reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Neoparin na NFZ koszt 3.5 zł. Brałam cała ciążę z refundacja. Reszta niestety płatna, choć z progesteronu pewnie zejdziesz bo masz bardzo dużo.
Miałam refundację tylko za pierwszym razem a teraz mam wypisywane płatne 100% recepty... pamietam jak poszłam z pierwsza recepta to wyszło 3500zl a zapłaciłam 500, przy kolejnych już się zdziwiłam bo byłam nastawiona na to samo a musiałam druga kartę odpalać bo nie byłam przygotowana na takie sumy 😱możliwe ze tylko pol roku od rozpoczęcia procedury jest refundacja? 🤔

Miałam refundację tylko za pierwszym razem a teraz mam wypisywane płatne 100% recepty... pamietam jak poszłam z pierwsza recepta to wyszło 3500zl a zapłaciłam 500, przy kolejnych już się zdziwiłam bo byłam nastawiona na to samo a musiałam druga kartę odpalać bo nie byłam przygotowana na takie sumy 😱możliwe ze tylko pol roku od rozpoczęcia procedury jest refundacja? 🤔

Nie, refundacja na neoparin w ciąży jest do końca ciąży plus polog. Ja tak bralam i do końca miałam recepty na refundację. Musisz iść do giną na NFZ żeby Ci wystawił receptę. Jaki masz powód do heparyny?

Nie, refundacja na neoparin w ciąży jest do końca ciąży plus polog. Ja tak bralam i do końca miałam recepty na refundację. Musisz iść do giną na NFZ żeby Ci wystawił receptę. Jaki masz powód do heparyny?
Zrobiłam wyniji tsh i wyszło 1.64 ,ft4 też w normie. 07.01 druga wizyta weryfikacyjna i punkcja miedzy 8-11.01. Mam nadzieję, że wszystko się pięknie ułoży .

Ależ apetycznie wszystko wygląda [emoji7]. To kiedy wpadać na żarełko?
A ja dziś szaleję w kuchni[emoji4]Jutro urodziny naszego młodego więc będę robić dużo różnych przekąsek i tort. No więc z dzieckiem uwieszonym przy spodniach na zmianę z trzymaniem go na rękach (bo musi widzieć co matka robi na blacie) wytworzyłam jak na razie mufinki marchewkowe i pierożki drożdżowe z mięsem mielonym pieczarkami i papryką Pewnie do Twojej diety nic się nie nadaje, ale ja walczę żeby ich nie pozżerać dziś bo cholery pachną jak nie wiem[emoji16][emoji16][emoji16]Jak mój M wróci z pracy to raczej trochę ich zniknie[emoji23]

Progesteron typu prolutex , lutinus, duphaston nie jest refundowany. Z tej listy neoparin może być na refundację. Reszta leków , to nie wiem.

Ja też nie przyjmuję. Ja z kościołem to na bakier [emoji12].
Nie wiem co zrobię jak w końcu zajdę i urodzę.... Nie do końca jestem przekonana czy chcę aby moje dziecko czuło się jak wyrzutek, bo mama nie lubi kościoła [emoji849]
Ale tym to będę się później martwić [emoji846]
A ja księdza nie przyjmuję. Ale wrzuciłam już kaskę na WOŚP. W Lidlu właśnie [emoji4]I kupiłam WOŚPowe skarpetki[emoji23]Takie małe szaleństwo [emoji4]

Ostatnia edycja:
reklama
Udało się zajsc po tych suplementach? Inozytol miał te dwie odmiany odrazu w sobie? Czyli mio inozytol i d coś tam inozytol? Możesz podesłać link?jskie dawki tego bralas?

Niestety pomimo suplementacji nie udało się, ale firmę SWANSON mogę polecić pod względem przyswajania i jakości.

Do góry