reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Wytrzymałam :) chciałam mieć jasność wyników. Parę transferów już mam za sobą i wole robić bete wtedy kiedy sytuacja jest już absolutnie pewna. W ciąży z synkiem zrobiłam w 14dpt :D znajoma mi mówi, że mam nerwy ze stali, ale ja tak wole ;)
Z objawów: w 6-7 dpt miałam bóle brzucha takie okresowe, myślałam że już po wszystkim ale łykałam nospe i przeszło.
W 11dpt, czyli wczoraj, mega wilgoć jakbym okresu miała dostać co po chwile biegałam do wc sprawdzać czy dostałam @
Poza tym uczucie kucia, rozciągania w okolicach jajników.
Porównując pierwszą ciążę i teraźniejsze objawy po transferze to powtarza się wilgoć jak na @ i to z jajnikami. Wtedy nie miałam bólu w 6-7 dpt.
To powiem Ci ze masz nerwy ze stali ja juz bym najlepiej poleciala na bete sprawdzic. Nic nie czuje od tranaferu tylko dzien wczesniej zaczely mnie piersi bolec przed transferem i do teraz bola a tak to nic moze czasem zakulo mnie ale zaraz przeszlo.

reklama
A ktory to sztuczny? Bo ta homocysteine robilam jak jeszcze jadlam zwykly folik.
Musisz sprawdzic na sobie, tak jak pisze @Jodzia możesz kupić prenatal uno bo tam są metylowane te witaminy, a u ciebie te syntetyczne formy mogą nie być dobre, skoro masz homocysteinę dość wysoko. Tylko najlepiej po jakims czasie stosowania sprawdzić znowu poziom, bo np na mnie metyle źle działały i homocyteina mi wariowała po nich, musiałam miec mieszanke z syntetykiem.

Ten folik to właśnie sztuczny kwas foliowy. Lepiej przyswajalne są formy metylowane tzw. foliany. W niektórych preparatach są obie formy wymieszane co też nie jest złym rozwiązanie. Mi np na samych metylowanych wit homocysteina bardzo spada. Wiec ja mieszam.
Mi znowu poleciała w górę i po samych metylach miałam 15,2. Trzeba sprawdzać metodą prób i błędów indywidualnie niestety

Musisz sprawdzic na sobie, tak jak pisze @Jodzia możesz kupić prenatal uno bo tam są metylowane te witaminy, a u ciebie te syntetyczne formy mogą nie być dobre, skoro masz homocysteinę dość wysoko. Tylko najlepiej po jakims czasie stosowania sprawdzić znowu poziom, bo np na mnie metyle źle działały i homocyteina mi wariowała po nich, musiałam miec mieszanke z syntetykiem.
Ja miałam dokładnie tak samo z homocysteina po metylach. Po samych sztucznych tez masakra tylko w druga stronę ;-) trzeba metoda prób i błędów jak pisze @dżoasia znaleźć witaminy dla siebie.
A lekarze ...no cóż. ...poleca to co im ostatnio przedstawiciel farmaceutyczny reklamował ;-)

Dzieki za rade;) zrobie sobie honocysteine na dniach bo juz 3 miesiac leci jak jem ta pregne i zobacze jak wyjdzie. Jak wyjdzie zla to wtedy kupie prenatal i za jakis czas znow sprawdze. Ile Wy dziewczyny wiecie [emoji50][emoji50][emoji50] tyle czasu miesiac w miesiac u lekarzy, specjalistow a oni nic nie stwierdzili...

reklama
Dziewczyny dostałam dzis @ normalnie jestem w szoku dokladnie 28 dni temu poronilam Moje cykle zawsze 28 dni wiec organizm jak w zegarku pomimo poronienia szok. Mam nadzieje ze to bedzie cykl owulacyjny to moze uda mi sie zrobic transfer w tym cyklu [emoji173]️ Bo chce go zrobic w 100% naturalnie zobaczymy co na to moj dr bo nie chce po transferze brac zadnych lekow tylko sprobowac tak jakbym zaszla naturalnie. Czy ktoras tak podchodzila?

Ja w tym cyklu starałam się zupełnie naturalnie
Mogę powiedziec Ci ze jestem bardzo zadowolona bo pęcherzyków miałam więcej niż po pierwszej stymulacji hormonalnej , endo 10 mm, owulacja potwierdzona przez usg , progesteron z dobrym wynikiem jak na mnie i lekarz kazał brać dupka i luteine
Ostatnio progesteron spadł ale lekarz kazał utrzymać leki
W środę wizyta wiec zobaczymy co powie
Chciałabym jeszcze jeden cykl poobserwować organizm, zapytać się o dodatkowe badania i wtedy ewentualnie podejść do kolejnej stymulacji

Ale dobrze ze Twój organizm tak ładnie się regeneruje , jest silny i @ w prawidłowych odstępach czasu [emoji106]

Do góry