reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A czy pierwsza ciaza przebiegala u Ciebie prawidlowo, czy mialas jakies krwawienia?Ja mialm w 1 miesiacu malutkie -dali mi leki i przeszo.A pozniej ciaza troche przenoszona - porod naturalny-ale lekarz mi wycisnal dziecko. Nie wiem jak to sie fachowo nazywa. Polozyl rece na klatce piersiowej i tak mnie przygniotl.Pierwsze dziecko rodzilam w Polsce-porod rodzinny-znieczulenie zewnatrzoponowe- na zyczenie-za oplata.:cool2:

reklama
Pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem w 9 tygodniu ciąży. Zaczęłam plamić rano a w południe już nie dziecka prawie nie było. Później miałam łyżeczkowanie resztek po poronieniu. Z Dawidem już nie plamiłam

Czy mozesz okreslic co wplynelo na poronienie:-(?Czy lekarz mowil Ci wczesniej o zagrozeniu ciazy? Super, ze masz juz synka. Ja tez mam to wiem, jaki to skarb.Zycze Ci wszystkiego naj - by Twoje marzenia sie spelnily o dzieciatku no i zebyscie byli zdrowi:happy2:.

Niestety nie wiadomo dlaczego doszło do poronienia. Być może dlatego, że dźwigałam zanim się dowiedziałam o ciąży (była nieplanowana). Może dlatego, że zaszłam zaraz w pierwszym cyklu po odstawieniu anty. A może dlatego, że jak sie okazało mam konflikt grup krwi z Dawidkiem (nie konflikt serologiczny!) i pierwsz dziecko mogło zostać potraktowane jako intruz

hej ladies
no ja z testowaniem jeszcze czekam
ostatnio @ dostala po 22 dc ( czyli tak jak dzis) i w zasadzie dzis bylam pewna ze juz ale nie wiec czekam dalej
mam mieszane uczucia raczej ze sie znow nie udalo ( to juz 7 cykl:-( )

Cześc dziewczyny!

Medioja tylko biorę kwas foliowy.

Kasia_2005widzę, że bedziemy w podobnym czasie testowac. Mam nadzieje, że w końcu zobaczymy te wymarzone dwie ||

Widzę, że większośc z nas ma już synków, więc czekamy na córeczki oby nam sie wszystkim udało!

K_asia bądź dobrej myśli. Mam nadzieje, że ty pierwsza oznajmisz nam w nowym roku że jesteś w ciąży. Trzymam kciuki. W koncu siódemka jest podobno szczęśliwa...

reklama
no nie zazdroszczę Wam ciąży za granicą..no ale obecnie polska służba zdrowia daje wiele do myślenia,ciągle kłótnie o pieniądze,aż strach w ogóle się zjawiać.
Ja od kilku miesiecy szukam dobrego ginekologa-endoktynologa na NFZ (bo jak prywatnie pojde,to wszystkie badania platne,a to w tej chwili niewykonalne)i co,guzik z pentelką,jak dostanę jakiś namiar,że dany lekarz kiedyś był na NFZ to teraz tylko prywatna praktyka
Ale wiecie,wracając do Was,myslę że jak ciąża jest zagrożona to chyba jednak lekarz sie zajmuje,co???
ps.rany jak mi sie nic teraz nie chce..totalny leń do wszystkiego,nawet zrobić sobie herbatę
Miłego wieczorka

Do góry