reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam
w końcu się wzięłam w garść i może już więcej napisze :-D:-p...
Jesteśmy w polandi od 3 grudnia a tu nie ma wystarczającego śniegu by iść z Bąbelkiem na sanki, jest delikatna warstwa śniegu ale utrzymuje się na trawie...
Z M zaczyna dopadać nas smutek że nie długo będziemy musieli wyjechać, najbardziej to będzie brakować Bąbelkowi - dziadków, cioteczki, kuzynów i brata. Znów będę tylko ja :-(. Gdy byliśmy tutaj na 2 tyg to jakoś człowiek nie zdążył nacieszyć się rodzinką i znów byliśmy u siebie w Londynie, teraz jesteśmy miesiąc i robi nam się bardzo smutno, ale dosyć o tym.
Wklejam parę fotek by przypomnieć o sobie :-D. Fotka jest z Wigilii i z Chrzcin

Pozdrawiam cieplutko z Polandii

Załączniki

• IMG_1906.jpg
    IMG_1906.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG_1990.jpg
    IMG_1990.jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Witam Mamusie!

Widze ze troszke forum ruszylo ale fajnie!:-)
U nas przeziebienie mija narezscie:happy2:

Mala-gorzatka ja szczepilam Brianka w Pl na zoltaczke engerixB dostal tam dwie dawki ale zaplacilam za nie 50zl za jedna cos takiego.W uk jak przyjechalam nie chcieli mi zaszczepic malego ale poklocilam sie troche i dali mu ta szczepionke:-)bo to ostatnia dawka to musial przyjac.

Olcia to wypoczywaj ile mozesz!iekne foteczki:blink:wyrosl wam chlopina.

Mamuska oj napewno ciezko tak odjezdzac od bliskich ale coz jesli trzeba to trzeba napewno szybko sie spotkacie!:-)rowniez piekne foteczki!

Buziaczku i jak tam w spacerowce mala sie czuje?:blink:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Czesc mamuski!!!
U Nas jakos sie zmienil harmonogram dnia:mala kompletnie nie chce jesc o tych porach,co zawsze:dry:Drzemka tez jakos kazdego dnia inaczej:dry:Schemacik nam podupadl i nie moge tego zmienic,choc bardzo sie staram:baffled:Nie wiem co to bedzie jak wyjedziemy do Polski!Tam wogole nie bedzie drzemala,bo za ciekawska jest a tyle nowych ludzi i rzeczy:szok:A jedziemy juz za tydzien:-)
Mam w zwiazku z moim wyjazdem pytanko,moze ktoras z Was cos wie na ten temat:
otoz kupilam bilety na samolot online z Ryanair.No i nie wykupilam bagazu.Stwierdzilam,ze podrecznego 10kg mi starczy,do tego M 10kg i spoko,ale uswiadomilam sobie,ze on musi byc ograniczonej wielkosci i po prostu nie dam rady wszystkiego zabrac.No i tu pytanko:czy jesli bilet mam kupiony bez oplaty za bagaz to czy moge zabrac tak czy siak walize i zaplacic na lotnisku za nia?Na stronce jest napisane bardzo niejasno o tym,a zeby dodzwonic sie do biura obslugi trzeba miec anielska cierpliwosc i kupe kasy,tak dlugo trzymaja czlowieka na linii:wściekła/y:
Nie chcialabym brac walizy i kaza mi od kilograma zaplacic:no:Czy ktoras z Was kiedykolwiek miala juz bilet i osobno placila przy odprawie za walizke?

Mamuska79 - nie dziwie Ci sie!Ja za kazdym razem rycze jak bobr jak wyjezdzam z Pl,a im dluzej sie jest,tym jest gorzej:baffled:Krystianek wyrosl,ze hej!!!:tak:Fotki swietne!!!

Olcia - zdjecia super!Sliczna dziewczyna jestes:tak:;-)Wycieczka do zoo sie udala?Jak Benji zareagowal na zwierzaczki?

Pozdrawiam i lece dalej,robie obiad i sprzatam i jeszcze musze skoczyc na zakupy...Na szczescie narazie Nika spi-kolejna jakas dziwna drzemka:dry:
papapapappappapaappapaaaaaa

No to jeszcze raz ja na chwileczke szybka ... tak w skrocie ...

Swieta swieta i po swietach spedzislimsy je w angllii u tesciow wigiliie, a w bozenarodzenie odwiedzila nas daleka rodzinka , noi troszke bylo wesolo:dry: heh co za duzo to nie zdrowo:wściekła/y: Moj jak zwykle nie ma glowy do alkoholu i nie wie kiedy stop.
Reszte dni spedzilismy na wyjazdach do parkow, lasow, na spacerkach, cale dnie razem bo Moj Maz mial wolne od 22-2.01, wiec duzo czasu sobie i Blance poswiecalismy wieczorkiem Blanie zostawialismy u Babci a My jechalismy do restauracji na kolacje a potem na film do kina , bylismy na premierze I'm Legend ' z Will Smith. bardzo fajny film :tak: zreszta uwielbiam ogladac filmy , a jeszcze bardziej wzerac popcorn z coca cola :-D:-D:-D i ten efekt :-phehe pychota puste kalorie :-D
Nasza 1 zmiana w tym roku to to ze ;W marcu planujemy sie przeprowadzic na nowe mieszkanko , wlasnie jestem w trakcie szukania czegos fajnego i odpowiedniego dla Nas (pokoik dla Blanci:sorry2::tak:), w czerwcu jedziemy samochodem do Polski, swieta i sylwestra tez tam planujemy , marzymy tez o wycieczce w cieple miejsce tkj. Hiszpania, Wlochy, Teneryfy, i inne fajne miejsca ..ale to zobaczymy na ile nam pozwoli budzet :-poczywiscie czeka nas 1 roczek Blani - impreze zorganizujemy na dziace nad jeziorem :-) w Polsce :cool2:.
w pazdzierniku planuje podjac prace :-)wraz z Mezem :tak:bo za rok bedziemy sie starac o mortgage :blink:mam nadzieje ze nasze marzenia i planowanie sie choc troszke spelni - My musimy czyms zyc :-D:-D by sie nie nudzic :sorry2::-):-D
a jak nie to zawsze mozna pomarzyc ....

Blania rosnie migiem , w spacerowce jej sie strasznie podoba ..:szok:oczy lataja tylko:tak:
o jej osiagnieciach napisze jutro bo teraz zmykam cos zjesc i jak mala sie przebudzi nakarmic ja i polozyc spac ..bo jutro mam college ...a moze jeszcze dzis wpadne pozniej kto wie ...ale zimno brrrzmykam podkrecic ogrzewanie ...u was tez tak zimno ??

Buziaczek - bardzo wam zazdroszcze ze macie z kim zostawic mala i robic sobie maly wypadzik chociazby do kina na maly seansik.
Pomimo ze moja mama jest u nas, nie zostaje ochoczo sama z mala. Pewnie to juz wiek nie ten...czasem wieczorem pojade z moim do sklepu spozywczego polskiego, wieczorkiem...tak zeby sie "odprezyc" no i wybarz jakas kaszke dla malej (bo facet to nie umie) ale wtedy juz mama ma nos na bo kwinte i tyle z tego....
W sobote jedziemy do Polski. Moj wraca a ja zostaje na dluzej bo mam wiele spraw do zalatwienia i jak pomysle ze wszedzie bede musiala isc z mala ...tloczyc sie w tych autobusach ehhhh co tu gadac
Bardzo ci zazdroszcze ze mozesz sie oderwac "od domu" bo latwiej jest cieszyc sie maciezyntwem....

reklama
Buziaczek- ja sie przylacze do malagorzatki,bo ja tez nie mam z kim malej zostawic.Raz sie udalo z moja siostra,ale Ona nie ma czasu,bo zabiegana wiecznie,a tesci trzeba latami prosic,zeby zostali a i tak zawsze znajda jakies inne zajecie:-(
Tez wlasnie chceielismy isc na ' i'm legend'....
Piekne plany macie!Bede trzymala kciuki za ich spelnienie!Cieple kraje....hmmmm....pomazyc....My zawsze cos innego znajdujemy z wydatkow i chyba nigdy nie pojedziemy w taki raj!!!Mnie sie tak to marzy....Ale bym sie poopalala,hahaha;-):tak:
Ciesze sie,ze forum powolutku rusza,bo sie stesknilam:tak:
MILEGO DZIONKA!!!

Do góry