Ja robiłam bo jednak jest to dokładniejsze. Przy okazji test papp-a może wykryć tendencje do nadciśnienia w ciąży i innych problemów więc stwierdziłam, że warto.Dziewczyny czy wszystkie mialyscie/bedziecie mialy do prenatalnych badanie z krwi (test podwojny PAPPA)? Dzisiaj mam usg prenatalne i nie wiem czy szukac jakiegos laboratorium dodatkowo czy zostawic to w spokoju![]()
Ja miałam mdłości od ok 8 tygodnia ciąży, ale wymioty zdarzyły mi się bodajże dopiero jakoś w 12 tyg? I teraz jak np. Kaszle to bierze mnie na wymioty (a mam astmę więc minimum raz dziennie odczuwam potrzebę zwrócenia... :/). Na szczęście udaje mi się na razie nad tym panować. Ale są kobiety, które większość ciąży czują się jak na hardcorowym kacu... A są takie co całą ciążę jak młode boginie ;pJa tak samo jak Ty na początku ciąży w ogóle nie wymiotowalam. Raz mi się zdarzył chyba taki przykry dzień w 10-11 tygodniu bodajże, potem przeszło i aktualnie jestem w 13+6 i przedwczoraj również zdarzyło mi się wymiotować. Więc niestety różnie to bywa...ja się tylko już modle, żeby to nie wróciło i żebym w końcu mogła na sto procent cieszyć się maluszkiem bo takie wymioty czy mdłości potrafią niemiłosiernie wymęczyć człowieka...
mam nadzieję, że nam ten wieczny kac nie będzie pisany bo ja jak mam gorsze dni w ciąży to płacze, rycze, nie umiem sobie z tym poradzić i jest istny dramat. Nie przeżyłabym tego codziennie chyba