reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Mariczko i Dawidku buziaki dla Was i dla Waszych mamuś

no i dla wszystkich chorowitków.
u nas dalej choróbsko nie chce odpuścić, Emilka kaszletak, ze az sie słuchac nie da, dzisiaj znowu byłysmy u lekarza i osłuchowo na szczęście czysto tylko znów katar sie przypałętał i to chwyciło ja jak tylko skończyła roczek biedny ten mój szkrabik

reklama
RENIK zdroweczka dla Emilki:tak:

W ogole to chyba teraz wiekszosc dzieci choruje:no:.

My tez mamy za soba ciezko noc, maly budzil sie co chwile z placzem. Goraczki nie mial i nie ma, ale w nocy musialam mu oczyscic nosek i kropelki zapuscic bo nie mogl oddychac. Zadna pozycja snu mu nie pasowala. Teraz z koleji spi - chyba odsypia nocke

Kochane Mamy pomóżcie ,doradzcie,
mój synek od kilku dni ma najprawdopodobniej potówki,początkowo wystąpiły w okolicach skroni,smarowałam sudocremem ,pomogło ale jednocześnie pojawiły sie na policzkach i szyjce,tu sudocrem mniej sie sprawdził ,poszłam do lekarze(dodam ze mieszkam w UK,tu opieka nie cieszy sie dobra opinia) pani doktor zdiagnozowała to jako potówki,zaleciła jedynie wazeline,w przypadku braku poprawy mam sie zgłosic z ponowna wizyta za tydzień.po nocy stwierdzam ze stan sie zaognił,potówki sa bardziej czerwone;czytałam na forum o krochmalu(jak go przygotowac?),jakie są jeszcze inne sposoby?

Ech biedne te nasze dzieciaczki :-:)-:)-(...czemu te choróbska ich nie omijają??

Iwonko...nam pomogła maść majerankowa na katar...może spróbuj jak Kubuś śpi :tak:

pani doktor zdiagnozowała to jako potówki,zaleciła jedynie wazeline
pierwszy raz słyszę, żeby potówki natłuszczać :dry:
zwykle właśnie się mówi, żeby unikac oliwkowania gdy dziecko ma potówki. Potówki znikają same i na ogół nic nie trzeba z nimi robic, ale jeśli jest już ich bardzo dużo i są wyraźnie zaognione to możesz delikatnie przetrzec każdą spirytusem. Mam jednak dziwne przeczucie, że to wcale nie są potówki, ale to tylko przeczucie, w końcu nie widziałam Twojego dziecka. Ile ono ma? Może to początek skazy białkowej... :confused:
aha Agrest i chyba pomyliłaś październikówki :-)
Właśnie zobaczyłam, że Twój synek urodził się w 2007 roku a my jesteśmy z 2006, co nie znaczy, że nie możesz nas pytać o różne rzeczy

Zapisuję się do Klubu Zmarzlaków :-D:-D
Ja też...

W ogole to chyba teraz wiekszosc dzieci choruje:no:.
Właśnie... y tez byliśmy we wtorek u lekazra, bo dzień wcześniej Kuba miał gorączke i leciało mu z nosa, pediatra stwierdziłą ze to zapalenie gardła, choć nie klaszlał... dziś jest już ok, ciesze się że szybko mu przeszło... za to mnie męczy ból gardła i podejrzewam że mój mąż nas pozarażał...

A mam pytanie, bo kiedyś ktos pisał o olejku oilbas (nie wiem czy dobrze napisałam?) czy możecie mi wyjaśnić co to za specyfik, bo o ile dobrze pamietam to ułatwia oddychanie, tak? jak się to stosuje i ile kosztuje... Dzieki z góry:tak:

Agrest jesli to potówki to swietnie działają kąpiele w leciusieńkim roztworze nadmanganianu potasu. Też mnie zdziwiło zalecenie lekarza żeby potówki natłuszczac...

Elisabeth te kropelki to Olbas Oil http://medycyna.linia.pl/olbas.html :-)
Ja Mariczce pokropiłam dosłownie 3-4 kropelkami mokry ręcznik na kaloryferze jak była przeziębiona. Uważaj z ilością tych kropelek bo ich zapach jest naprawdę mocny! Specjalnie kropiłam ręcznik żeby nie bezpośrednio przy dziecku. W taki delikatny sposób naprawdę polecam! :-) Zdrówka dla Emilki!

reklama
Dzięki Ines! Kuba w sumie nie miał problemów z oddychaniem, myślałam że gorzej bedzie z tym katarem, ale dobrze wieziec ze cos takiego istnieje...
Iwonka.c a ile zapłaciłaś za ten olejek?

Do góry