cukrowa to wtedy bedzie wszystko wiadomo, bo glukoze mam caly czas w gornej granicy [emoji52]
Wygląda na to, że od ostatniej wizyty u gina przytyłam 4 kg. Jutro się okaże, co to wyjdzie na jego wadze. Może moja jakaś trefna i zawyża. Przysięgam, że jem zdrowo a teraz przy tej cukrzycy, to w ogóle dieta pod kontrolą. Jeśli jednak mam te 4 kg do przodu, to jutro się nasłucham. Najgorszej, że po sobie nie widzę jakoś strasznie tych kilogramów. Wydaje mi się, że to woda ale może jednak nie.
Przy mnie Twoje 2,5 kg to pikuś, zwłaszcza, że Ty jesteś taka szczuplutka.

Mi dr na tym etapie jeszcze mówiła, że przybieram przyzwoicie i że jak to tempo utrzymam do końca ciąży to byłoby super. Obrzarstwo wygrało:sorry:.

Wygląda na to, że od ostatniej wizyty u gina przytyłam 4 kg. Jutro się okaże, co to wyjdzie na jego wadze. Może moja jakaś trefna i zawyża. Przysięgam, że jem zdrowo a teraz przy tej cukrzycy, to w ogóle dieta pod kontrolą. Jeśli jednak mam te 4 kg do przodu, to jutro się nasłucham. Najgorszej, że po sobie nie widzę jakoś strasznie tych kilogramów. Wydaje mi się, że to woda ale może jednak nie.
Przy mnie Twoje 2,5 kg to pikuś, zwłaszcza, że Ty jesteś taka szczuplutka.
Justin, ale Ty w blizniaczej to moze sa inne normy przyrostu masy ciala? Kurcze nie wiem. A moze moj gin taki wyczulony, bo zna mnie juz kilka lat, wie, ze od poczatku roku przytylam sporo przy in vitro, a teraz w ciazy to w ogole.. no i tez sama mam swiadomosc, ze nie jem zdrowo [emoji52] nawet jak bez smieci, to i tak za duze porcje.. u mnie widac kazdy kg bo wiekszosc idzie w brzuch [emoji15]
Chodze z taka wielka pilka, wszyscy gdy pytaja na kiedy termin i slysza, ze dopiero na piczatek marca, to robia wielkie oczy, mowia, ze wygladam jakbym miala rodzic najpozniej na koniec roku [emoji86]

reklama
Do góry