Kochana, ja byłam u lekarza wczoraj i nie wiem jak jest u Ciebie w klinice ale mi lekarz absolutnie nie kazał brać pod uwagę tego progesteronu z krwi. Bierzesz duphaston? On jest niewykrywalny w krwi a luteina w minimalnej wartosci. Mój progesteron tez spadł.Nie wiem ...czy zwiększyć ta luteinę? Czy zrobić ponownie jutro badanie? Co mam zrobić dziewczyny? Czy już sensu nie ma robić nic?
reklama
atena100
Fanka BB :)
Hej,
Dziekuje wam bardzo za wsparcie i kubel zimnej wody tez, ze moze nici z tej proby, czekam do piatku to bedzie 10dpt wiec albo woz albo przewoz.
Jedyne co to cycki mnie bola ale to moze byc tez po lekach bo przeciez biore konskie dawki progresteronu i kilka innych
Dzis na luteinowym sladzie na bieliznie znalazlam kropke krwi, jasnej nie wiekszej od glowki od szpilki, zastanawiam sie czy sie sama nie wkrecam
Co ma byc to bedzie, z tych nerwow az mnie mdli
Dziekuje wam bardzo za wsparcie i kubel zimnej wody tez, ze moze nici z tej proby, czekam do piatku to bedzie 10dpt wiec albo woz albo przewoz.
Jedyne co to cycki mnie bola ale to moze byc tez po lekach bo przeciez biore konskie dawki progresteronu i kilka innych
Dzis na luteinowym sladzie na bieliznie znalazlam kropke krwi, jasnej nie wiekszej od glowki od szpilki, zastanawiam sie czy sie sama nie wkrecam
Co ma byc to bedzie, z tych nerwow az mnie mdli
jagodaaga
Biorę luteinę pod język, prolutex i crinone gel...Kochana, ja byłam u lekarza wczoraj i nie wiem jak jest u Ciebie w klinice ale mi lekarz absolutnie nie kazał brać pod uwagę tego progesteronu z krwi. Bierzesz duphaston? On jest niewykrywalny w krwi a luteina w minimalnej wartosci. Mój progesteron tez spadł.
A który u ciebie dzień?
motylek24
A dlaczego tyle badań progesteronu robisz? W Bocianie nie zalecają wcale. Masz progesteron ok i niczego nie zwiększaj bo to i tak nie pomoże. Wytrzymaj do bety. Powodzenia.Nie wiem ...czy zwiększyć ta luteinę? Czy zrobić ponownie jutro badanie? Co mam zrobić dziewczyny? Czy już sensu nie ma robić nic?
jagodaaga
Dobrze, już się opanowałam....A dlaczego tyle badań progesteronu robisz? W Bocianie nie zalecają wcale. Masz progesteron ok i niczego nie zwiększaj bo to i tak nie pomoże. Wytrzymaj do bety. Powodzenia.
Czekam do piątku. Co ma być to będzie.
motylek24
Tak możesz już coś powinno wyjść. Tylko będą to raczej niskie wartości ja miałam bete coś koło 15.Czy myślicie, że w 7dpt moruli mogę zrobić betę?
Myślę że wystarczyMyslisz, że o 100 mg ??czy więcej?

jagodaaga
Tylko cheilowoi nerwy puściły...jak odczytałam ten wynik...Myślę że wystarczyi nie denerwują się przede wszystkim.
Nie wiem jak działają te środki o których mówisz bo ja biore luteine dopochowo i ten duphaston. 7 dpt mialam progesteron 15.7 a 10 dpt progesteron 15.1, lekarz mnie ochrzanil, stwierdził, ze właśnie dlatego nie każą robić pacjentkom tego badania bo jest niemiarodajne bo progesteron po pierwsze skacze a po drugie nie jest wykrywalny az tak dobrze we krwi. Musisz poczytac o tych swoich czy sa wykrywalne we krwi. Ja dzis jestem 12 dzien po transferze.Biorę luteinę pod język, prolutex i crinone gel...
A który u ciebie dzień?
reklama
jagodaaga
To chyba pójdę jutro ....dla mojego świętego spokoju...Tak możesz już coś powinno wyjść. Tylko będą to raczej niskie wartości ja miałam bete coś koło 15.
Miałaś 3 dniowy zarodek?
Podziel się: