reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ile tygodni ma wasze szczęście w brzuszku i te szczęścia które są już z nami:-)

Witam mamusiaczki:-)
Wpadłam się przywitać:)
Olo mi wczoraj zasnął przed 1:00 w nocy. Ja się wykończę przez te jego ząbki...
A teraz siedzi taki mały i niewinny na podłodze i stuka grzechotką o podłogę...Olo mówi już "da da da" i "ba ba ba", ciekawe kiedy zacznie mówić "ma ma ma"- chyba nigdy:-(

reklama
Witaj Dotty nie martw sie Olo zacznie mówic i mama moze chce je jak najładniej powiedzieć i dlatego trenuje a dada w cale nie brzmi jak tata tylko jest bliskie słowu mama mozna spojrzeć na to z alabetycznego punktu i w ogóle do puki nie mówi mama, dada jest najblizyszm słowem które to wyraża pozdrawiam sedecznie Olasia

Witaj Dotty nie martw sie Olo zacznie mówic i mama moze chce je jak najładniej powiedzieć i dlatego trenuje a dada w cale nie brzmi jak tata tylko jest bliskie słowu mama mozna spojrzeć na to z alabetycznego punktu i w ogóle do puki nie mówi mama, dada jest najblizyszm słowem które to wyraża pozdrawiam sedecznie Olasia
Obawiam się, że Olowi chodzi właśnie o "ta ta". bo jak wiadomo urodził się w Anglii a angielskie dzieciaczki mówią na tatusiów właśnie "dad". Ale dzięki za pocieszenie...Kochana jesteś:-)

Wiem ze ded po anglikansku to tata:-DŁapie pojedyńcze słówka ale w rozmowe bym sie nie wdał bo bym sobie problemów narobiła tak jak w pracy byłej w ochronie:-)Ja swojego Kubusioja tez ucze anglikańskiego:-DI nie długo zamiast mama bede mom haha:tak:
Dociaczku kochany tak jak juz powiedziałam Olas wie ze mama to skarb i chce dopasowac słowo do odpowiedniego momentu i jak najładniej je powiedziec w koncu ma nie zwykła mame i musi to zrobic w nie zwykły sposób;-)

Wiem ze ded po anglikansku to tata:-DŁapie pojedyńcze słówka ale w rozmowe bym sie nie wdał bo bym sobie problemów narobiła tak jak w pracy byłej w ochronie:-)Ja swojego Kubusioja tez ucze anglikańskiego:-DI nie długo zamiast mama bede mom haha:tak:
Dociaczku kochany tak jak juz powiedziałam Olas wie ze mama to skarb i chce dopasowac słowo do odpowiedniego momentu i jak najładniej je powiedziec w koncu ma nie zwykła mame i musi to zrobic w nie zwykły sposób;-)
Może masz rację:)
"ded" oznacza martwy hi hi hi;-) Ale wiem o co Ci chodzi Kasiu...
Wiem, ze Olo mówi te 'słowa' jeszcze nieświadomie, ale tak trochę czuję się pominięta...No ale cóż ważne, że Olo chce się w ogóle wysilać na ćwiczenia leksykalno-fonetyczne i to mnie bardzo cieszy:happy2:

No właśnie.Są powody do radości a Olo moze na swięta powie mama?;-)
Twój Oluś to już duży inteligentny meżczyzna wiec nie bedzie mu trudno przyswajać nowe wyrazy:tak:
Jutro jade do Płońska się podpisać a tak mi się nie chce że szok.:wściekła/y:
Może któraś z dziewczyn chcialaby pojechać za mnie?haha:-p

reklama
0c1e0e8ae112615am.jpg

041bd74780fb137a.jpg

Do góry