I to bylo 2 dni przed punkcja ten wynika jaki miałaś estradiol ostatnio badany?
reklama
mariakowalska89
Zaangażowana w BB
Ale się zdziwiłam! ja mam dwoje dzieci z kd i o niczym takim nie słyszałam, nigdzie tego nie przeczytałam, w żadnej umowie, nikt mi o niczym taki nie mówił.
Nawet do testu pappa nie podali mi daty urodzenia dawczyni, tłumacząc się pełną anonimowością.
W razie nagłej choroby lekarz może się ze mną skontaktować lub gdy dziecko skończy pełnoletność może uzyskać rok mojego urodzenia, miejsce urodzenia. Wygląd zewnętrzny czyli kolor oczu, kolor włosów i może uzyskać dostęp do badań, które wykonałam w dniu dawstwa tak mam w umowie.
A powiedz mi , jak dzieci dorosną powiesz im , że komórki były z banku? Ja bym nie mówiła.
redferrari
Fanka BB :)
Więc może to być torbiel - obym się myliła, ale ja tak miałam właśnie więc - idź skonsultuj to z lekarzemI to bylo 2 dni przed punkcja ten wynik
ilmenau
U mnie bez szału - jak to lekarz powiedział... Prawy jajnik: 16, 11, 10 a lewy: 15, 10,10 czyli większe tylko2 ładnie rosną a te mniejsze prawie wcale...czy coś urosną to jest pytanie...
A w którym dniu najpóźniej można mieć punkcję, bo biorę leki hamujące owulację by za szybko nie pękły. Normalnie owu miałabym między 12 a 14 dc. Możliwe by punkcja była później? Ile mm może mieć największy pęcherzyk a ile najmniejszy ale taki który będzie brany pod uwagę? Sorki że tyle pytam, ale może któraś miała podobnie?![]()
Nie wszystkie pęcherzyki są widoczne na usg, mi na usg lekarz powiedział że powinno być ok 10-11 a pobrali mi 17 komórek, z czego 4 były niedojrzale. Ty już bierzesz orgaluten?
Więc może to być torbiel - obym się myliła, ale ja tak miałam właśnie więc - idź skonsultuj to z lekarzem[/QUOTE
Mialam transfer to zobaczyl na usg przez brzuch czy jak to sie mowi na jajniki i nic nie mowil mowil ze sa ok. Teraz to sie denerwuje.
Justyska13
Ooo dzieki nie wiedzialam :-*refundacja należy Ci się jeśli wynik AMH i wiek odpowiedni no i musisz być ubezpieczona... wtedy masz leki refundowane do trzech stymulacji...
jeśli to aktualne to jest tak
Link do: Lista leków refundowanych przy procedurze in vitro
Justyska13
DziękujęRefundacja to tylko zniżka na leki w aptece, z tego co ja wiem to warunki to wiek poniżej 35 lat, do trzech stymulacji i Amh powyzej 1 lub 0,7 coś koło tego. I wtedy na za gonal-f płacisz np. około 222 zł a nie ponad 1 tys zl- cena wg intrnetu
Justyska13
Dziękuję :-)To wszystko zależy od leków jakie będziesz mieć podczas stymulacji , nie pamiętam już jakie są wymogi przy refundacji ale wszytsko możesz na internecie sprawdzić , nawet jeśli leczysz się w prywatnej klinice tak jak większość nas to należy Ci się refundacja na leki na 3 stymulację , tylko nie pamiętam w jakiego wieku nie można przekroczyć
Także głowa do góry , to się są jeszcze takie duże koszty jak masz refundację![]()
Forget-me-not...
Myślę ze bedzie ok i nie martw sie.U mnie bez szału - jak to lekarz powiedział... Prawy jajnik: 16, 11, 10 a lewy: 15, 10,10 czyli większe tylko2 ładnie rosną a te mniejsze prawie wcale...czy coś urosną to jest pytanie...
A w którym dniu najpóźniej można mieć punkcję, bo biorę leki hamujące owulację by za szybko nie pękły. Normalnie owu miałabym między 12 a 14 dc. Możliwe by punkcja była później? Ile mm może mieć największy pęcherzyk a ile najmniejszy ale taki który będzie brany pod uwagę? Sorki że tyle pytam, ale może któraś miała podobnie?![]()
U mnie przy pierwszej stymulacji najmniejsze pecherzyki ktore byly dojrzale to 15mm na usg dwa dni przed punkcja. Przy drugiej stymulacji najwieksze 2 dni przed punkcja byly 22 tylko troche ich popekało przed punkcja. Ale jak widac moze byc spora rozpiętość miedzy wielkoscia pęcherzyków i mogą byc dojrzałe.
W Novum ustalaja punkcje jak pecherzyki maja między 17-20mm
Stymulacja może trwac 7-14 dni. A ktory to u ciebie dzien stymulacji?
Trzymam kciuki[emoji110]
reklama
A ty transfer mialas po punkcji zaraz czy odroczony??Więc może to być torbiel - obym się myliła, ale ja tak miałam właśnie więc - idź skonsultuj to z lekarzem
Podziel się: