reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Wróciliśmy [emoji4] udało się Kruszyny nie wysypać z wózka po drodze [emoji23] okazało się, że jeżdżenie komunikacją wcale nie jest takie trudne z wózkiem. Nie mam prawka ani auta, więc muszę przywyknąć do takich podróży. Byliśmy w przychodni preluksacyjnej zawieźć skierowanie na usg bioderek, w drugiej przychodni u położnej po zaświadczenie do becikowego (mąż ma beznadzieją umowę i najniższą krajową na tej umowie, a reszta "do ręki" i dzięki temu się łapiemy jeszcze na ten próg) i u mnie w pracy jeszcze, bo jako pracownik jestem recenzentką nowości Rossmanna i miałam nowy produkt do testowania do odbioru. Przy okazji po drodze kupiłam jeszcze nawilżacz powietrza. Mały całą drogę spał, dopiero pod blokiem mi się przebudzil [emoji4]

To witam koleżankę po fachu :)

reklama
Ja mam dziewczynkę ale cera po pierwszym trymestrze mi się poprawiła. Ja ogólnie z tych co żadnego trądziku nie mają. Na początku ciąży miałam a teraz już w normie. Z synem też nic nie miałam. 24+3 tc
O właśnie, Ty masz w sobie dziewczynkę to powiedz jakie masz objawy dziewczynkowe [emoji16] i w ogóle jak ten czas leci.. Chociaż no w sumie ja też już 10+2, a tak niedawno się dowiedziałam [emoji16]
Wróciliśmy [emoji4] udało się Kruszyny nie wysypać z wózka po drodze [emoji23] okazało się, że jeżdżenie komunikacją wcale nie jest takie trudne z wózkiem. Nie mam prawka ani auta, więc muszę przywyknąć do takich podróży. Byliśmy w przychodni preluksacyjnej zawieźć skierowanie na usg bioderek, w drugiej przychodni u położnej po zaświadczenie do becikowego (mąż ma beznadzieją umowę i najniższą krajową na tej umowie, a reszta "do ręki" i dzięki temu się łapiemy jeszcze na ten próg) i u mnie w pracy jeszcze, bo jako pracownik jestem recenzentką nowości Rossmanna i miałam nowy produkt do testowania do odbioru. Przy okazji po drodze kupiłam jeszcze nawilżacz powietrza. Mały całą drogę spał, dopiero pod blokiem mi się przebudzil [emoji4]
Komunikacją miejską o tyle fajnie, że nie musisz co chwilę wózka składać, rozkładać i dziecka pakować do fotelika [emoji4] super, że udało się wszystko załatwić [emoji106]

O właśnie, Ty masz w sobie dziewczynkę to powiedz jakie masz objawy dziewczynkowe [emoji16] i w ogóle jak ten czas leci.. Chociaż no w sumie ja też już 10+2, a tak niedawno się dowiedziałam [emoji16]Komunikacją miejską o tyle fajnie, że nie musisz co chwilę wózka składać, rozkładać i dziecka pakować do fotelika [emoji4] super, że udało się wszystko załatwić [emoji106]
U mnie to było tak:
Pierwsza ciąża z synem
_zero objawów, tylko częste sikanie i ból pleców bo mam duże cycki, zero mdłości, cera zarabista, bardzo szybko rosły mi włosy na głowie i na ciele [emoji23] golilam się codziennie, syn był mało ruchliwy, spokojny.

Ciąża z corka:
Od początku mdłości i to dość mocne ale nie wymiotowalam, słabo mi było, duszno, od początku ciągle coś mnie boli, a to plecy a to brzuch. Uciska mi na pęcherz. Cały 1wszy trymestr jakieś syfy. Włosy bez zmian, wypadają normalnie [emoji23] i rosną 2ydaje mi się normalnie. Jak trochę pochodzę to mi ciężko. Mała mi nie daje spać wieczorem i nad ranem w ciągu dnia też jest bardzo ruchliwa. No i mam wiecznie wku .. rwa [emoji23]

Jadłam z obydwoma tak samo kwasno, pikantne i ketchup do wszystkiego.

Ogólnie różnią się te ciąże przede wszystkim wiekiem i waga. Bo z synem była. Młodsza i wiele Szczuplejsza a to robi swoje.

Brzuchy są podobne. Oba wysoko.

U mnie to było tak:
Pierwsza ciąża z synem
_zero objawów, tylko częste sikanie i ból pleców bo mam duże cycki, zero mdłości, cera zarabista, bardzo szybko rosły mi włosy na głowie i na ciele [emoji23] golilam się codziennie, syn był mało ruchliwy, spokojny.

Ciąża z corka:
Od początku mdłości i to dość mocne ale nie wymiotowalam, słabo mi było, duszno, od początku ciągle coś mnie boli, a to plecy a to brzuch. Uciska mi na pęcherz. Cały 1wszy trymestr jakieś syfy. Włosy bez zmian, wypadają normalnie [emoji23] i rosną 2ydaje mi się normalnie. Jak trochę pochodzę to mi ciężko. Mała mi nie daje spać wieczorem i nad ranem w ciągu dnia też jest bardzo ruchliwa. No i mam wiecznie wku .. rwa [emoji23]

Jadłam z obydwoma tak samo kwasno, pikantne i ketchup do wszystkiego.

Ogólnie różnią się te ciąże przede wszystkim wiekiem i waga. Bo z synem była. Młodsza i wiele Szczuplejsza a to robi swoje.

Brzuchy są podobne. Oba wysoko.
Też chodzę ciągle wkurzona, będzie dziewczynka jak nic [emoji3059] haha
A kiedy Ci lekarz powiedział jaka płeć? Na prenatalnych już coś przypuszczał? [emoji6]

reklama
Ufff dotarłam właśnie do domu od rana.. byłam u fryzjera a później pojechaliśmy na obiad [emoji6] @paola425 czuje się dobrze, tylko mam lenia cały czas bez zmian [emoji23] trochę zmierzła jestem ostatnio jakoś bardziej [emoji39] a wy jak się macie?[emoji8]
@nikolka1203 w poniedziałek mam wizytę [emoji4] a ty?[emoji6]
@MartaSx mam nadzieje, że u mnie będzie tak samo i po pierwszym trymestrze to minie.. wstyd z domu wyjść, nigdy nie miałam problemu z trądzikiem.. a teraz cerę mam okropna, nie dość ze pryszcz na pryszczu to jeszcze sucha i bez wyrazu [emoji20] do tego na dekolcie i ramionach nawet mnie wysypało [emoji20] już mam tego dość, nic nie pomaga [emoji20]

Tak w ogole dziewczyny zorientowałam się, że u lekarza do l4 muszę podać adres zamieszkania a nie zameldowania No nie? Siedzę sobie na l4 a i tak jeśli mnie skontrolują to pod innym adresem, świetnie [emoji106][emoji23]

Do góry