A ja Tobie oddaje niebieski pył po synu
Dziewczyny a mam takie pytanie czy któraś starając się o córkę miała starania z O? Wiem ze nie jest zalecane przy staraniach o córkę ale jestem ciekawa czy zakwaszanie plus O i tak skutkowało córka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny a mam takie pytanie czy któraś starając się o córkę miała starania z O? Wiem ze nie jest zalecane przy staraniach o córkę ale jestem ciekawa czy zakwaszanie plus O i tak skutkowało córka
@Megi_Meg ale dużo informacji. Dzięki za odpowiedź. Czyli na pH dróg rodnych będzie miała wpływ odpowiednia dieta. Ja pamietam ze przy córce jadłam jeden duży jogurt dziennie. Unikałam pomidorów bananów i ziemniaków. Piłam colę light bezkofeinowa.
Dzisiaj mam jakiś kryzys. Chciałabym chociaż czuć szanse żeby zajść w ciąże. Smutno mi ze moje już są duże. Wydaje mi się ze próbuje chwytać czas i na chwile go zatrzymać. Chciałabym mieć bobasa.
Podpytaj proszę, co tu zrobić żebyśmy synami byli obdarzeniBędę u ginekologa pod koniec miesiąca, to podpytam o kilka rzeczy. Wyczytałam, też ( tylko nie wiem ile jest w tym prawdy ) że jeśli kobieta ma np, kwaśne ph pochwy, to nie znaczy, że ma " zakwaszone " drogi rodne. Np. kobieta jest zdziwiona, że ma syna, bo jej ph pochwy było 4, ok ph jest 4, ale drogi rodne już mają 8, dlatego męskie plemniki docierają szybciej. Stąd są chłopcy przy niskim ph pochwy, a dziewczynki przy wysokim ph. Prostym językiem - Kobieta ma zakwaszony organizm, np, przez pieczywo, słodycze, nabiał, ph pochwy wynosi 4, czyli optymalne dla zdrowej kobiety, przed stosunkiem robi sobie irygacje, żeby podnieść ph, ale to nic nie daje, ponieważ zmienia tylko ph pochwy, a ph organizmu zostaje.