reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Widzę, że już Ci Asia napisała - jak korzystasz z komputera to możesz się sama dopisać, ja codziennie rano wrzucam kalendarz z linkiem. Jak korzystasz z aplikacji to niestety nie działa, więc wystarczy że mnie oznaczysz @ i mój nick w poście, w którym wpisujesz datę i rodzaj wizyty i ja wtedy uzupełniam kalendarz. Możesz mi też wysłać wiadomość na priv i też uzupełnię :)

Witamy w naszym gronie!
[emoji110][emoji110][emoji110] Trzymamy kciuki żeby się udało, ja mogę jeszcze dodać że przy udanym transferze też miałam bóle jak na okres :)
Proszę dopisz mnie do kalendarza .Luty badania przed rozpoczęciem procedury

reklama
Dziewczyny pytanko moze glupie ale jesli mialam wysilek fizyczny i od razu zrobie pomiar cukru to zawsze wyjdzie taki niski??? Od wczoraj jestem na metformaxie 500 o dlugim dziananiu i nie wiem czy to ma zwiazek z tym czy nie bo teraz pokazalo mi 68.

Zrobiłam i ja w końcu tą krzywą glukozowo insulinowa i z tego co Was tu obserwuje to i mnie czeka wizyta u endokrynologa czy diabetologa.
@sssurykatka @Akatombo moge którąś z Was prosic o namiary na Waszego endokrynologa na priv?!
A może któraś poleca jakiegos lekarza w Wawie?
Moje wyniki:
Glukoza na czczo 96.5mg/dl po 1h 177.8 po 2h 132
Insulina na czczo 11.39uIU/ml po 1h 107.4 po 2h 95.16
Po kolejnej 1.5 godz objawy hipoglikemi.
Co myslicie?

Dziewczyny pytanko moze glupie ale jesli mialam wysilek fizyczny i od razu zrobie pomiar cukru to zawsze wyjdzie taki niski??? Od wczoraj jestem na metformaxie 500 o dlugim dziananiu i nie wiem czy to ma zwiazek z tym czy nie bo teraz pokazalo mi 68.
Cwiczenia, ogolnie ruch obniza poziom glukozy. Jesli masz taki niziutki to ok pol godzinki/godzinke przed treningiem zjedz lekki weglowodanowy posilek (moze byc nawet banan). Do 30min po treningu jakis bialkowy, zeby odzywic miesnie i zapobiec zakwasom (jogurt, koktajl bialkowy).

Zrobiłam i ja w końcu tą krzywą glukozowo insulinowa i z tego co Was tu obserwuje to i mnie czeka wizyta u endokrynologa czy diabetologa.
@sssurykatka @Akatombo moge którąś z Was prosic o namiary na Waszego endokrynologa na priv?!
A może któraś poleca jakiegos lekarza w Wawie?
Moje wyniki:
Glukoza na czczo 96.5mg/dl po 1h 177.8 po 2h 132
Insulina na czczo 11.39uIU/ml po 1h 107.4 po 2h 95.16
Po kolejnej 1.5 godz objawy hipoglikemi.
Co myslicie?
Mysle, ze masz za duzy wyrzut insuliny, jak ja. Wysylam namiary na priv.

reklama
Do góry