reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Moje ty biedne kochanie [emoji3590]. Taka wiadomość jak zła beta, kazdej z nas podcina skrzydła [emoji17]. Ale minie kilka dni, lepiej się poczujesz, poczytasz nasze głupoty i znowu wróci wola walki i zapał. Daj sobie trochę czasu i popłacz w spokoju [emoji853]. Będzie dobrze [emoji3590]
Zgadza się ale już wiem chyba nie dam rady ... :(
Jestem wykończona i zrezygnowania, źle się czuje ze wszystkim...

reklama
Dziewczynki ja już po wizycie. Pan doktor bardzo zadowolona z dwóch pięknych blastek mówi ze są duże szanse na ciąże ale wiecie ja oczywiście już wypytałam o kolejna procedurę jakby była potrzeba to czy wtedy zaodnia wszystkie komórki i powiedziała ze tak [emoji110] wiec cieszę się ze w razie czego mamy jeszcze plan awaryjny ... tak bardzo bym chciała żeby ten pierwszy raz się udał [emoji3590][emoji3590] Nie zdecyduje się na podanie dwóch bo są najwyższej klasy wiec ryzyko bliźniaków i nie chce tracić jeden szansy [emoji6] ale jakoś mi lepiej jak dowiedziałam się ze jednak 11 było dojrzałych. Bo już myślałam ze nie mam dobrych jajeczek w ogóle i jest tam pusto. Gdyby tylko zapłodnili wszystkie to pewnie miałabym 5-6 zarodeczkow.
Kurde dziewczyny jakie to wszystko trudne ..
Mąż się cieszy z dwóch śnieżynek a ja idiotka już planuje jak sprzedać auto żeby mieć na kolejna procedurę [emoji24][emoji24]
Plisss niech mnie ktoś kopnie w dupsko albo pocieszy ze pierwszy transfer czasem się udaje [emoji3590]
Mi sie udal :)

Gratulacje, piękna historia i cudnie, że Wam się udało za pierwszym razem, to naprawdę w procedurze innvitro nie jest oczywiste ☺ jesteśmy w bardzo podobnym etapie, ja 12+5, wczoraj miałam prenatalne, na szczęście dzidziuś zdrowy.
A z wizytą u genetyka to nie martw się, po iewaz bardzo często skierowanie na takie wizyty ma za zadanie wykluczyć wady, a nie je potwierdzić więc mocno trzymam kciuki ✊ aby Wasze Maleństwo okazało się zdrowym, silnym człowiekiem i abyś zaczęła się już bardziej cieszyć ciążą niż się martwić 😘
Staram siebie przekonać, że to ryzyko wynika tylko z mojego wieku. Z usg wynika że wszystko jest wporzadku. Trisoma 21 ryzyko 1:162, trisoma 18 ryzyko 1:411, trisoma 13 ryzyko 1:1588. U mnie 12 tydzień +1

Staram siebie przekonać, że to ryzyko wynika tylko z mojego wieku. Z usg wynika że wszystko jest wporzadku. Trisoma 21 ryzyko 1:162, trisoma 18 ryzyko 1:411, trisoma 13 ryzyko 1:1588. U mnie 12 tydzień +1
Znam przypadek gdzie 1:4 dla trisomii 21 okazało się, że chłopczyk jest zdrowy :) to tylko statystyka pamiętaj. To oznacza że 1 na 162 dzieci z takimi wynikami urodzi się chore, a 161 dzieci z identycznymi wynikami będzie zupełnie zdrowe więc jak masz dobre wyniki z USG czyli kość nosową jest i mała przezierność karkowa to bądź dobrej myśli :) ✊

reklama
Do góry