• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana Ty to jesteś aparatka! Dziękuję Ci bardzo! Nawet mi to przez myśl nie przeszło, że jest taka możliwość!! Jeju jaka z Ciebie musi być dobra dusza, że się tak pofatygowalas zadzwonić. Jesteś kochana siostra, że takie wieści niesiesz! Będę działać!
Zaczęłam czytać teraz na necie i jeśli chodzi o poród to chyba rzeczywiście można tylko to nie wniosek s1 ktorym ja sie interesowalam tylko s2 specjalny do porodu[emoji6]
Screenshot_2019-01-16-22-24-14.jpg

Ale co dr bierze pod uwagę ze cos jest nie tak z nasieniem?
Mamy koncentracje ponizej 1mln. I w połowie lutego maza zrobic chromatyne, seminogram i jakoes jeszcze dwa badania... lekarz powiedzial ze najlepiej mrozic dopiero jak juz bedziemy znali szczegolowe wyniki nasienia by wlasnie nie bylo sytuacji przed punkcja ze w nasieniu nie ma plemników, ale najpiwrw chcą zbadac wszysyko dokladnie.

Mamy koncentracje ponizej 1mln. I w połowie lutego maza zrobic chromatyne, seminogram i jakoes jeszcze dwa badania... lekarz powiedzial ze najlepiej mrozic dopiero jak juz bedziemy znali szczegolowe wyniki nasienia by wlasnie nie bylo sytuacji przed punkcja ze w nasieniu nie ma plemników, ale najpiwrw chcą zbadac wszysyko dokladnie.
Aha ok u nas nasienie było mega kiepskie ze względu na obustronne żylaki tylko 2% ruchliwych ale 200mln w próbce wiec udało im sie cos wybrac z tego i mam nadzieje ze wszystko z zarodkami bedzie ok

Dziewczyny mam pytanie. Meza boli kręgosłup od kilku miesiecy, dostal jakieś tabletki ale slabe by nie mialy znacznego wplywu na nasienie bo pani dr rodzinna wie o naszym podejsciu do ivf dlatego nie dawała nic mocneg. Maz mial masaze i ćwiczenia ale pokoglo tylko na chwile. Nie miał zadnego rtg i rezonansu bo wiadomo dlaczego. Kregoslup boli dalej. I moje pytanie co radzicie czekac az do transferu ktory najszybciej w kwietniu i po nim robic rtg czy jesli teraz z robilby to mialovy to jakos wplyw na nasienie?? Co byście zrobiły?
A jakie mąż ma parametry nasienia ?
Mojemu mężowi na ból pleców często pomagają "tape'y " bez leków
:)

Dopiero teraz znalazłam chwilę, żeby napisać.
Jestem po badaniu Usg. Serduszko bije jak dzwon , ciąża rozwija się prawidłowo. Dziś już było widać jak delikatnie się rusza i tworzą się paluszki u rączek ❤ dziś miałam ostatnie badanie Bety, jest taka jak powinna być - na kolejnych wizytach nie mduże jej powtarzac ☺
Lekarz powiedział, że jak będę delikatnie plamic to zostać w domu , a jak będzie intensywne mocne krwawienie dopiero jechać do szpitala. Jednak mam nadzieję, że już nie będzie takiej sytuacji , bo dziś na usg nie było widać krwiaka.
5 lutego mam wykonać badania prenatalne, mam się zastanowić nad opcją. Test Papp-a, Sanco , Harmony. Lekarz powiedział, że im droższy( czyli Sanco i Harmony) tym lepszy że względu na słabe nasienie męża. Znowu położna powiedziała, że jeśli u mnie i u męża nie było wad genetycznych w rodzinie nie ma sensu robić tych rozszerzonych. Wystarczy test Papp-a, tym bardziej że jestem młoda- 26 lat . A wy jak sądzicie ?☺

reklama
Dopiero teraz znalazłam chwilę, żeby napisać.
Jestem po badaniu Usg. Serduszko bije jak dzwon , ciąża rozwija się prawidłowo. Dziś już było widać jak delikatnie się rusza i tworzą się paluszki u rączek ❤ dziś miałam ostatnie badanie Bety, jest taka jak powinna być - na kolejnych wizytach nie mduże jej powtarzac ☺
Lekarz powiedział, że jak będę delikatnie plamic to zostać w domu , a jak będzie intensywne mocne krwawienie dopiero jechać do szpitala. Jednak mam nadzieję, że już nie będzie takiej sytuacji , bo dziś na usg nie było widać krwiaka.
5 lutego mam wykonać badania prenatalne, mam się zastanowić nad opcją. Test Papp-a, Sanco , Harmony. Lekarz powiedział, że im droższy( czyli Sanco i Harmony) tym lepszy że względu na słabe nasienie męża. Znowu położna powiedziała, że jeśli u mnie i u męża nie było wad genetycznych w rodzinie nie ma sensu robić tych rozszerzonych. Wystarczy test Papp-a, tym bardziej że jestem młoda- 26 lat . A wy jak sądzicie ?☺
U nas nasienie było tragiczne a robiliśmy tylko pappa. Synuś zdrowy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry