reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

:) nie jestem lekarzem, nie moge myśleć za lekarzy :) Wiem ze IO to paskudztwo, ale łatwo sobie z tym poradzić. Jakie masz wyniki? Masz PCOS? Były w rodzinie Ckrzyce? U mnie tak :( kiedys nie badali IO. Masz nadwage? Złe BMi to czesta przyczyna IO. JAk długo bierzesz Gluckophage? To bardzo dobry lek. Ja np tylko po metforminie mialam owulacje, ktora niestet na nic mi sie nie zdaje bo mam niedrozne jajowody. A co u Ciebie??
No nadwagę niestety mam i to duża :( w rodzinie babcia z cukrzyca i podaje sobie zastrzyki. Pcos nie mam. Owulacje zawsze. Zarodki super. Ostatnio jak badałam to cukier 84 a insulina 17. Niby wszystko w normach ale ta insulina i tak za duża.

reklama
Niestety nie zrobisz tego wszedzie. Ja robilam w APC w Łodzi bo akurat mialam wizyte u Pasnika. Placilam 180zl, ale w różnych miejscach różne ceny, czesto kosztuje wiecej.
Nie wiem gdzie u Ciebie zrobisz, w Warszawie robia w kilku miejscach: w laboratorium Synevo, Petra Medica, chyba Salve medica, nawet w Diagnostyce ale wydaje mi sie ze tylko w jednym punkcie...
Badanie różnie moze sie nazywać: subpopulacje limfocytow, test IMK, profil limfocytarny.
Właśnie z tą nazwą to coś dziwnego. Skierowanie miałam na subpopulacje limfocytów a Pani w okienku się pyta czy ma być subpopulacja czy profil limfocytarny. To chyba co innego

No nadwagę niestety mam i to duża :( w rodzinie babcia z cukrzyca i podaje sobie zastrzyki. Pcos nie mam. Owulacje zawsze. Zarodki super. Ostatnio jak badałam to cukier 84 a insulina 17. Niby wszystko w normach ale ta insulina i tak za duża.
Cukrzyca jest niestety genetyczna. Jesli chodzi o nadwage to wiem ze ciezko sobie z tym poradzic ale warto. Pocwicz przez miesiac i potrzymaj diete oparta i niski indeks. Zobaczysz jak z tygodnia na tydzien sa duze rezultaty i to cie bedzie motywowac. Nadwaga to tez duzy problem z plodnoscia ale wszystko jest do zrobienia :) Jaka masz dawke glucko ?? moze trzeba ja zwiekszyc? Ja zaczynalam od 500 i teraz jestem na 1500.

Cukrzyca jest niestety genetyczna. Jesli chodzi o nadwage to wiem ze ciezko sobie z tym poradzic ale warto. Pocwicz przez miesiac i potrzymaj diete oparta i niski indeks. Zobaczysz jak z tygodnia na tydzien sa duze rezultaty i to cie bedzie motywowac. Nadwaga to tez duzy problem z plodnoscia ale wszystko jest do zrobienia :) Jaka masz dawke glucko ?? moze trzeba ja zwiekszyc? Ja zaczynalam od 500 i teraz jestem na 1500.
1500 do obiadu i 750 do kolacji

Staram się dużo ćwiczyć. Raz w tygodniu chodzę na pilates i dużo jeżdżę rowerem. Na domiar złego jeszcze mam celiake :(

Badanie jest wrażliwe więc punkt pobrań musi być przy laboratorium. Ja zapłaciłam 300 zł w Diagnostyce w Warszawie. Drogo i musiałam dojechac a w invicta kosztuje 407. Przynajmniej w Warszawie
Właśnie doczytałam że przy badaniu subpopulacji trzeba zrobić aktualna morfologię. Wiecie coś na ten temat? Ja nie robiłam.

Do Katowic bliżej jak myślicie podejść z komórką dawczyni czy próbować się stymulować chodz strata pieniędzy może jak tu nie dali rady dzwoniłam dziś do gymcentrum in vitro z komórką dawczyni 20.90 straszne pieniądze nie wiem co robić
Nadzieja najpierw umow siè tam na wizytę. Po wynikach typu fsh i usg ile masz antralnych dobry lekarz już coś będzie widział. Na twoim miejscu napewno spróbowałabym stymulacji w katowicach ponieważ jesteś młoda masz dużo pęcherzyków więc jest szansa że może klinika nie poradziła sobie z ostatecznym efektem a ktoś inny tak dobierze leki że coď z tego będzie. Trzymaj się na kd masz jeszcze czas.

Staram się dużo ćwiczyć. Raz w tygodniu chodzę na pilates i dużo jeżdżę rowerem. Na domiar złego jeszcze mam celiake :(
Jesli tak duzo dajesz rade jedzic na rowerze to napewno nie masz az tak duzej nadwagi :) Byłas u diabetologa? Masz duza dawke metforminy wiec ok. Zrezygnuj z białego pieczywa i bialego makaronu i to juz bedzie duzy sukces. Do tego niestety zero alko i co dla mnie bylo i jest najtrudniejsze nabiału :( Jest tez taka fajna babeczka na yt Iwona Wierz...cka duzo mowi o insuliooporoności jest dietetykiem klinicznym. Ajven klinika.

Dziewczyny dziękuję Wam za dobre słowa i wsparcie ❤

Byłam dzisiaj na jeszce jednej wizycie, Z usg wyszło to samo co wczoraj ale czekamy jeszcze do poniedziałku, za nim odstawie leki. Jutro idę na betę żeby wiedzieć w która stronę idzie.

Zapisałam się też do genetyka, wizyta 31 sierpnia. Powiedzcie mi czego się spodziewać na pierwszej wizycie? Mam tylko wyniki z trombofilii.
Cytrynka trzymaj się.

reklama
Według każdego kalkulatora przyrost ponizej normy około 50 %. Nigdy nie miałam takiej bety i teraz sie troche boje, ze to jakas ciąża pozamacziczna. Co powinno mnie zaniepokoic? Sa jakies objawy? Jacały czas mam jakies bole, rozciagania, kłucie jajników, ciągnie mnie noga. Leki oczywiście bede dalej brac i powtorze bete. Nie chce juz dzwonic do mojego lekarza bo jest na urlopie za granica. Wiem ze raczej zmienie klinike. Mialam 4 blastocysty z czego 3 ciaze biochemiczne :(
Kochana, proszę, nie martw się na zapas. Ja wierzę, ze bedzie dobrze.
Przy ciazy pozamacicznej, tydzien po pozytywnej becie zaczely sie plamienia, ciemno brazowe i bardzo rzadkie. Plus brązowe skrzepy. Pobolewal mnie brzuch. Ale ja zrobilam jedna bete, potem po 48h druga i koniec. Dalej tego nie kontrolowalam. Po 2 tyg od tej pierwszej bety, jak trafilam na oddzial to beta miala ponad 3 tyś.

Do góry