reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Witam was wszystkie.
Ja jestem już po wizycie. Bardzo się bałam bo jakoś tak od kilku dni dziwnie źle się czułam, a do tego nagle przeszły mi wszystkie objawy ciążowe.
Maluch pomimo moich obaw ma się dobrze. Mierzy 3,18 cm❤
A oto on/a:

Załączniki

• 20190307_163708.jpg
    20190307_163708.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 98
reklama
Dzięki
A czy zwykly lekarz mi to przepisze?
Czy drogie jest to badanie na wlasne zyczenie?
Mi nie potrzebne bylo żadne skierowanie od lekarza. Przed badaniem pielegniarka zbadała mi tylko cukier glukometrem i jak wynik jest ok to nie bylo problemu zeby zrobic badanie. W alabie chcą wynik cukru z ostatniego miesiąca i tez nie trzeba skierowania. Ja zaplacilam okolo 70zl w alabie ponad 100zl

1 blastocyste 4aa [emoji16][emoji16][emoji16] boje sie cieszyc, ale ciesze sie strasznie! :D jakos tak od transferu bylam pewna ze sie udalo, nawet maz mowil, zebym sie jeszcze nie cieszyla, bo juz tyle razy myslelismy ze bedzie ok, a tu taka niespodzianka :D[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji8]Dzieeeeki [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji3590][emoji16][emoji16][emoji16] Nie wierzę jeszcze, oby w sobote bylo 2 razy tyle [emoji16][emoji16][emoji16][emoji7][emoji8][emoji8][emoji8] Kiedy jedziecie do kliniki sprawdzać waszego kropka? :) Jesli to do mnie[emoji16][emoji16] to mialam najpierw wyciszanie tabletkami anty diane 35 potem zastrzyki gonapeptyl az do punkcji, stymulacji 11 czy 12 dni gonal plus menopur zawsze dawka 225 łącznie na dzien :) potem punkcja z 12 pecherzykow pobrali 10 komorek z tego 7 dojrzalych i 6 zaplodnionych, zaplodnilo sie 5, do 5 doby przetrwalo 4 :) jedna mi podali, 3 zamrozone :) jestem na lutinus 3x1 i zastrzyki z progesteronu prolutex 2x1 :) ale mam tylko do jutra, wiec musze zadzwonić do lekarza, czy na pewno mam przestawac brac :)
Leczymy sie w bialymstoku w kriobanku od 3 stycznia :) wiec to pierwsze podjescie [emoji7]

A jakoś szczególnie kazali ci się odżywiać , czy jadłaś tak samo jak przed zabiegiem ?

Witam was wszystkie.
Ja jestem już po wizycie. Bardzo się bałam bo jakoś tak od kilku dni dziwnie źle się czułam, a do tego nagle przeszły mi wszystkie objawy ciążowe.
Maluch pomimo moich obaw ma się dobrze. Mierzy 3,18 cm❤
A oto on/a:

No i pięknie! Dobrze, że wszelkie męczące objawy minęły i nareszcie możesz w pełni cieszyć się ciążą :) Ale ja też miałam panikę jak mi się skończyły mdłości bo to było tak nagle ;)

Witaj
Ja niestety nie doradze bo dopiero w przyszlym tyg wybieram sie juz z wynikami do docenta, ale jestem ciekawa jakie miałaś wyniki cytokin ze zostaly Ci zlecone szczepienia?
Moje wyniki też nie wyglądają obiecująco i sie boje żeby szczepienia nie byly jedynym wyjsciem.
Wiem ze @dżoasia i @tina35 mialy szczepienia to moze coś doradzą.

To niczym innym tych cytokin nie mozna poprawic? Co dr mówił?
Niestety wujek stwierdził, ze takie „dobroci” dostałam w spadku po rodzicach i tylko szczepienia mogą coś zdziałać :cool2:
To sa moje wyniki, a z tego co mi lekarka prowadząca mówiła i co zapamiętałam;) to z cytokin ważny jest poziom Interleukiny 2 i 5 i wskaźnik TNF/Il 10, który u mnie jest sporo powyżej normy. Docent nie potrafił mi odpowiedzieć na pytanie, czy te szczepienia na pewno pomogą, ale póki co to w tym widzi szanse. Ja się ich boje i sama nie wiem co robic.

A jak u Ciebie to wyglada i jak inne badania Ci powychodziły?

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 83
Tak glucopgae od sierpnia 2018 1500 wiadomo ze najpierw zaczynasz od jednje tabletki,pozniej dwie itd lekarka chciala abym brała dawke 2000 ale czułam sie tragicznie (1 tabletka w obiad a dwie w kolację)i na początku miałam siofor ale zle sie tez czulam wiec zmiana na glucophae.
krzywa pozniej.
Nie mam pojecia o interpretacji ale @Dgd jest mistrzynią :)
Wskaźnik Homa spadł mi z 2,7 na 1,2.
Jak nie robiłaś tego badania to koniecznie zrób.
Znajdzie się i rozwiązanie na Ciebie.
A jaki u Was powód inv ?Na jakim jesteście teraz etapie?
@tina35 dziękuje pięknie My zaczęliśmy starania invitro od maja 2018. U mnie hashimoto, endometrioza. W zeszłym roku przeszłam dwa zabiegi histeroskopii na mięśniaki podśluzówkowe. Miałam dwie stymulacje, pierwsza to 1 blastka i dwa dobre zarodki- dwa transfery i beta nie drgnęła. Druga stymulacja to 3 dobre trzydniowe zarodki które czekają na zimowisku bo przez dwa kolejne cykle słabe endometrium. Zrobiłam wszystkie badania włącznie z krzywą i dlatego pytam o tą metforminę bo mimo dużego wyrzuty insuliny po godzinie diabetolog przepisał mi jedynie bez recepty glucocare a ja uważam że to za słabo .

reklama
Jak sie czujesz?
Jezu, przepraszam, że teraz odpisuje, ale na prawdę nie widziałam. Tyle się tutaj dzieje i na dodatek w telefonie jakoś to wszystko znika gdzieś, przesuwa..:(

Czuję się dobrze. Byłam na spacerku, ale jak poczułam kłucie w jajniku. I leżę przewaznie.

Do góry