reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Jesli Ci sie należy refundacja to powinnaś ja mieć, mam znajoma co sie leczy w Rzoszowie i ma refundacje na leki do stymulacji. Ja mialam 100% płatne ale to dluga historia... Sama stymulacja wyszla mnie na dlugim protokole 3000 zł.
dzieki jesteście wszysykie wielkie.ja jesten na początku zmagan z in vitro dlatego o wielu rzeczach nie wiem.

reklama
To nie program tylko każda kobieta do 40 rz z amh powyżej 0.7 może mieć refundację. Limit leków jest do trzech stymulacji. Nie wiem jak prywatne kliniki to rozliczają, ja otrzymywałam receptę i zakupy leków robiłam w aptece. Zresztą z prywatnej przychodni też dostaje recepty na leki refundowane np. neoparin czy insulina, paski do glukometru.
Dziekuje :-*

Hej, ja tak mialam. Bardzo długo plamienie. W cyklu po nieudanym in vitro miałam bardzo niski estradiol. Z polecenia lekarza bralam Estrofem i przeszło.
U mnie bez szału - jak to lekarz powiedział... Prawy jajnik: 16, 11, 10 a lewy: 15, 10,10 czyli większe tylko2 ładnie rosną a te mniejsze prawie wcale... :( czy coś urosną to jest pytanie...
A w którym dniu najpóźniej można mieć punkcję, bo biorę leki hamujące owulację by za szybko nie pękły. Normalnie owu miałabym między 12 a 14 dc. Możliwe by punkcja była później? Ile mm może mieć największy pęcherzyk a ile najmniejszy ale taki który będzie brany pod uwagę? Sorki że tyle pytam, ale może któraś miała podobnie? :(

do punkcji musisz mieć minium 16 może jeszcze urosną najważniejsze żeby były dojrzałe dobrej jakości ja na przykład miałam 12 i były duze 16 18 19 21 23 25 26 .... po punkcji okazało się że mam tylko 2 komórki niestety 10 było pustych

W razie nagłej choroby lekarz może się ze mną skontaktować lub gdy dziecko skończy pełnoletność może uzyskać rok mojego urodzenia, miejsce urodzenia. Wygląd zewnętrzny czyli kolor oczu, kolor włosów i może uzyskać dostęp do badań, które wykonałam w dniu dawstwa tak mam w umowie.
A powiedz mi , jak dzieci dorosną powiesz im , że komórki były z banku? Ja bym nie mówiła.

Wydaje mi się, że nie powiem. I tak naprawdę zastanawiałam się nad tym tematem tylko przed procedurami. Teraz o tym nie myślę, ledwo o tym pamiętam. Czuję tylko ogromną wdzięczności do kobiet, które oddały swoje komórki.

Jestem po wizycie mała waży już ponad 1kg i ma 37 cm. Niestety obrócona pleckami i nic nie było widać. Chlopkers a jak u ciebie po wizycie? Kurciu jak to w życiu raz pod górkę raz z górki.. ważne że implantacja była a teraz jak to Lewy mówi trzeba trafić na ten zarodek.

Trzymajcie jutro za mnie kciuki. Mam rano kolejny podglad pęcherzyków. Muszę wstać po 4 rano. Dojechać na dworzec i pociąg mam o 5.49 do Poznania. Odezwę się po południu co i jak.
Za wszystkie dziewczyny również trzymam kciuki i przykro mi jeśli którejś się teraz nie udało, ale pamiętajcie na każdą z nas przyjdzie czas tylko czasem trzeba dłużej poczekać...
Gdzie się leżysz w Poznaniu? Ja też w Poznaniu stąd moja ciekawość :)

reklama
Dziewczyny zaczęłam za Bardzo dumac dzień .
Wczoraj oddałam 5 komorek do "adopcji " ale przerazil mnie pkt. Gdzie jest napisane, że dziecko po ukończeniu pelnoletnosci może uzyskać ddostęp do mojego roku urodzenia i miejsca urodzenia. W nagłych chorobach u dziecka , gdzie będzie potrzebna moja pomoc lekarze mogą się że mną skontaktować bo będą mieli moje dane w swojej bazie. Boję się teraz, że w przyszłości może to być dla mnie zbyt mocne obciążenie. Doradzcie drogie kobietki czy za Bardzo nie wariuje ? Chce pomoc innym kobietom A z drugiej strony obawiam się tej odpowiedzialności prawnej, że będzie się to za mną ciągnąć przez całe życie. Myślałam, że anonimowe dawstwo jest anonimowe A tu taki psiukus.
Nie znam twojej sytuacji ale uważam że to bardzo szlachetna inicjatywa z twojej strony. Miejmy nadzieję że z przyszłymi dzidziusiami będzie wszystko w porządku i nie będzie konieczności kontaktu skoro się tego obawiasz. Ja jak miałabym taka możliwość wzięcia komórki z adopcji to chyba bym z czasem mojemu dziecku opowiedziała skąd się wzięło. Ale mama jest ta która urodziła i wychowuje. Bardzo bym je kochała i miała bym nadzieję że zrozumie.

Do góry