reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Jak już temat jedzenia. Jak urozmaicić diete. Marcelina ma 10 mcy i je rano 1. mleko potem2 kaszke lub kanapke/ kolejny 3obiad 4mleko lub owoce z jogurtem 5mleko. Przybiera ok nie za duzo nie za mało. Tylko jak urozmaicic kanapki bo je tylko z tearogiem lub dzem 100% czasem masło i parówka. Macie jakieś przepusy na fajne pasty kanapkowe itp? Troche też boje jej sie dać coś twardego typu ogorek bo ona ma tylko dwa zeby z czego jeden ledwo widac. Jak wyglądał jadlospis Waszych 10 miesięcznych dzieci?
Jak kanapkę jej robisz?mój synek ma 9 m i też dwa ząbki i nawet wczoraj mąż dał mu jabłko i odgryzl kawałek zadlawol się i zwymiotowal strasznie się.boje dawać coś nie zmielonego

Znasz blog alaantkowe? Maja mase fajnych i latwych przepisow dla takich maluchow.
A powiedz mi czy je ok? Czy za dużo posiłków? Czy jakoś je zmodyfikować? Marcelina urodziła się z wagą 4420 teraz waży 9800 pediatra mówi że ok. Ale o posiłki nie pytałam, ogólnie Marcelina ma duży apetyt cp bym jej nie dała zje, nie wybrzydza i jak my jemy to nie ma bata ona też musi.

Jak kanapkę jej robisz?mój synek ma 9 m i też dwa ząbki i nawet wczoraj mąż dał mu jabłko i odgryzl kawałek zadlawol się i zwymiotowal strasznie się.boje dawać coś nie zmielonego
To moja od poczatku miele ładnie i odpukać ani razu sie nie zadławiła. Robie chlebek krpje na mniejsze kawałki daje na blat w krzesełku by jadła samodzielnie. Kiedys parówke widelcem rodrabniałam/ugniatałam i dawałam a teraz chleb z maslem i parówka pokrojona i taki plasterek na cztery i tez sama paluszkami je i w buźce sobie rozpuszcza. Ale nie powiem obawa jest by jej dac np świeżego ogórka czy jabłko. Chleb jest miekki, spróbuj. Ja na początku z masłem tylko dawałam.

To moja od poczatku miele ładnie i odpukać ani razu sie nie zadławiła. Robie chlebek krpje na mniejsze kawałki daje na blat w krzesełku by jadła samodzielnie. Kiedys parówke widelcem rodrabniałam/ugniatałam i dawałam a teraz chleb z maslem i parówka pokrojona i taki plasterek na cztery i tez sama paluszkami je i w buźce sobie rozpuszcza. Ale nie powiem obawa jest by jej dac np świeżego ogórka czy jabłko. Chleb jest miekki, spróbuj. Ja na początku z masłem tylko dawałam.
Jeszcze troszkę i spróbujemy bagietki już mu dawalam takie całe kawałki duże i trzymał w tej swojej małej lapce i miał zajecie

Jeszcze troszkę i spróbujemy bagietki już mu dawalam takie całe kawałki duże i trzymał w tej swojej małej lapce i miał zajecie
U nas chleb i środek daje. Skórki odcinam. Kiedyś dawałam z oliwą żeby chleb nie był suchy teraz jak wiem, że nie ma uczulenia to robie z maslem.

Jak już temat jedzenia. Jak urozmaicić diete. Marcelina ma 10 mcy i je rano 1. mleko potem2 kaszke lub kanapke/ kolejny 3obiad 4mleko lub owoce z jogurtem 5mleko. Przybiera ok nie za duzo nie za mało. Tylko jak urozmaicic kanapki bo je tylko z tearogiem lub dzem 100% czasem masło i parówka. Macie jakieś przepusy na fajne pasty kanapkowe itp? Troche też boje jej sie dać coś twardego typu ogorek bo ona ma tylko dwa zeby z czego jeden ledwo widac. Jak wyglądał jadlospis Waszych 10 miesięcznych dzieci?
Jajecznica, omlety ,naleśniki ,placuszki z serem i bananem ,mufinki , kanapki z pasztetem ,serem, wędlina,
My jemy takie śniadania
I posiłków jadamy 5
Śniadanie
Owoc lub jogurt
Obiad
Mleko 180 lub jakieś placuszki
Mleko 240
Czasem dostanie jakiegoś chrupki ciasteczko w między czasie.
A jaki dżem kupujesz ?
Ja szukałam bez cukru i slodzika Ale nie znalazłam......
20190323_175618(0).jpg

Jajecznica, omlety ,naleśniki ,placuszki z serem i bananem ,mufinki , kanapki z pasztetem ,serem, wędlina,
My jemy takie śniadania
I posiłków jadamy 5
Śniadanie
Owoc lub jogurt
Obiad
Mleko 180 lub jakieś placuszki
Mleko 240
Czasem dostanie jakiegoś chrupki ciasteczko w między czasie.
A jaki dżem kupujesz ?
Ja szukałam bez cukru i slodzika Ale nie znalazłam......Zobacz załącznik 955914
Wyszły Marceli już te czworki czy dalej masakra?

Jablko to njgorsze co mozesz dac takiemu maluchowi, naczestsza przyczyna zadlawien.
Daj banana, maline, awokado, ugotowana marchewke - to co samymi dziaslami i podniebieniem mozna zmiazdzyc. I dawaj do raczki, niech sie bawi i probuje.

reklama
A powiedz mi czy je ok? Czy za dużo posiłków? Czy jakoś je zmodyfikować? Marcelina urodziła się z wagą 4420 teraz waży 9800 pediatra mówi że ok. Ale o posiłki nie pytałam, ogólnie Marcelina ma duży apetyt cp bym jej nie dała zje, nie wybrzydza i jak my jemy to nie ma bata ona też musi.
Wg mnie je ok. W tym wieku nadal mleko to podstawa, ale moze juz spokojnie przynajmniej 3 stale posilki jesc jako uzupelnienie diety. A probowalas jakies pancakes albo mufinki? Alaantkowe wlasnie maja przepisy na slone i slodkie. To szybkie w przygotowaniu a i latwe do zjedzenia dla dziecka.

Do góry