PozytywnyJa dzisiaj powinnam dostać miesiączkę zrobiłam jak Paola test dla pewności tylko ze dopiero teraz kiedy w ubikacji byłam ze 100 razy i wyszedł taki nijaki![]()
reklama
Ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie. Lekarka kazała mi brać kwas foliowy, jod i wit. D.Cześć! Jestem tutaj nowa :-) wczoraj miałam pierwsze usg (6t2d) - dziecko miało 4mm i biło serduszko.
Chciałam się spytać czy bierzecie jakieś suplementy oprócz kwasu foliowego?
nnat.
Fanka BB :)
Kochana, zignoruj teścia, najważniejsze żebyś miała wsparcie w Mężu i w rodzicach, a to masz. Z ubezpieczeniem dziewczyny Ci już podpowiedzialy [emoji6]Hejka. A ja dalej kombinuję z tymi ubezpieczeniami. Już się nawet ciążą nie cieszę, uciekła moja radość przez głupie teksty teścia o poronieniu i o grubej kasie jaką na mnie facet wywali gdy będę nieubezpieczona. Zryczałam się wczoraj jak głupia wieczorem, zaliczyłam rozmowę telefoniczną z mamą... Już nawet pod wpływem emocji negatywnych powiedziałam, że nie chcę tego dziecka, bo jest źródłem problemów. Rodzice powiedzieli, że gdyby było coś nie tak i by mi rachunek wystawili to mi pomogą a tego starego pierdziela mam nie słychać, bo głupoty gada, że niby 5 tysięcy za szpital itd. [emoji36] Uhhh... Jak mi ten człowiek potrafi życie osłodzić! Założę się, że już krążą plotki, że niby się przez moją ciążę zadłużyłmy gdy trafię do szpitala.
Hej, gratulacje [emoji3590][emoji3590][emoji3590]Cześć! Jestem tutaj nowa :-) wczoraj miałam pierwsze usg (6t2d) - dziecko miało 4mm i biło serduszko.
Chciałam się spytać czy bierzecie jakieś suplementy oprócz kwasu foliowego?
Cudownie, gratuluję Kochana [emoji3590]JEDNO!!!!!!! Ma całe 7mm i cudowne serduszko![]()
Termin z om na 04.04.2020
Termin z USG na 09.04.2020 ( i tym się posługujemy)![]()
Z USG t6d5. Równo tydzień różnicy![]()
Kolejna wizyta 18.09![]()
Muszę już zrobić test obciążenia glukozą, bo jest dość wysoka glukoza. Przytyłam już 2kg![]()
Ciekawi mnie jedna rzecz. Dziewczyny, które mają ciążę młodsza niż z OM - kiedy dowiedzialyscie się o ciąży, w sensie kiedy pierwszy test wyszedł wam pozytywny?
Niedoczynna93
Już sobie poczytałam i jestem spokojniejsza. Dziś nawet zaczęłam szukać szpitala w którym chciałabym rodzić, w opisie danego szpitala nawet było napisane, że wszystko na położniczym jest bezpłatne.Nie nakręcaj sie tak.
W ciąży i tak i tak możesz korzystać z nfz bez ubezpieczenia. Dziewczyny pisały Ci juz to kilka razy. Nie twórz na siłę problemów tam, gdzie ich nie ma i nie zadręczaj sie nimi.
Zeby nie byc golosłowną, pierwszy z brzegu link na ten temat:
Ciekawi mnie jedna rzecz. Dziewczyny, które mają ciążę młodsza niż z OM - kiedy dowiedzialyscie się o ciąży, w sensie kiedy pierwszy test wyszedł wam pozytywny?
U mnie wyszedł pozytywny w dniu spodziewanej miesiączki. Kreska była bardzo wyraźna.
U mnei wychodzi roznica 6 dni.
Ale ja wiem, ze termin z OM jest właściwym, bo wiem dokładnie kiedy zaskoczyłam.
Na tym etapie różnice często wynikają ze sprzętu i sprawności obslugi przez lekarza. Milimetr w jedna milimetr w druga i robią sie różnice po 5-7dni.
Mi dzisiaj lekarka powiedziała, ze jesli chodzi o wiek ciąży, to najbardziej miarodajne jest to badanie w okolicach 12 tygodnia.
Gratulacje! Wspaniałe wieściJEDNO!!!!!!! Ma całe 7mm i cudowne serduszko![]()
Termin z om na 04.04.2020
Termin z USG na 09.04.2020 ( i tym się posługujemy)![]()
Z USG t6d5. Równo tydzień różnicy![]()
Kolejna wizyta 18.09![]()
Muszę już zrobić test obciążenia glukozą, bo jest dość wysoka glukoza. Przytyłam już 2kg![]()
Blizniakisanok
Blizniakisanok
Kochana, zignoruj teścia, najważniejsze żebyś miała wsparcie w Mężu i w rodzicach, a to masz. Z ubezpieczeniem dziewczyny Ci już podpowiedzialy [emoji6]Hej, gratulacje [emoji3590][emoji3590][emoji3590]Cudownie, gratuluję Kochana [emoji3590]
Mnie wyszła beta negatywna
Dopiero po 5 dniach wyszła 255
Niedoczynna93
2 dni po terminie miesiączki zrobiłam test profilaktycznie, by wykluczyć ciążę gdyż cykl przed ciążą miałam spóźniony o 10 dni i było to spowodowane regulowaniem tarczycy ... A tu 2 tłuste krechy [emoji50][emoji85][emoji3526]Kochana, zignoruj teścia, najważniejsze żebyś miała wsparcie w Mężu i w rodzicach, a to masz. Z ubezpieczeniem dziewczyny Ci już podpowiedzialy [emoji6]Hej, gratulacje [emoji3590][emoji3590][emoji3590]Cudownie, gratuluję Kochana [emoji3590]
reklama
AniulekP
Gratulacje [emoji16]super wiadomość [emoji8]Gratulacje! Wspaniałe wieści![]()