reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Spróbujemy Cię jakoś zająć do tej pory [emoji41]

Będzie dobrze kochana trzymamy kciuki

Dziewczyny jako że wracam do starań zastanawiam się co dalej. Chodzi o to czy robić testy owu czy iść po prostu na żywioł Przytulanki co 2 dni i zobaczymy co będzie.

Mój m powiedział że mam dac spokój z testami. W sumie ma trochę racji bo one nic nie wniosa. Doradzcie co robić
My generalnie staraliśmy się co 2 dni, ale potem przed owu to codziennie. Owu była 28.07, a starania 21, 23, 25, 27, 28 w owu i jeszcze dorzuciliśmy materiał 29 dla pewności [emoji16]
W zeszłym cyklu było co 2 dni i nic. Więc nie wiem jak najlepiej. Kluczem jest dokładać materiału żeby czekał w kolejce na owu [emoji23] tak mi się wydaje. No i rozluźnić się, choć to niełatwe [emoji6]

reklama
My generalnie staraliśmy się co 2 dni, ale potem przed owu to codziennie. Owu była 28.07, a starania 21, 23, 25, 27, 28 w owu i jeszcze dorzuciliśmy materiał 29 dla pewności [emoji16]
W zeszłym cyklu było co 2 dni i nic. Więc nie wiem jak najlepiej. Kluczem jest dokładać materiału żeby czekał w kolejce na owu [emoji23] tak mi się wydaje. No i rozluźnić się, choć to niełatwe [emoji6]
Czyli mówisz że jak nie mogę się odpedzic od m codziennie to też nie źle?

Nie wiadomo kogo słuchać jedni mówią że co 2 dni jedni że codziennie. Kurczę

Dziewczyny nie wiem co mam myśleć. Zrobiłam test i jest biały. Fakt że się załatwiłam dwie godziny temu także to nie z pierwszego moczu. Sama już nie wiem o co chodzi :(
Niestety, ale drugi mocz był już bardziej rozcienczony. Jeżeli chcesz dzisiaj test powtórzyć, to najlepiej wstrzymać sikanie na jakieś 6 godzin i nie pić za dużo w tym czasie. Jeżeli nie wytrzymasz tyle, to poczekaj do jutrzejszego, pierwszego moczu i zatestuj raz jeszcze.

Trochę się podlamalam tym testem ale tłumaczę sobie że to dopiero 2 dzień spóźnienia i nie z pierwszego siku :(
Wiesz co, ja myślę, że jak ta kreska taka blada to ogromne znaczenie miało to, że dziś nie zrobiłaś z pierwszego moczu [emoji6] spokojnie poczekajmy na betę [emoji6]
Czyli mówisz że jak nie mogę się odpedzic od m codziennie to też nie źle?

Nie wiadomo kogo słuchać jedni mówią że co 2 dni jedni że codziennie. Kurczę
Różne są teorie na ten temat, czytałam wiele artykułów. W jednych jest, że co dwa dni, w innych, że jak dobre plemniki to można i codziennie. Gdzieś też znalazłam jakiś zagraniczny artykuł w którym podawali odsetek ciąż po staraniach codziennie i co dwa dni i pamietam, że różnica była kilku procentowa [emoji6]
Cieszcie się sobą po prostu, bo odliczając co do dnia to ześwirować idzie, ja już serio dostawałam na łeb jak wyliczałam kiedy można, a kiedy nie [emoji16]

Niestety, ale drugi mocz był już bardziej rozcienczony. Jeżeli chcesz dzisiaj test powtórzyć, to najlepiej wstrzymać sikanie na jakieś 6 godzin i nie pić za dużo w tym czasie. Jeżeli nie wytrzymasz tyle, to poczekaj do jutrzejszego, pierwszego moczu i zatestuj raz jeszcze.
Dziś zrobiłam już bete myślę że to już potwierdzi lub nie ciaze

reklama
Aaaaaa jaj jaj ale piękne wieści z rana [emoji179][emoji179][emoji179][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

@paola425 gratuluję bardzo, bardzo [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Trochę się podlamalam tym testem ale tłumaczę sobie że to dopiero 2 dzień spóźnienia i nie z pierwszego siku :(
Najlepiej idź na betę, bo te testy różnie z nimi bywa no i też najlepiej z pierwszego porannego moczu, bo następne są rozcoenczone. Trzymam kciuki
Dziewczyny! Patrzcie co widzę! Widzę i oczom nie wierzę, mam nadzieję, że to nie sen [emoji7][emoji7][emoji7]

Tak bardzo czekałam na taki widok [emoji3590][emoji3590][emoji3590] 12 dpo [emoji7]

Dziękuję wszystkim, które wczoraj nie przestały wierzyć, kiedy ja straciłam nadzieję [emoji8][emoji8][emoji3590]Zobacz załącznik 1007967
[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Życie nie źle mi daje po dupie i jeszcze to teraz ta wiadomość że puste jajo. Jest to w ch... Niesprawiedliwe.

Dziewczyny odpisze wam wszystkich jak zejdzie ze mnie ta zła aura bo mam już dość życia.
Będę czekać, i będę wierzyć w Ciebie nawet jeśli Ty sama nie wierzysz. Wierzę że będzie dobrze [emoji7]

Do góry