reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
No niestety... :oo: Paskudny luty czas start. Może w połowie lutego przylezie okres... :oo: o ile znów Luteina nie namota...

Startujemy od poniedziałku z Luteiną 🧘‍♀️
A jak z tą luteina jest? Ile po odstawieniu powinna pojawić się @ ? Od 16dc przez 10dni mam brać po dwie tabletki wieczorem pod język jeśli ciąży by nie było to się zastanawiam się nie zmieni to długości cyklu?

A jak z tą luteina jest? Ile po odstawieniu powinna pojawić się @ ? Od 16dc przez 10dni mam brać po dwie tabletki wieczorem pod język jeśli ciąży by nie było to się zastanawiam się nie zmieni to długości cyklu?

Generalnie w ciągu 7 dni powinna się pojawić, ale u mnie z reguły trwa to 2 dni. Plus taki, że cykle krótkie póki co 😔
Długość cyklu powinna być ta sama, bo Luteina reguluje cykle.

Też mam takie zalecenia.

Mój dzisiejszy test 12 dpo też biały. W dodatku czuje się jak przed @. I tu pytanie do dziewczyn które były lub są w ciąży. Czy zanim dowiedziałyście się o swoich ciążach miałyście objawy zbliżającej się @? Wiem, wiem organizm każdej z nas jest inny ale zastanawiam się czy jest jeszcze dla mnie nadzieja [emoji53]
Ja miałam ból jeden dzień przed okresem, taki właśnie jak okresowy, tylko nie w całym podbrzuszu tylko tak jakby na środku, plus na jednym z cycków pojawiła mi się żyła niebieska, i o dziwo jak zawsze przed okresem wychodzą mi wypryski, tak wtedy nie miałam. To by było na tyle z tych objawów 🤔 zawsze myślałam że będzie ich więcej, a jak czułam ten ból brzucha to właśnie szykowałam się na okres 🤗

Została mi jeszcze jedna dawka duphastonu. We wtorek powinnam dostać @. Dzisja boli mnie brzuch tak falami i miałam brudny śluz... Czy która też tak miała? Wcześniej mi się to nie zdarzylo i nie czuję się jak na okres. Zastanawiam się czy to nie np. Implantacja??

Aaaahh i w tym cyklu z prawej strony Ci idzie.. shit [emoji51]

@wesola_aga Ja poraz kolejny ci to napisze- nie powinnaś przerywać starań bo jajeczkowanie po złej stronie. Ja w ostatnia ciaze zaszłam z lewego jajnika a był w prawym jajowodzie. Jest to jaknajbardziej możliwe. Komórka jajowa jest wypuszczana do „próżni” a stamtąd przejmują ja jakowody, naczęściej najbliższy ale nie jestbto reguła. To działa na zasadzie chemi, przyciągania. Mama ginekolog o tym pisze. Staraj się co miesiąc nawet jak masz po złej stronie. Taka moja rada. Mam tez jeden jakowod i każdy lekarz mi mówi ze mam się starac w każdym cyklu, nie czekać na jajeczkowanie po
Dobrej stronie.

reklama
Do góry