reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Nie wiem jakie masz widełki, ale TSH jest w porządku ;) kontroluj sobie tylko co jakiś czas bo ja też miałam coś koło 2, a nagle zrobiło się 4 więc różnie z tą tarczyca jest :) w listopadzie spadła mi poniżej normy endo odstawiła mi leki 2 tyg później 2 krechy na teście, utrzymywała się taka niska aż do stycznia, tydzień temu powtarzałam badanie i mam 1,57 i nadal bez leków mam nadzieję, że jednak tak zostanie i nie będę skazana na tab do końca życia ;) szczególnie, że USG już w porządku i przeciwciał też nie mam więc nie powinna hulać ;)
Zrobiłam zdjęcie wyników badań :) robiłam je 6.02 w moim 9 dc. właśnie sprawdzając tsh 4 miesiące temu miałam 1 z hakiem. Wiadomo tarczyca to takie gruczoły, który lubi popalić. Ja już zrobię wszystko byle się w końcu się udalo [emoji6] Każde wasze rady są bardzo cenne naprawdę!
20190210_223227.jpeg

reklama
no ja tez mialam teraz leukocyty i dodatkowo bardzo liczne szczawiany wapnia.
Ja biorę od 3 tyg Urospet 6 tab dziennie powtórzę za tydzień w poniedziałek i zobaczę czy pomogło :)
ja zachodzac w ciaze mialam tsh 2,32 mlU/ml, ft3 4,28 pg/ml i ft4 1,29 ng/dl.

ok 9tc tsh juz bylo 1.70.
Co ile kontrolujesz TSH? Ja miałam takie niskie teraz wróciło do normy bez leków 1,57 i mam zrobić kolejne badanie za 3 msc nie wiem czy to nie za długi okres czasu, ta moja endo twierdzi, że jeśli chodzi o tarczycę w ciąży najgorsze za nami, ale wolę na zimne dmuchać :)...

Ja biorę od 3 tyg Urospet 6 tab dziennie powtórzę za tydzień w poniedziałek i zobaczę czy pomogło :)Co ile kontrolujesz TSH? Ja miałam takie niskie teraz wróciło do normy bez leków 1,57 i mam zrobić kolejne badanie za 3 msc nie wiem czy to nie za długi okres czasu, ta moja endo twierdzi, że jeśli chodzi o tarczycę w ciąży najgorsze za nami, ale wolę na zimne dmuchać :)...
tylko 2 razy robilam. nie mialam nigdy problemow z tarczyca.
zobaczymy w piatek co zleci mi doktorek bo mam wizyte u swojego. i potem najlepsze odliczanie do prenatalego.

Zrobiłam zdjęcie wyników badań :) robiłam je 6.02 w moim 9 dc. właśnie sprawdzając tsh 4 miesiące temu miałam 1 z hakiem. Wiadomo tarczyca to takie gruczoły, który lubi popalić. Ja już zrobię wszystko byle się w końcu się udalo [emoji6] Każde wasze rady są bardzo cenne naprawdę! Zobacz załącznik 941754
Zbij prolaktynę i zobaczysz, że szybko zaskoczy :)

Ja też miałam stresująca robotę wierz mi ;) teraz też mam urwanie głowy i jeszcze wiesz przejmowałam się że jak tu powiedzieć że pracuje pół roku a jestem w 3 msc ciąży, ale jakoś to przyjęli powoli też chce się ewakuować bo stres i siedzenie wieczne przed komputerem robi swoje i czasami padam na twarz ;) dobrze, że się badasz bo to pierwsza rzecz, o którą warto zadbać a myślałaś o badaniu nasienia partnera/męża ? Ja miałam w planach mojego wysłać jakby coś znowu długo nie wychodziło naszczescie nie było takiej potrzeby ;)
Tak stresująca praca bardzo odbija się na wszystkim. Szczególnie na zdrowiu. Rozważamy ta opcję jeśli po wyregulowaniu mojej prolaktyny dalej nie będzie się udawać :)

tylko 2 razy robilam. nie mialam nigdy problemow z tarczyca.
zobaczymy w piatek co zleci mi doktorek bo mam wizyte u swojego. i potem najlepsze odliczanie do prenatalego.
Zapytam jeszcze mojego gina mam do niego większe zaufanie niż do endokrynolog, przyjeżdża z Poznania, ale czy ona taka dobra to nie wiem

Chciałabym wierzyć, że się uda :) Podbrzusze delikatnie boli mnie dalej testowałam dzisiaj ale już jest jaśniejsza troszkę kreska.
czyli pik lh spada. serduszkujcie ile sie da:)
fakt na wynikach prolaktyna wysoka i tym trzeba sie zajac.

ja np zaszlam w ciaze a lekarz nie dawal mi szans bo pecherzyk byl za maly.. i twierdzil ze rosnie na kolejny cykl.. podamal mnie tym niesamowicie... potem urlop.. wyszlalam sie... i w dniu powrotu test a tam 2 kreski :)

reklama
czyli pik lh spada. serduszkujcie ile sie da:)
fakt na wynikach prolaktyna wysoka i tym trzeba sie zajac.

ja np zaszlam w ciaze a lekarz nie dawal mi szans bo pecherzyk byl za maly.. i twierdzil ze rosnie na kolejny cykl.. podamal mnie tym niesamowicie... potem urlop.. wyszlalam sie... i w dniu powrotu test a tam 2 kreski :)
Często tak bywa, lekarze nie dają szans a jednak się udaje :) Ja już chciałam odpuścić testowanie i w sumie tak z ciekawości zrobiłam a tu niespodzianka bo dzień wcześniej była jeszcze bladsza testowa :)

Do góry